onsdag, februari 23, 2011

Inte mycket nytt

Fortfarande sjukt här hemma. Dock ingen feber idag. M ringde Lill-Skruttans läkare också och hon sa först att det inte är någon fara med feber som håller i sig, eller kommer och går, under fem dagars tid. Det kan göra så ibland. Dock blev hon mycket oroad av att höra att det varit torra blöjor sedan igår. Om hon fortsatte att inte dricka tillräckligt var vi tvungna att uppsöka akuten för intravenöst dropp. Vi fick till klockan 16 på oss att försöka få i lilla tjejen vätska. Så dagen har gått ut på att hela tiden truga i henne vatten och eller äppeljuice. Svårt att tvinga i ett barn vätska. Jag måste erkänna att jag försökt använda de tre orden hot, tjat och mutor rätt frekvent under dagen. Tyvärr har vår lilla Gosetjej varit mestadels "off" även idag. Legat nästan hela dagen i soffan. Halvsovit fram och tillbaka. tittat på TV. Velat ha mig eller M nära (sittandes i ena soffhörnan) men oftast inte velat ha varken kroppskontakt eller någon form av kommunikation. Piggast var hon när jag kom hem vid lunch för att lösa av M. Då ville hon ha lunch och sedan ville hon att jag skulle "läsa saga". Vi tänkte då båda två att det var ett steg framåt. Men under eftermiddagen återgick hon sedan till sitt halvt "frånvarande" tillstånd.

Om hon fortfarande är dålig imorgon blir det eventuellt läkarbesök. Men vi är iallafall mindre oroliga nu efter att kisseriet kom igång. Nu är det mest magen som spökar. Samt hennes allmäntillstånd. Å jag saknar min "vanliga Lill-Skrutta" enormt. Hoppas att hon kommer tillbaka snart.

21 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Nej, usch! Man blir ju så orolig! Jag hoppas verkligen att hon piggar på sig till imorgon så ni slipper gå till läkare och oroa er mer! Krya på kramar till lillan

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
ja det börjar nästan kännas lite tröstlöst. Särskilt detta att det aldrig riktigt vänder. De "vändnignar" vi hittills sett har ju hela tiden gått tillbaks. Så det känns som sagt jobbigt för nu vågar vi nog inte tro på en vändning igen förrän hon varit bra länge.
Jag hoppas verkligen otroligt mycket att hon ska vara bättre imorgon.
Kram!

fruw sa...

Usch vad jobbigt! Vår dotter har alltid reagerat på sjukdom och feber genom att sluta dricka - och då kan det snabbt bli allvarligt. Vi lärde oss ju efter ett tag, men innan dess blev det faktiskt ett par vändor till akuten med en matt och "frånvänd" tjej. Det gick aldrig gick så långt som till dropp men det blev ett par gånger övervakad tvångsmatning av vätska var femte minut tills hon kissade, på sjukhus. Det har blivit bättre, men vi märker att feber och sjukdom har svårare att ge med sig om hon dricker dåligt. Mat behöver hon över huvud taget inte, det är svårt att acceptera som förälder, men dricka... vätskerika grönsaker/frukter som små tomater, gurka och vindruvor; isglass, iskuber, dricka med roliga sugrör, dricka i olika förpackningar, dricka i miniservis var några av våra knep när hon var så liten som er skrutta. Och när det var magsjuka undvek vi alltför mycket sötade drycker, socker och mjölk ett tag, så hämtade sig magen fortare.

Saltistjejen sa...

fruw,
å tack för tipsen! Ja vi körde också just att försöka få henne att dricka ungefär var 5:e till var 10:e minut ett tag. Just för att hon varje gång endast tog en liten minimal klunk... Vi har också olika muggar, med eller utan sugrör etc för att få henne att dricka. Tyvärr gillar hon inte grönsaker och väldigt få frukter så det är lite svårt att få i henne vätska den vägen. Hon åt en fruktpuré idag och det var kanske bra.
Kul förresten att du läser min blogg! :-)
Och tack igen för stöd och råd!

Millan sa...

:-( jag hoppas verkligen hon blir battre snart! Stackars liten! Och stackars er som saklart oroar er. Stor kram

Annika sa...

Det är så jobbigt då ens barn är sjuka. Det TÄR så på oss mammor och pappor och man är orolig hela tiden.
JAG hoppas innerligt att det är mycket BÄTTRE idag!!
KRAMAR i massor!!!

