måndag, juli 04, 2011

Den röd-vit-blå Nationaldagen

Fjärde juli. 4th of July. Nationaldagen här i vårt nya hemland. Vi firade dock utan flaggor, fyrvekerier eller annan pompa och ståt. Eftermiddagen tillbringades med fina vänner, två pooler och en mumsig picknick ute i solen och värmen. Det enda negativa med firandet var de där jäkla myggen!

Tre vänner i en pool.


Picknickfiltarna utbredda.Plättpuss!

Senare kom även W med sin mamma.


I dagisets trädgård växer och blommar det för fullt nu!Detta är en amerikansk blåbärsbuske. På den högra bilden kan ni se hur höga de är!!
Att spruta vatten med blomsprejflaskor var dagens roligaste.

Är det inte lite Charlie´s Änglar över denna bilden?!?

En härlig eftermiddag! Och ett skönt Nationaldagsfirande. Nu är långhelgen över. Nu väntar ny vecka. M har mycket på jobbet och drar omkring på en tung säck med stress. Trots att han redan känner att en månad utan oss kommer bli jobbig och full av saknad så tror jag att det kanske ändå kommer att passa rätt bra. Att han då får tid och ro att verkligen fokusera helt och fullt på jobbet. Själv känner jag att jag mentalt mer och mer börjar rikta in mig på den kommande Sverigeresan. Även om det är ett tag kvar. Ikväll när Lill-Skruttan lekte berättade hon för mig att hon "skulle packa sin lunch bag och en stor godispåse FULL med godis eftersom hon skulle ta bussen till Sverige." Så även hon har nog börjat förbereda sig så smått.

15 kommentarer:

Lotta sa...

Er pool är den bästa i NYC!

Och jag är också myggbiten...uj, vad det kliar på benen nu.

Vad söt E är...tänk om vi kunde ta buss till Sverige? Vad skönt det vore!

KRam!

Anonym sa...

Vad mysigt ni såg ut att ha!! Tur att åskan inte höll i sig :)

Men förvånansvärt att ni har mygg i stan? Jag trodde det var mer förort, eller ännu hellre utanför förort?

Suddrik sa...

Oo - glömde!!
Charlie's änglar, hahaha, så mitt i prick!!

Kram!

Saltistjejen sa...

Lotta,
hahaha ja kanske det...? :-)
Massvis med myggor har vi just där på Campusområdet. Det gör det faktiskt till ett problem. Förra sommaren slutade vi gå dit när det var som värst för Lill-Skruttan är överkänslig mot myggen och fick enorma bett så att både ben och armar svullnade upp. I år ger jag henne allergimedicin nästan varje dag. Och faktum är att det hittills varit bättre om ej riktigt bra.
Och ja, en bussresa till Sverige hade varit rätt skönt!
:-)
Kramar!!!


Suddrik,
japp det blev en fin dag idag om än rätt fuktig p g a att åskluften hängde sig kvar. nejdå det finns myggor. Särskilt här på Campusområdet. troligen för alla små dammar där. Och rätt mycket buskage. För ett par år sedan var det inga större problem för de hällde ngt skit i vattnet som tog död på de flesta myggen. men ngn av de stora herrarna klagade och man slutade. Jag kan hålla med om att det bästa är att vara "grön" och organic etc, MEN det här myggproblemet har verkligen växt sig stort och det är såpass illa att man när det är som värst under sommaren knappt kan eller vill vistas där. Och det känns väldigt synd eftersom det är så himla fint där annars. Så i just denna frågan är jag nog för mer gift faktiskt... ;-)
Och ja, visst är de lite lika Charlie´s Änglar! :-)
Kramar!

Trillingnöten sa...

Vilken fin dag! Och du har så rätt i att den sista bilden påminner om Charlies änglar! :) Supersött! Jag förstår att ni börjat tänka på resan till Sverige! Så mycket kul som kommer att ske och all familj och alla vänner! sTOR KRAM TILL ER!

Annika sa...

Charlies Änglar är ju så söta att man bara baxnar!!
Gullisarna!
Ni hade en het Fjärde Juli som sig bör.
Såg ni ngra fyrverkerier framåt kvällen från er lgh?
Ja, jag fattar att du mentalt börjar förbereda dig för resa i österled...
Här är det mulet och 15 grader denna morgon, men det ska ju bli bättre igen.
Kram!!!

Desiree sa...

