tisdag, februari 22, 2011

Fröken Frisk

Idag har vi till största delen friskförklarat Lill-Skruttan. Äntligen!! Redan under gårdagskvällen såg vi vår gamla vanliga Skrutta titta fram och den där trötta, håglösa flickan försvinna mer och mer. Det blev ju som sagt spagetti till lunch. Middagen blev mer spagetti. Och lite senare plättar. Under senare delen av kvällen åts det även smörgåskex samt popcorn....! Samt ännu lite senare mjölk med flingor. Inte bara aptiten var tillbaka så var även viljan där. Hon blev mycket arg och upprörd över att M och jag ville se på TVn när hon tittade på Bamse... Men som vanligt förklarade vi att det nu var "mammas och pappas tur". Inte blev hon gladare för det, men efter en liten stund av protester klättrade hon upp i soffan hos oss och jag tror att hon tyckte det var lite mysigt ett tag. Sedan blev det sängen och hon somnade nästan på en gång.

Vi bestämde ändå redan igårkväll att hålla henne hemma även idag så hon skulle få en dag att återhämta sig i lugn och ro. Härligt har det ändå varit att se att hon "är tillbaks". Vi har haft picknick för nallar och dockor på golvet, det har badats och så har vi varit till R´s mamma och Baby E och fikat. När jag gick till jobbet var hon dock väldigt trött och jag gissar att Lill-Skruttan och M tar sig en liten lur nu.

Det kommer bli en kort dag här på jobbet idag. Endast fixa med det mest nödvändiga. Sedan ska jag träffa en vän och vi ska äta middag på en riktigt mysig fransk restaurang i närheten. Bara hon och jag. Det ser jag fram emot! Efter de här sjukdagarna känns det underbart att inse att världen utanför lever vidare och att man kan hoppa ut i den igen!

Tack också alla ni som peppat och givit råd här på bloggen! Det känns så fint att så många byr sig om.

15 kommentarer:

Desiree sa...

Jaaa underbart att E nu är pigg och kry igen :-)
Härligt. Klokt ändå att låta henne vara hemma en extra dag för att återhämta sig och för att förvisa sig om att hon inte länge var smittsam. Du får njuta av din kväll och middag med vän. Jag förstår absolut att det kan behövas. Ha en riktigt trevlig kväll.
KRam!

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja det kändes inte bra att ta henne till dagis redan idag efter att ha varit såpass sjuk som hon var. Ofta kan det ta ngt dygn för kroppen att återhämta sig efter en såpass rejäl magåkomma.
Och jag ska verkligen passa på att njuta ikväll. God mat, god dryck och bra sällskap! :-)
Kramar!

Leles värld sa...

Gott att höra att hon är frisk igen!
Kram

olgakatt sa...

Sköönt!
Kram

Saltistjejen sa...

Lele,
tack!!


Olgakatt,
ja det är så skönt! När det väl vände gick det rätt snabbt. :-) Hoppas ditt bak gick fint dag också och att du fick många goda bröd med dig hem!
Kram!

Emmama sa...

Åh vad bra! Vilken jäkla släng av magsjuka hon hade - stackarn! Och hur klok är hon inte som vill dricka för att då hjälper det henne att kräkas / rensa systemet - den du!

Kram till er alla!

Saltistjejen sa...

Emmama,
ja det var en otroligt långdragen magsjuka hon fick. Och ja visst var hon så klok så klok. blir ehlt rörd när jag tänker på det igen... ;-)
Kramar!

Trillingnöten sa...

Äntligen! Det är så skönt att de är tillbaka till sitt gamla jag igen :) När de är som sjukast och gnälligast är det svårt att komma ihåg hur de brukar vara :) Det är nog bra med en extra dag hemma i alla fall, man kan vara ganska trött efter en sjukdom så där.Man kan inte sova ordentligt och inte äta...
Skönt att det är över! Kram och ha en fin onsdag!

Anne-Marie sa...

Vad skönt att E är "fit for fight" igen. :) Och skönt att du kan ha en liten stund med din kompis. Jag vet faktiskt inte vad mina kräkattacker berodde på men jag hade en "svag" mage som liten. När jag började skolan mådde jag alltid konstig när jag skulle äta lunch i skolan. Troligen var det nerver eftersom jag inte alls var van vid så många barn. Mina föräldrar tog mig till en läkare men det enda han ville göra var att skriva ut lugnande piller vilket mina föräldrar sade nej till. Tur var väl det och efter ett tag växte det här bort. KRAM!

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
tyvärr var detta återigen FEL! Men det kommer lite mer om i ett senare inlägg. När jag kom tillbaks efter middagen med min vän hade hon fått feber igen. :-(
Imorgon ringer vi läkaren. Oavsett.


Anne-Marie,
tyvärr visade det sig under kvällen att hon fick feber igen! Så imorgon ska vi kontakta läkaren.
Oj att läkaren föreslog lugnande lät ovanligt! Själv hade jag också en del problem med magen som barn fast jag kräktes aldrig. Än idag vet jag itne vad det var riktigt och jag kan fortfarande känna av magen nu i vuxen ålder men betydligt mer sällan. Kanske 1-2 ggr per år bara medan jag som barn kunde få ont kanske varannan månad eller så.
Tur att ditt växt bort!
kram!!

Anna, Fair and True sa...

Vad är "regeln" på dagis? Här i Sverige tror jag det är minst 48 timmar symptomfri innan de får komma tillbaka efter kräksjuka. Eller är det bara 24 timmar kanske?? Minns inte riktigt. Minst 24 timmar i alla fall.

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
tror inte de har ngn särskild regel här för just kräksjuka eftersom det inte riktigt verkar finnas här konstigt nog! Iallafall har jag aldrig hört talas om det av någon vare sig på dagis eller på de arbetsplatser jag varit på. Så för oss utlandssvenskar är detta begrepp fortfarande något lite "konstigt" som vi inte förstår oss på.... ;-)
Allmänna regeln på dagis för sjukdom är annars minst en feberfri dag hemma innan man kan komma tillbaka.

Anna, Fair and True sa...

I UK har de alla fall winter vomiting disease :) http://www.bbc.co.uk/health/physical_health/conditions/wintervomiting1.shtml

Och lärde mig att namnet kommer från där dey först upptäcktes i Ohio! http://en.wiktionary.org/wiki/Norwalk_virus

Sånt som en mammaledig googlar :)

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
aha där ser man. Kanske är det euopeisk denna företeelse?? ;-)
Fast det verkar ju inte stämma om det uppstod i Ohio? Hm, här har folk iallafall inte hört talas om det.

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
aha där ser man. Kanske är det euopeisk denna företeelse?? ;-)
Fast det verkar ju inte stämma om det uppstod i Ohio? Hm, här har folk iallafall inte hört talas om det.