måndag, februari 28, 2011

Oscar

Så har det återigen varit Oscarsgala. Tycker nyligen det var en. Men tiden går fort och man får helt enkelt acceptera att det redan gått ett år sedan förra. Jag är ingen som direkt bänkar mig framför dessa typer av galor, men i år hade vi TVn på. Och det var kul. Vi såg en del till och från. Jag var t ex borta och nattade Lill-Skruttan när Danmark fick sin statyett. Lite synd att jag missade det. Men det var himla kul även i efterhand. Jag gillar ju Susanne Bier mycket. Dessutom var ju Persbrandt med i denna film så lite glamour kanske spillde över till Sverige också....?

Eftersom jag inte är något som helst trendorakel eller ens särskilt intresserad lämnar jag allt prat om klänningar till de som kan, vill och vet bättre...! Däremot har jag två saker jag vill säga efter att ha sett färdigt galan:
  - Varför i hela fridens namn skulle Gwyneth Paltrow sjunga?!? Ursäkta mig, men det blev ju nästan lite pinsamt. Inte för att hon sjöng illa. Men hon sjöng inte heller särskilt bra. Hm, kanske var de nerver, men nej jag tycker det kändes helt onödigt och meningslöst.
  - Jag inser hur filmer jag sett av de nominerade! I år igen. Och liksom förra året blir jag sugen att se de andra som nominerats. Hoppas vi kanske kan se åtminstone en eller två av dem. Vi har fortfarande inte sett de vi pratade om att se från förra årets gala....

15 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Hahaha, Ja, Gwyneth är väl med i nån film om nån countrymänniska så jag tror att det var därför hon skulle sjunga. Å andra sidan har jag hört att hon blev så inspirerad att hon vill ge ut en egen platta nu...Fy bövelen.

Har heller inte sett många av filmerna i år. Kanske en eller två som högst. Några vill jag se som 127 hours och kanske True Grit...

Mallis in real life sa...

Vi är mäkta stolta över vår Persbrandt.

Synd bara att han inte fick en biljett till galan.

Kram

Katarina sa...

Galan gick vid fel tidpunkt för min del, men jag ska väl se någon snabb variant på TV:n ikväll.
Jag är så fascinerad att denna gala är så stor i USA, CNN har ju kört marknadsföring om den dag och natt under en mycket lång tid, t.om. vid nyhets rapporteringen.. Tills sist tröttnar man och undrar, när f... kommer den..

Kul att Susanne Bier fick en utmärkelse, jag gillar också hennes filmer. Två av filmerna har jag sett rätt nyligen, men jag är ingen film älskare egentligen.

Ha en bra dag! Kram

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
ja jag förstod att det hade att göra med filmen men tyckte ändå det kändes lite meningslöst med sången i själva galan...
True grit, Black Swan och The King´s speech vill jag definitivt se!
Kram!


Mallis,
:-)
Ja det var ju synd att han inte var där tillsammans med Bier.


Katarina,
ja jag såga aldrig galan när jag bodde i Sverige t ex eftersom den då sändes mitt i natten lokal tid. Kanske därför jag inte har ngn "tradition" av att se den här heller?
Kram!

Annika sa...

Men visst var Persbrandt där...eller har jag helt fel nu? ha nvar i bild iaf. Men det kanske var ett inklipp?
OH well, glad för Susanne Bier, såklart.
Galan var det så roligt att se, som alltid. Men jag måste ha knoppat in när Gwynnie sjöng. Hon spelar ju med i Glee ibland också. Tycker hon sjunger rätt mediokert. En skivkarriär kan hon nog lägga bort. Istället kan hn fortsätta skådespela, för det är hon bra på!
KRAM!!

Livet enligt Jenny sa...

Oj det var evigheter sedan jag kollade på Oscarsgalan! Men annars tycker jag om att se alla fina klänningar och håruppsättningar. Tycker nog att det kan bli lite långtradigt ibland men då kan man alltid hitta på något annat. Synd bara att det går mitt i natten här hemma i Sverige...
Krame

Saltistjejen sa...

