söndag, februari 13, 2011

På gång

Eller kanske borde jag ha rubriken inte på gång...?
Efter en förmiddag med lek och lek och än mer lek känner jag mig lite trött. Detta trots att jag faktiskt lyckades stjäla till mig en lätt slummer när jag försökte få Lill-Skruttan att sova middag tillsammans med mig. Fast det lyckades inget vidare. Eller jo, jag slumrade som sagt lite lätt en stund men Lill-Skruttan gjorde nog allt utom att sova. För er som inte känner till det kan jag meddela att man övar upp sina färdigheter rätt väl i "konsten att konversera sitt barn medan man är halvt medvetslös....".

Mitt stora dilemma just nu är om jag ska orka baka eller inte. Det är en "Bake Sale" imorgon för dagiset. Pengarna ska gå till nya inköp där. Jag hade tänkt baka men så plötsligt rann all energi ifrån mig. Jag är normalt ingen som bakar så därför tycker jag ofta att just bakning kan kännas lite jobbigt. Matlagning hade känts lättare faktiskt. Men, men jag tror jag hittat ett recept på något enkelt. Kanske blir det något ändå.
Nu blir det promenad istället. Ute 6 grader och disigt. Hoppas jag lyckas skrapa ihop lite energi på promenaden. För oavsett baket så har vi ett enormt Mt Everestberg med smutstvätt som måste tvättas idag.

10 kommentarer:

Desiree sa...

Om du ändå känner att du vill baka men också göra det lätt för dig skulle du kunna köpa någon kakmix typ brownies eller nåt som går snabbt och smidigt att fixa. Annars kanske du kan fuska lite och köpa något och låtsats ha bakat det. Pengarna går ju hur som haver till nya inköpen. Njut av promenaden nu iallfall.
KRam!

eastcoastmom sa...

Nu är det kanske försent, men svenska chokladbollar med vanligt strösocker utanpå? Gott och enkelt att göra.

franziengland sa...

Bra förslag ovan. Chokladbollar som vi bjudit på till våra vänner och på skolan är ALLTID populära. Eller kladdkaka. SÅ gott och SÅ enkelt! 10 min så är det klart (förutom ugnen sedan då). Lycka till!

Malin sa...

Browniemixarna (som man rör ihop på nolltid) brukar vara ett säkert kort!

Trillingnöten sa...

Jag skrattar igenkännande åt det där med att konversera med barn halvt medvetslös :) Det gör jag också titt som tätt och snart kan jag nog vara medvetslös helt och ha en konversation med dottern! Idag är det Alla Hjärtand Dag :) Jag hoppas du får en jättefin dag min vän! Kram!

Livet enligt Jenny sa...

Hahaha konservera barn, bästa jag hört på länge!! Asch baka är inte roligt under press, köp någon enkel mix och sleva ihop. Tvätt, I hear you!! Shit vad tvätt det blir. Tog mitt Mr. Everest i lördags, hela dagen gick åt, tack så väldigt mycket!! Hoppas allt löste sig. Kramen

Livet enligt Jenny sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Saltistjejen sa...

Tack alla ni Gullisar för era tips! :-)
Nu blev det en citronkaka som ska bli till "citronrutor" imorgon. Enkelt men ändå ingen mix.
Kram!!

Bejla sa...

Oj, vad du har hunnit skriva mycket under de 2 veckorna jag inte hunnit att läsa bloggar. Det blir något att bita i för mig såhär söndag morgon. ;-)

Saltistjejen sa...

Bejla,
ja det händer mycket hos de flesta bloggare tycker jag. HAha nu har du ju hunnit ikapp i stort sett ändå. Iallafall på min blogg. :-)