Mysigt med picknick. Inte så mysigt med myggen. Konstigt ändå att det finns mygg mitt inne i storstan. Vad kul att få se hur allt har vuxit som de små planterade vid dagis. Jättefint :-)
Kram!

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
ja det var en riktigt fin eftermiddag! Hopas ert firande blev bra det med. Och ja, det är ju inte långt kvar till vi ska till Sverige så jag tänker mer och mer på det. Både själva resan i sig samt såklart vistelsen där.
Kramar!


Annika,
haha ja de såg så roliga ut när de stod där och sköt med sina sprejflaskor. Så fokuserade och koncentrerade. Haha! :-)
Vi såg inga fyrverkerier men hörde desto mer igårkväll. Men det var säkert fint. När de hade fyrverkerier här på East Side (de första åren vi bodde här) var det otroligt häftiga saker!
Och ja, Sverige om mindre än 3 veckor!
:-) Hoppas ni får lite varmare sart igen!
Kraaam!


Desiree,
ja det är mysig med picknick men myggorna är jobbiga. Andledningen till att vi har sådant problem med mygg på campus är egentligen för att de kläcks i dammarna där. Och förr hade de något i vattnet som gjorde att myggen dog eller i vilket fall kläcktes det inte så många. Men sedan ca 2 år tillbaka har de slutat använda detta (vad det nu var) och det är verkligen ett problem under högsommaren där nu. Tyvärr. Folk har klagat men än har de inte gjort ngt.
Kramar!!

olgakatt sa...

Ella! Jag möter vid bussen!

Saltistjejen sa...

Olgakatt,
:-)
Jag lovar att tala om vilken buss och vart den stannar så snart jag själv vet!!! ;-)

Anonym sa...

Härligt firande och fina bilder. Men skittrist att ni ska ha en massa mozzies. :(
En fråga, hur fyller ni de små poolerna med vatten? Finns det vattenslagar som man kan fylla med och är vatten i s f varmt?
Konstiga frågor kanske men jag tycker ju att det tar en evightet att fylla poolen med lite vatten och då bär vi hinkar med vatten från kökkranen så det inte ska vara iskallt.

Söta Ella som förberett sig på resan. :)
Hon kanske inte tycker att flyget är lika roligt som bussåkning? Ha,ha..

KRAM!

Saltistjejen sa...

Jess,
tack ja det var härligt men myggorna är ett gissel!!! SKITJOBBIGT faktiskt! Tycker sååå synd om Lill-Skruttan för hon får sådana hemska bett som sväller upp enormt och kliar satan. Sa försöka hitta ngt man kan smörja på huden också för att dämpa lite. Typ ngn anti-histaminkräm eller så.
Ja, ang poolerna så finns en vattenslang där som de använder för att vattna ed och spola av kring dammarna. Den har vi använt. Nu är det ju så hett här att vattnet kan vara i poolen en stund så blir det uppvärmt av solen. Så vi behöver inte fundera på varmvatten.
Jo hon tycker flyg är spännande men senaste gången var det rätt mycket turbulens innan landningen och då var hon ganska rädd. Hon pratar fortfarande om att det var "bumpity bump" på planet då. Och att hon tyckte det var "läskit". :-(
Hoppas det blir en icke-bumpig flygresa denna gången.
Kram!!!

Anne sa...

Instämmer med de andra, ser så mysigt och härligt ut. Än en gång slår det mig vad bra ni är på att leva och hitta mer "lantliv" i storstaden.
Hihi, visste är det lite Charlies Änglar över den bilden. Så gulligt!
Förstår helt klart du mentalt börjar rikta in dig på Sverigeresan, vips är det dags. Även om saknaden kommer vara stor så blir det nog liiite positivt för M i alla fall som med gott samvete kan fokusera på jobbet och förhoppningsvis bli av med mycket stressiga saker och vara "klar" när ni kommer hem igen.
Kram!!

Saltistjejen sa...

Anne,
ja man får försöka så gott det går när man vill ha lite "trädgårdsliv". :-) Men som sagt myggorna är väldigt jobbiga just där vid dammarna på Campus just nu. Ja vi hoppsa ju att det ska gå bättre för honom att "jobba järnet" när vi är borta. Åtminstone lär det bli enklare att få lite mer gjort då än det är när allt är som vanligt. :-)
Kramar!

Anna, Fair and True sa...

Mygg även i storstan alltså! Men så är ju parken som en skog. Här var det mygg i början av sommaren men sedan när det blev väldigt varmt så dog många.