lördag, februari 19, 2011

Inte som man tänkt sig

Helgen började inte riktigt som vi tänkt oss. Lill-Skruttan var ovanligt lugn och gosig. Ville mest krypa ner hos M i sängen igen. Ville inte ha sin mjölk och knappt något annat att äta heller. Hon klagade dessutom på att hon hade ont magen. Jag anade genast att något inte var som det skulle. Mycket riktigt. När vi varit uppe i ca två timmar kom det. Kaskadkräket. Över hela Lill-Skruttan och över hela soffan. Det blev bad för den förra och tvättmaskin för den andra. Tur vi har en soffa med avtagbart tyg.

 Sedan dess har Lill-Skruttan legat på sin madrass som vi tagit ut och som nu ligger på golvet framför soffan i vardags-rummet. Här har hon tittat på film och nu sover hon efter att druckit lite äppeljuice. M och jag har ätit plättar till lunch. Gott! Nu hoppas jag bara att Lill-Skruttan snart blir bra igen. Men både jag och M är väldigt imponerade av hur bra hon tar sådana här saker ändå. Inget gnäll alls. Gråt javisst. Men bara just efter att hon kräkts. Och vem gråter inte gärna en skvätt när man står nedkräkt och mår illa. Att vi har hinken framme är också något hon accepterat även om hon först inte alls ville att vi skulle ta fram den. Men efter att vi förklarat att det är så mycket bättre om hon kräks i den istället för på sig själv så att hon slipper bada varje gång, då var hon okej med att ha hinken där. Så liten och ändå så tapper.

Förhoppningsvis är det här bara något som går över lika snabbt som det kom. Och har vi tur så klarar jag och M oss även denna gång. Vi lyckades ju med just detta förra gången för ungefär en månad sedan och då var Lill-Skruttan ändå betydligt värre däran.

18 kommentarer:

franziengland sa...

Stackare!! Hoppas att hon snart kryar på sig igen!

Katarina sa...

Åh, nej, inte nu igen.. Hoppas E. mår bättre redan imorgon.

Vad sugen jag blev på plättar, jag bör nog köpa på mig mjöl så jag kan sno ihop en smet till en annan dag.

Kram

Saltistjejen sa...

franziengland,
ja vi får se. Detta har varit lite annorlunda än förra gången. jag hoppas så att natten blir ok och att hon mår bra igen imorgon.


Katarina,
nej det känns som det var så nyligen.... Men jag hoppas det går över hyfsat snabbt.
Plättar är jättegott at äta ibland!
Kram!

Anne-Marie sa...

Hoppas att E snabbt blir bra igen. Jobbigt med just kräksjukdomar. Plättar har jag inte ätit på år och dag. Ser gott ut! Kram!

Trillingnöten sa...

Usch och fy! De små liven är verkligen tappra vid såna här tillfällen! Det är obehagligt för vuxna som ändå kan ta hand om sig själva. så för de små måste det vara några resor värre. Maken här är bättre nu, har inte spytt sen fredag kväll så jag håller tummarna att det är över. Hoppas E kryar på sig riktigt snabbt!kram

Desiree sa...

Stackars liten. Det är hemskt att vara magsjuk vare sig man är liten eller stor. Jag förstår aboslut att hon gråter en liten skvätt, som du säger det skulle man själv ha gjort. Hopppas hon mår mycket bättre snart. Mysigt att hon får ligga i vardagsrummet och få vara med er och kolla lite tv och sådant medans hon piggnar till. Jag hoppas också innerligt att både du och M klarar er men det finns ju gott hopp eftersom ni lyckades förra gången.
Kraaam!

the shed sa...

Hej, jag hittade hit via Pettas!
Oj, vad jag gillar det du skriver om. Kanske inte stackars lilla skruttans kräksjuka, men om ditt liv i NYC.
Hoppas hon kryar på sig och att vi ses igen, Tina

Mrs Clapper sa...

Stackars liten! Gud så söt hon är när hon ligger där och sussar. Hoppas hon blir piggelin snart och att ni får hålla er krya! Kram!

Jemayá sa...

neeej! vi har - peppar,peppar- inte haft magsjuka på jättelänge. Hoppas ert ocksåsnart går om!! kram

Petra H sa...

Stackars, stackars Lill-Skruttan! Det är verkligen inte kul med magsjuka, och som du säger, svårt att inte gråta en skvätt även som vuxen när man kräkts. Min chef berättade i fredags att hennes två-åring kaskadkräkts i mer än 2 minuter medan föräldrarna förskräckt sett på (de tänkte båda två på typ Exorcisten) samtidigt som de försökte lugna henne...
Hoppas att Lill-Skruttan mår mycket bättre redan och att ni andra två lyckades hålla er friska!
KRAM!!

Petra H sa...

Förresten, plättar - åh, vad jag hoppas att min syster går med på att jag får mormors plättlagg ;-)

Mallis in real life sa...

Åh, vad jobbigt. Hoppas lillskruttan kryar på sig riktigt fort. Det gör så ont i mammahjärtat när de är sjuka.

Hur är vädret i NY annars?

Ha en skön söndag. Kram

Anonym sa...

Krya pa dig Lill-Skruttan! Stackars liten! Hoppas ni klarar er!
Kramar, Lisa

Saltistjejen sa...

Anne-Marie,
ja det är jobbigt. Plättar är ngt jag saknade så jag bad en av våra vänner som var på besökförra året att köpa med sig en plättlagg.
Kram!


Trillingnöten,
ja det är otroligt egentligen att de inte klagar mer. Skönt att höra att din make är bättre nu! Hoppas han är helt återställd snart.
Kram!


Desiree,
ja det kändes bra att ha henne här i vardagsrummet. Dels för att hon inte vill liga ensam särskilt inte när hon är sjuk, och dels för att vi skulle kunna ha koll på henne och hjälpa henne om/när hon behövde kräkas. Än så länge ser det ut som om M och jag klarar oss men man vet inte. Vi hoppas på det iallafall.
Kramar!


the shed,
hej vad roligt!! Jag blir jätteglad över att du gillar min blogg! Välkommen! :-)
Kram!


Mrs Clapper,
ja hon mår bättre nu men är fortfarande inte bra. Tyvärr. Vi får se hur det utvecklas under dagen.
Kramar!!


Jemayà,
tack!!! Nej så länge man förskonas från just magsjuka är det bra.
Kramar!


Petra,
ja det är kanske kaskadkräkningar hon gjort. Iallafall de första. För det är en oerhörd kraft. om man nu ska gå in på detaljer...
Hon mår bättre men är fortfarande väldigt låg så vi får se hur det går under resten av dagen. Jag hoppas såklart att hon ska vara bra snart igen.
Och plättar ÄR gott! :-)
Kramar!!


Mallis,
ja vi hoppas det. Hon är bättre nu men fortfarande inte bra.
Vädret här är skiftande. För ett par dagar sedan hade vi ju 12-17 grader varmt. Men nu är det återigen lite kyligare med ett par minus. Precis som det brukar såhär års. Det är alltid väldigt skiftande temperaturer....
Hoppas det blir fint när ni kommer.
Kram!!


Lisa,
tack!! Jag vi hoppas att hon blir bättre och att vi slipper bli sjuka.
Kram!

Anna, Fair and True sa...

Hoppas ni klarade er!

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
jodå det gjorde vi! Än så länge iallafall så vi borde vara på säkra sidan nu....

Bejla sa...

Stackars liten flitig tjej! Läser nu vidare om hur det gått med er..

Saltistjejen sa...

Bejla,
ja nu är ju allt som vanligt igen tack och lov! Men det var jobbigt förra veckan det var det.