Desiree sa...

Åh stackars lilla E. Nu har hon ju varit sjuk superlänge. Jag hoppas innerligt att det vänder för henne snart. Ja vätska är ju himla viktigt att få i sig då man är sjuk men samtidigt är det ju svårt att få henne att dricka om hon inte vill/har lust. Du skulle dock kunna prova att göra isglass av äppeljuicen och frysa på pinne så kan du ju säga att det är glass. Det kanske blir roligare för henne då och lättare att få i henne vätska i "glass form".
Kramis!

Saltistjejen sa...

Millan,
tack! Ja vi får se hur dagen utvecklar sig.
Kram!


Annika,
ja precis så känns det. Tärande. och ändå är ju detta inget jämfört med föräldrar som har verkligen sjuka barn. det här är ju någon "vanlig" virussjukdom antagligen. Men nu hoppas jag så att det ska gå framåt.
Kram!


Desiree,
tack för tipset! Hon är dock inte överdrivet förtjust i islglass (eller var inte det tidigare) men testa kan man göra. :-)
Kram!!

bettankax sa...

Håller tummarna för att ni snart har er lilla pigga tjej tillbaka. Även om man vet det kunde varit mycket värre, så gnager oron där hela tiden.
KRAM!!

Saltistjejen sa...

bettankax,
tack! Jo så är det ju.
So far so good är det iallafall idag! :-) men efter att ha gått bet ett par ggr redan så vågar jag inte tro att hon är frisk än..
Kram!

Marianne sa...

Men lilla gumman! Skönt att hon kissar igen, och bra att du nu vet att vara uppmärksam på det. BRA att ni ringde doktorn.

Jag håller tummarna för att hon ska bli frisk och pigg nu!

KRAM!

YraTyra sa...

Hoppas verkligen att Lill-Skruttan piggar på sig. Har fått rapport om att det varit en period med "sjukor" som avlöst varandra. Det är sååå jobbigt och man lider verkligen med sitt lilla barn. Vi har peppar, peppar, klarat oss bra länge nu, men i fjol vid den här tiden var vi hemma jämt.
Styrkekram från nyblivna tvåbarnsmamman

Stef sa...

Awww ajaj det där med kissandet är ju oroväckande kan jag förstå. Hoppas det kommer igång snart!

kramar

Cosmopolitan sa...

Min mamma brukade köra med utspridda vattenflaskor i hemmet och så mycket saltade popcorn och salta pinnar man kunde äta. Man bara måste dricka tillslut, massor! Vet hon körde samma knep på en grannpojk som vägrade dricka, men då var det saft i flaskorna... Det är skillnad på folk och folk... ;-) Eller så var det för att jag inte gillade saft. Inte heller glass/isglass eller läsk. Men popcorn... :-)

Hoppas dock det ordnar sig. Inte kul det där, för någon av er.

Saltistjejen sa...

Cosmopolitan,
haha ja vår lilla tjej älskar popcorn så det kanske är bra. Nu verkar hon iallafall vara mycket bättre idag så jag hoppas hoppas hoppas att det inte blir ngt emr bakslag.
tack för tipset!!
Kram!

Saltistjejen sa...

Marianne,
ja det är otroligt skönt. Nu idag verkar hon dessutom som vanligt igen men jag vågar inte längre tro ngt förrän det gått en full dag... med tanke på alla bakslag vi haft under den senaste veckan.
Kram!


YraTyra,
först GRATTIS igen!!! Till lilltjejen!
:-)
Och hoppas ni slipper från sjukor!
kram!


Stef,
ja men nu verkar det fungera fint igen. Peppar peppar....!
Kram!

anna of sweden sa...

Kram!

Anne-Marie sa...

Vad jobbigt att E har en så seg infektion. Förstår att ni var oroliga när hon inte kissade. Hoppas att hon mår bättre i morgon. Stor kram!

Saltistjejen sa...

Anna of sweden,
tack! Nu är hon bättre!


Anne-Marie,
ja det var lite väl seglivat detta. nu idag har hon dock varit nästan som vanligt så vi håller tummarna att hon verkligen ÄR frisk nu...!
Kram!

Anna, Fair and True sa...

Många bra tips du fick där! Ska lägga dem på minnet! Hoppas att det är lite bättre nu!

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
japp bloggvärlden är fantastisk på så många vis!
:-)