tisdag, februari 01, 2011

Isigt värre

Ute har det varit underkylt regn hela dagen idag. Här kallas det ofta "ice storm" även om det inte har varit någon storm att tala om. Men is det är det överallt. Som en tunn tunn skorpa över allt. Vägar, trappor, ledstänger, bilar, cyklar ja allt är liksom inklätt i is. Att säga att det är halt vore en underdrift.
Vi väntar ju på en stor snöstorm också. Men jag har faktiskt ingen aning om ifall den tänker ta si ända hit. I Chicago sägs det att man nu väntar på ca en halv meter (!) snö inom det närmaste dygnet. DET är mycket! Jag hoppas vi slipper så mycket av den våta tunga snön. Men vi får se som sagt.

Nu ska jag snart bege mig ut i isstaden. Mina kompisar ser ut att ha modet att trotsa vädret och de kommer ner hit till Manhattan för att träffas. Det ska bli så kul för två av dem har jag inte sett sedan jag vet inte när.

16 kommentarer:

eastcoastmom sa...

Isigt var det. Jag skjutsade barn till skolan och sen åkte jag till gymet, men sen har jag hållt mig inomhus. Otäckt att köra bil idag. Hoppas NYCs gator är ordentligt saltade!

Fröken Anki sa...

Usch då! Inte kul. Här har det inte börjat än men tydligen kommer det till natten. Jag som trodde att det skulle missa oss. J håller på och skottar undan dagens snöfall nu, och sen ska bilen täckas in utifall att det verkligen blir så mycket is som de säger. Önskar att vi hade dubbelgarage nu!

Ha så kul ikväll, men ta det försiktigt på isen!

Taina sa...

Vi vantas fa isstormen imorgon. Idag har det snoat HELA dagen!

Hoppas du far kul ikvall.

Kram kram

Trillingnöten sa...

I New York är allt en storm :) Blizzards, snow storm, ice storm...min man vill inte gå ut om det ska bli "storm" och regn. Själv är man så van från Sverige att det regnar, snöar, blåser att jag faktiskt struntar i hur det blir :) Ibland stämmer de där rapporterna, ibland inte. I USA brukar de stämma bättre iaf! Lycka till med isstaden :)

Anne-Marie sa...

Den där stormen verkar vara helt enorm. Har läst om att den täcker 1/3 av USA. Det är otrevligt när det blir så halt. I Stockholm minns jag att vintrarna ofta var hala eftersom det var tö ena dagen och sedan blev det kallt och frös på. Hoppas att ni hade en trevlig träff! Kram!

Petra H sa...

Ajaj, inte bra med underkylt regn / isstorm... Det var visst isigt här också igår, O sa att han nästan halkade omkull på vägen hem (från bilen till lägenheten). Hoppas att ni slipper den där stora stormen som ska dra fram över USA.
Kram!!

Desiree sa...

Det ser häftigt ut med dessa isstormar och när allt täcks med is men jag antar att det är mindre roligt att behöva ge sig ut i det hela. Du får gå försiktigt. Det är ju toppen att du iallafall har möjligheten att gå till jobbet och slipper köra och också slipper skotta om det skulle komma massor med snö. Det verkar helt klart som snömassorna vi fick i december och november nu kommer till USA.
Sköt om dig och ha en trevlig date med dina vänner.
Kram!

Saltistjejen sa...

eastcoastmom,
ja det är nog säkrast attt hålla sig inne om man inte behöver gå ut. För jädrans vad halt detär/var.

Anki,
vi har inte fått ngn snö alls hittills sedan de började varna för den här stormen, men underkylt regn har vi verkligen och det märks.
Hoppas ni klarar er hyfsat ändå.
Kram!!


Taina,
oj ja ni har väl fått hur mycket snö som helst under den här vintern!!!! Hoppas det inte blir alltför illa med stormen.
Kram!


Trillingnöten,
haha ja så är det. Oftast tycker jag media överdriver ngt enormt och folk är skiträdda för saker som inte blir ngt alls (vädermässigt). Men den här vintern HAR det verkligen dråsat ner en hel del snö och det har varit sådana vinteråskstormar ett par gånger redan. Vilket är tidigt för normalt brukar de väl komma nu i februari och mars?!
Kram!


