torsdag, februari 17, 2011

Skön torsdag

Idag är våren tillbaka igen. Just nu 11 grader och solsken. Underbart!
M har en presentation idag och har jobbade därför väldigt länge inatt. Kom hem sent och steg upp i ottan. Tror han är i full gång just nu så jag hoppas det går bra. I morse frågade hon efter pappa det första hon gjorde när hon vaknade och såg att hans plats i sängen var tom. Jag förklarade att han gått väldigt tidigt på jobbet. Till min glädje kissade Lill-Skruttan sedan återigen på pottan innan påklädning!
Jättebra! Hon ser fortfarande lite förvånad ut när det sker ungefär som om hon inte riktigt tror det är sant. Haha!

Ikväll har vi planer. Vi ska ut till en restaurang som har live musik nästan alla kvällar i veckan. Rodeo Bar. Innan vi fick barn gick vi dit relativt regelbundet men sedan Lill-Skruttan kom så har vi inte varit där så ofta. Banden som spelar där är ofta lite Countryinfluerade så M har varit där fler gånger än jag eftersom han gillar country. Nu ikväll är det faktiskt en pappa till en av Lill-Skruttans dagiskompisar som ska spela. Han är professionell musiker och spelar lite soulsvängig blues. Otroligt bra enligt min mening. Härligt dansvänligt! Kan avlyssna lite här. Vi tänkte äta middag där innan själva spelningen börjar så jag gissar att vi kommer ta en taxi neråt innan 21.30-tiden. Förhoppningsvis kommer även en eller ett par vänner med oss också. Det enda som känns jobbigt är att jag vet att Lill-Skruttan kommer bli så otroligt ledsen vid avskedet igen. Som vanligt. Men vi hoppas att hon kommer att ha roligt igen fem minuter efter att vi säger hejdå. Som vanligt. Men visst känns det i magen när man ska lämna en gråtande liten Skrutta....

Skönt att det är fredag imorgon. Då får det bli en riktigt härlig myskväll med hela familjen istället!

13 kommentarer:

Desiree sa...

Hoppas att det gått bra för M på hans presentation. Vilken nice kväll ni har framför er. Rodeo Bar låter som ett toppenställe. Det blir nog garanterat nice. Extra kul då ni känner han som ska spela. Jag hoppas dock att lilla E inte blir allt för ledsen och att det går över snabbt för henne men det gör det nog. Njut och ha en härlig kväll.
Kram!

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja jag ser verkligen fram emot kvällen! Tycker det ska bli så himla roligt! Det var urlänge seadn jag gick ut och lyssnade på live musik och som du säger är jag nyfiken på att se och höra just Chris spela eftersom jag inte gjort det tidigare. :-)
Självklart hoppas jag att E inte blir sådär otroligt ledsen, men jag tror tyvärr att det kommer bli så eftersom hon nästan alltid blir det. trösten är som sagt att det brukar bli riktigt bra bara vi gått iväg.
Kram!!

olgakatt sa...

Hoppas ni får det riktigt trevligt!
Kan berätta att jag för en tid sen åkte med en mormor och två av hennes barnbarn som mamman lämnade av. Den ena ungen tjöt som besatt och mamman gullade och tröstade en lång stund men det blev bara värre och värre. Till slut blev mormorn och mamman nästan osams. Mormor ville att mamman skulle ge sig av för hon visste ju att det skulle bli jättebra efter nån minut men det trodde inte mamman på. Till slut var hon ändå tvungen att gå. Det tog 15 sekunder, sen var det bara solsken. Ni är MYCKET klokare än den mamman men jag kan förstå att det känns marigt att gå när ens gullebarn är så ledset.

Saltistjejen sa...

olgakatt,
tack! och ja det ÄR ju ofa just så. Det vet man ju, men det känns ändå jobbigt att lämna när ens barn gråter sig blå.... :-(
Men men som jag redan upprepat en mängd ggr så är det trösterikt att det blir bra så sanrt vi bara gått iväg... :-)
Kram!

Taina sa...

Vad KUL att få gå ut och lyssna på liveband!! Hoppas det blir en superduperkväll för er och att det gått bra med att lämna E.

KRAMAR!!

Trillingnöten sa...

Vad mysigt att ha en sån där utekväll mitt i veckan! Det är en svår grej med där vi bor. Det finns liksom ingenstans att gå :)Jo, men att gå till samma ställe hela tiden är lite trist. Livemusik är nåt jag verkligen saknar. Det ger en liten extra kicka! Hoppas ni har haft det superkul! Kram

Millan sa...

Ah vad kul med lite spelning sa dar pa en torsdagskvall. Kul dessutom att ni kanner han som spelar!! Hoppas att ni hade trevligt.
Men usch ja.. vad svart det ar att lamna bor en liten som blir ledsen. Vi har samma sak har. Bada vara barn blir helt knackta om vi ska ga ut och darfor hander det inte heller sa ofta att vi gar ut ihop och har barnvakt. Det tar liksom emot. Men... samtidigt sa vet man ju att det tar nagra minuter och sedan mar de hur bra som helst igen!
Kram och trevlig helg xx

Livet enligt Jenny sa...

hahaha vad skön hon är din lilla tjej! Hoppas det gick bra på M:s presentation. Vad trevligt att gå ut! Älskar att gå på restaurang, så skönt att slippa tänka på matlagning och disk och bara kunna koncentrera sig på att umgås och ha kul. Ha en toppenhelg!!
Kramen

Saltistjejen sa...

Taina,
ja det var super! ska skriva ett inlägg senare.
Kram!


Trillingnöten,
ja det är så lyxigt med utbudet i den här staden. Det finns ju i stort sett live musik för alla smaker alla dagar i veckan. Om man vill och kan.
Kram!


Millan,
visst är det lite jobbigt det där att man VET att de kommer gråta men sedan är det ju en tröst att man också VET att det blir bra bara man gått. Men jo vi kan också dra oss för att ha barnvakt p g a detta. Dock försöker vi att ta oss tiden regelbundet eftersom vi tycker det är så skönt med lite "egen vuxentid" också.
Kram!


Jenny,
Jo M tyckte det gick okej. Han var glad när det var över sedan haha!
De är så himla roligt att gå ut ibland och särskilt tycker jag det är roligt att lyssna på live musik. Vi gjorde det relativt ofta innan vi fick barn men sedan dog det liksom ut lite...
Kram!

Evasleva sa...

Vad roligt det låter!

Hoppas ni får en riktigt mysig helg också.

Saltistjejen sa...

Evasleva,
tack! Ja det var en jätterolig kväll. :-)
Hoppas ni får en fin helg!
kram!

Bejla sa...

Kul med pottresultatet. ;-) Och resultatet av kvällen räknar jag med att jag snart får läst mer om. :-)

Saltistjejen sa...

Bejla,
ja varje gång pottan används och det "blir resultat" känns bra eftersom hon fortfarande just börjat med detta. Vi hoppas det ska fortsätta och bli lite mer frekvent framöver också.