tisdag, februari 08, 2011

Sjukdag

Efter ett telefonsamtal från dagis igår gick jag och hämtade en ynklig liten Lill-Skrutta. Feber. Glansiga ögon. Gråt. Men underkvällen hemma var hon ändå den gosigaste lilla Skrutta.
Idag är vi hemma. Ingen feber. Men det blir en hemmadag idag.

8 kommentarer:

Desiree sa...

Skönt att det gick över rätt snabbt. Men bra att ta en lugn dag hemma. HOppas du och lilla E får en riktigt mysig dag ihop.
Hur funkar det förresten då du vabbar? Blir du av med semsterdagar, jobbar du hemmifrån eller blir det borta dag utan betalt?
KRam!

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja idag har hon inte verkt sjuk direkt. men en feberfri dag ska man ha barnen hemma innan de går tillbaks till dagis. Här finns inte VAB så för vår del är det enkelt eftersom vi ju har så flexibla och fria jobb som vi har Vi kan ju bara styra om våra planer och jobba kvällar eller helger istället. Eftersom både M och jag arbetar så är det hyfsat lätt. Vi saxar. Men för folk med "vanliga" jobb här ÄR det såklart ett problem. Jag har faktiskt ingen aning om hur de gör. Många är beroende av nannys som de ringer in om de behöver sådana dagar eller om de har turen att bo nära någon familjemedlem som är hemma, t ex föräldrar som kan rycka in och hjälpa. Annars är det svårt. Inte som hemma i Sverige där det är otroligt förmånligt med VAB och annat när det gäller just barn.
Kram!

olgakatt sa...

Snabba ryck med ungar! Skönt att det gick fort denna gång!

Saltistjejen sa...

olgakatt,
ja det är tur det. För det är rätt frekventa sjukdagar med ungar också.... ;-)
Om hon håller sig feberfri kväll och inatt kan hn gå til dagis imorgon iallafall.
kramar!

Katarina sa...

Hoppas lilla E. är bra iag. Det går snabbt med små barn från att vara helt Ok till att bli sjuk.

Intressant att läsa svaret ang VAB:ar som du gav Desiree, jag kan inte mycket om sådant.

Saltistjejen sa...

Katarina,
ja dagen har gått bra och hon är i stort sett som vanligt. Kanske något tröttare än vanligt så det var bra med en hemmadag, men nu under kvällen har det varit fart och fläkt i play room så imorogn blir det dagis igen. :-)
Nej jag är inte så bra på de där reglerna i Sverige heller men vet att här finns det inga särskilda dagar man kan ta som arbetstagare när ens barn är sjukt.

Desiree sa...

Ja VAB i sverige är en otrolig förmån. Det jobbet jag hade i USA hade gjort att jag inte hade kunnat jobba hemifrån och det jobbet som jag har nu ger mig inte heller direkt möjlighet till det eftersom det till allra största del består av att stå ute på lab. Men har finns ju VAB. Jag vet att det inte fanns i USA utan att folk ofta blir av med antigen sina sjukdagar eller sina semesterdagar. Det är ju bra att du och M kan lappa och ta igen jobb så som ni gör för att slippa bli av med dyrbara semesterdagar.
KRamis!

Saltistjejen sa...

Desiree,
nej de flesta jobb har ju inte såpass flexibla arbetstider som vi har. Så det kan vara väldigt svårt för de som har barn och inte kan vara hemma om barnen blir sjuka. Jag tror att det är en av orsakerna till att många som arbetar här och har barn är beroende av antingen familj eller vänner som ställer upp vid sådana här tillfällen, eller har en nanny. Då kan ju nannyn ta hand om barnen trots att barnen är sjuka. Med dagis är det ju lite värre. Där får barnen ofta inte vara förrän de haft minst en feberfri dag hemma.
Sverige har otroligt generösa förutsättningar för barnfamiljer!
Kram!