Anne-Marie,
ja om det blir som de förutspått kommer det bli helt otorligt mycket snö och höga vindhastigheter! Och över ett så stort område!! Jag är glad att jag itne har ngn resa inplanerad de närmaste dagarna.
Kram!

Petra,
nej det blir ju så svårframkomligt. Både va gäller biltrafik och flyg och annat. Våra grannar är ju borta sedan i lördags och hälsar på hans föräldrar p g a att hans farfar gått bort, men de kunde tydligen inte ens ta sig till begravningen (som var igår) för det var omöjigt att köra på vägarna som var glashala. Sorgligt! De ska komma tillbaka till NYC idag är det tänkt, men de är osäkra om det ens kommer gå några flyg....
Kram!


Desiree,
nej det är verkligen inget roligt att ge sig ut i och jag är glad att jag slipper köra bil! Att ha gångavstånd till jobbet är otroligt lyxigt måste jag säga! Och vi får varningsmail från jobbet när det är sådana här starka väderförändringar på gång. Det står om sjukhuset har öppet som vanligt (alltså vad gäller personalen) och vart man ska vända sig om man tror att man inte kan komma in till sin ordinarie arbetstid så det är verkligen något som påverkar de flesta som pendlar. vare sig det är via buss, tunnelbana, tåg eller bil.
Kram!

aurorabuddha sa...

Och har i sodra Texas har vi sa kallt, sa kallt - flera minusgrader, vilket ar ovanligt! Dom sager att vi kan fa snow flurries torsdag och fredag, men det aterstar val att se...

I mars flyttar maken och jag till Oklahoma - dar har dom 4 arstider och dom har fatt massor av sno oxa de senaste dagarna. Gissa om jag langtar dit!

Jag tanker mig att satta igang en ny blogg om livet i Oklahoma. Stay tuned!

Saltistjejen sa...

aurorabuddha,
heeeej! Vad kul att se dig här igen! Det var inte igår! :-)
så ni ska flytta!! Det hade jag ingen aning om. Kul! Roligt att du funderar på ny blogg då!!!!
Du får återkomma med en bloggadress när du har det.
Kram!!!

Annika sa...

Isstormar är verkligen ett amerikanskt väderfenomen, skulle jag vilja säga...
har aldrig sett det hemma, eller ngnannanstans. De är grymma! Vi hade en för ngn vecka sen.
Idag bara regn hos oss. Det är ni norr om oss som får alla snö den här vintern.
Ja, var glad att du inte har bil. Ingen höjdare att ha en sådan i den amerikanska östkustvintern!!
Storm kallar det ju, allt som sker med vädret, regn, snö, hagel, åska...Bara ett namn. Hoppas du tog det lugnt i den isiga staden!
KRAMAR!!!

Saltistjejen sa...

Annika,
ja det är ngt jag inte riktigt sett så mycket av i Sverige utom en vinter när jag bodde i Umeå. DÅ fick i en riktig "ice-storm! Allt var intäckt med is. Vackert men många träd skadades svårt då grenar knäcktes av tyngden från isen. Många cyklar var ocyklingsbara flera dygn. För jo när man pluggade där upp cyklade man ju året om. I snöstorm också! :-)
Här har vi underkylt regn idag. BLÄ! Det ser glashalt ut ute!
Kram!!

Katarina sa...

Lite roligt uttryck, icestorm.. Usch, jag tycker ni verkar ha haft en riktig varga vinter! Nu är det dags för vår!

Saltistjejen sa...

Katarina,
ja även jag börjar längta till våren nu faktiskt...
Kram!

Mrs Clapper sa...

Vad roligt med besök! Sånt gör att man kan förtränga eländigt väder lite lättare...

Saltistjejen sa...

Mrs Clapper,
ja det var en jättetrevlig kväll igår. Några av mina kompisar hade jag inte sett sedan jag vet inte när. Så det var bra att vädret var tillräckligt bra så de kunde ta sig ner från Bronx! :-)
Kram!