Annika,
jaså var han? Ja jag såg ju som sagt inget av just den delen av galan eftersom jag nattade Lill-Skruttan då, utan trodde bara det var så att han inte var där baserat på Mallis kommentar.
Gwyneth gillar jag också som SKÅDIS men som sagt hennes sångröst imponerade INTE utan det hela kändes mest krystat och liksom "för mycket". Hade någon annan vanlig dödlig haft hennes sångröst hade de ALDRIG fått sjunga på en sådan gala det är helt klart! Och just sådant har jag lite svårt för.
Kram!!


Jenny,
ja jag håller med om att det kan vara lite kul med glamouren en stund, men jag blir också fort fort uttråkad vad gäler just enbart kläder och hår etc.... Tycker de flesta sådana där galaklänningar är "same same...." ;-) Bara lite olika färger och så... hahaha Å vad jag är trist!!!!
Kram!

Marianne sa...

Här har du en som har sett ännu färre filmer än du! Men jag hoppas vi skaffar någon sorts tv där man kan hyra film, eller hur det nu går till : ) Jag får undersöka den saken när vi har kommit så långt. En film jag SKA se är i alla fall Black Swan!

KRAM!

Saltistjejen sa...

Marianne,
ja här har vi ju så himla smidigt med Netflix där man kan streama film. Vi hyr ibland också via iTunes vilket fungerar bra. kostar ca 5 dollar per film. Sedan vi köpte vår Apple TV så fungerar det smidigt eftersom det är så enkelt att se filmerna på TVn då.
Black Swan vill även jag se. Jag gillar Natalie Portman mycket och har hört väldigt mycket gott om filmen.
Kram!!

Taina sa...

Vi kikade också efter att vi kom hem igår. Men båda somnade som två grisar innan det var slut! Jag tyckte det var kul så länge det varade. Men fy vad lite filmer jag sett då!!! Men jag hinner liksom inte. Får skylla på det.

Skönt att E mår bättre nu i alla fall. Jag förstår känslan med att "jobbet tar slut"...vi är ju inne i samma karusell om jag säger så. Bläää känsla helt enkelt. Allt löser sig men ovissheten är tärande.

Kramisar!!!

Saltistjejen sa...

Taina,
jag förstår att ni somnade. Efter en späckad skidresa! Och ja nya filmern hinns ofta inte med förrän de är typ gamla haha! ;-)
Och det här med jobbet tär det gör det. Men jag har hoppet kvar som sagt. Hoppas det går bra för dig på din intervju!
KRAM!

Anne-Marie sa...

Jag såg bara delar av galan - allt för många timmar att sträcktitta. Men jag såg Gwyneth och kan nog bara hålla med dig. Sjunga - nej, skådespela - ja. Jag har inte sett en enda film så du ligger bättre till än mig. ;) Kanske dags att hyra litet filmer framöver. Kram!

Saltistjejen sa...

Anne-Marie,
ja galan är ju väldigt lång. Särskilt om man räknar in röda mattan innan. Och det är med att hänga med i filmens värld kan vara lite svårt. Det kommer så många filmer hela tiden och jag tänker ofta att jag vill se dem men sedan glömmer jag liksom bort dem.... ;-)
Kram!

Bejla sa...

Säger också pass till klänningkomenterandet. ;-) Har heller inte sett galan ännu - räknar väl med att den kommer i en textad version här om några veckor eller så.. Jag såg dock lite av Grammy Awards igår (igen, försenat och textat) och där sjöng hon också - den censurerade versionen av Fuck You / Forget You - tillsammans med Cee Lo Green. Då gick det faktiskt hyfsat tyckte jag.

Saltistjejen sa...

Bejla,
aha så hon sjöng bättre då. Kanske beror det lite på låt samt att hon verkade otroligt nervös på Oscarsgalan tycker jag. men jag måste ändå säga att jag inte imponerades av rösten.... men som sagt där spelar ju låtval in en hel del också.