lördag, juli 16, 2011

Utflykt till Roosevelt Island

Igår, fredag följde jag med på ytterligare en utflykt som Lill-Skruttan gjorde med sina kompisar och lärare i Orange Room. Den här gången promenerade vi till Linbanan som går till Roosevelt Island. Barnen var så exalterade över att få åka linbanan tillsammans. Turen är kort och tar kanske ca 5-10 minuter eller så, inte mer. Men det är faktiskt en rätt rolig tur att ta. Man kommer upp högt och får en fin utsikt både norrut och söderut längs med East River. Nedan är bilder från dagen.

Här kommer linbanan in mot vår station på 1st Ave och 59th street.


Här har vi just startart vår tur.
Väl framme gick vi en bit bort till en lekpark. Här bredde vi ut picknickfiltarna i skuggan och sedan blev det lek med vatten samt allmän lek den intilliggande lekplatsen. Det hanns även med en del sång innan lunchen.


Lunchdags!På väg tillbaks igen.

De här utflykterna har varit så roliga att få följa med på! Och det känns väldigt roligt att lärarna kan ta med barnen ut utanför dagis- och campusområdet. Dels för att de får uppleva och se andra ställen av staden och dels för att de faktiskt "lär sig" hur man åker buss, tåg och nu linbana. De tycker det är otroligt spännande och jag tror verkligen att de "växer" lite av att få göra sådana här saker. Som förälder är det så roligt att se detta och att jag nu haft möjligheten att få följa med på dessa utflykter själv har ytterligare gjort att jag fått se hur mycket de betyder för barnen. Och jag säger det än en gång - en stor eloge till lärarna som ordnar de här utflykterna och som är så otroligt duktiga på att ha koll på alla barnen och få dem att lyssna. Ett fantastiskt jobb gör de!

13 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Visst är det roligt med utflykter! och barnen ÄLSKAR sånt! New York har ju dessutom så mycket att bjuda på:) Så enkelt att bara åka linbana är ju också fantastiskt!
Jättesnygg header du gjort! Jag har också gått i tankarna på att göra om min :) De blir ju lätt lite "gamla" när man har barnen där också!

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
javisst är det kul med utflykter! Linbanan är något som alla barnen här älskar. Tror det är för att de ju ser den nästan dagligen och en del av dem tar den även dagligen för de bor på Roosevelt Island. Så det är ngt de pratar med varandra om. Det är dessutom lite mer speciellt och spännande än att "bara" åka buss eller t-bana. :-)
Tack för din kommentar om headern också. Jag tyckte det kändes som det var dags för som du säger ser den snabbt "gammal" ut när man har barn (som ju växer i rasande fart) där. :-)
Kram!!

Lotta sa...

Perfekt att du kan följa med! Uflykter är trevligt och jag kan tänka mig att alla tycker det är jättekul.

Linbanan är en favorit, även för mig :)

Kram och ha en fin lördag!

Kramar!!

bettankax sa...

Älskar att få följa med på utflykt. Lilla E är så ljuvlig och har ett fantastiskt kroppsspråk:).
Din nya header är jättefin.
KRAMAR!!

Saltistjejen sa...

Lotta,
ja det känns så lyxigt att få följa med. Det är verkligen något positivt med att vara arbetslös. :-)
Jag gillar också linbanan mycket!
Kramar!!!


bettankax,
tack! Haha ja hon har ett rätt talande kroppspråk. Men det har nog de flesta barn? ;-) Det är så roligt att ha möjighet att följa med på de här utflykterna tycker jag också. :-)
Kul att du tycker om headern också.
KRAM!!

Bejla sa...

Hej! Så har jag läst och läst och nu kommit ikapp de senaste par veckorna. Får dock prioritera tiden lite så jag har inte fått kommenterat under tiden, men kan ju här sammanfatta med att jag läst och sett mååånga foton från era mååånga utflykter och trevliga blogg- och kompisträffar. Med undantag för de stundom lite väl höga temperaturerna så ser det ju underbart ut! Jag får väl erkänna att din blogg har varit med till att få mig att inse hur liten min värld trots allt är, trots all dess unikhet på sitt sätt. Men nu bär det ju snart av för vår del också, och så får vi se hur lång tid det tar innan jag har "växt ur" mina nya omgivningar. ;-)
Är du alltså helt, helt färdig med artikeln nu? Och nu bär det snart av på Sverigesemester för er också. Hääärligt!
Stor kram!!

Anne sa...

De är ju för bedårande gulliga där de står uppradade och kikar ut genom linbansfönstret med ryggarna mot kamerna. Och du, vilken härlig ryggsäck Ella har! Hederliga Kånken, så mysigt ju. Har sett dem i mindre storlekar, säkert en sån "barnstorlek" Ella har. En sån ska Stella få när hon blivit äldre.
Kan inte annat än hålla med att det är fantastiskt dessa utflykter som dagis tar med barnen på. Det är verkligen ett riktigt bra dagis ni har (som vi sagt förut), hög kvalité, även om det är snordyrt så får ni nog väldigt mycket för pengarna där.
Hur blir det förresten till hösten, blir det rumsbyte/avdelningsbyte eller fortsätter det som nu för Lill-Skruttan? Blir det sen preschool nästa år då hon är 4?
KRAM och ha en fortsatt fin helg

Pernilla sa...

Jättefin header och bilder överhuvudtaget från NY, så kul att titta på foton från favoritstaden.
Pernilla

Saltistjejen sa...

Bejla,
ja det är ju ofta så våra dagar fylls, med utflykter runt om i staden. Vädret är riktigt somrigt nu med varma, heta dagar. Och tänk vad spännande det det är för ER del nu när ni ska börja ett nytt kapitel i livet!! :-)
Ja artikeln är helt klar vilket känns underbart skönt och snart bär det av till Sverige! :-)
kramar!!!


Anne,
haha javisst är de söta! Och det är ne sådan mini-Kånken E har. Väldigt lagom i storlek till henne. Och dagiset är super! :-) Vi är så himla glada att hon har ett sådant bar dagis. Redan nu i september börjar hon på pre-school-avdelningen på dagiset men det är skönt att de har just pre-school på samma dagis så även om det blir byte av lärare och rum så kommer hon gå på samma dagis. Och därmed även se och träffa sina gamla lärare. Miljön är samma och vi hoppas såklart att hon kommer få gå med flera av sina gamla vänner också! :-)
Kramar!!


Pernilla,
tack vad roligt att du gillar den nya headern!
Kram!

Victoria sa...

Wow, vilken toppenutflykt du fick vara med på! Jag förstår att linbaneturen var superspännande, det skulle till och med jag tycka!
Kramar//Vic

Saltistjejen sa...

Vic,
ja det var roligt. Och linbanan ÄR faktiskt kul att åka även som vuxen! :-)
Kraaaam!

Anna, Fair and True sa...

Verkligen kul att du kan hänga med på de här utflykterna! Annars har man ju inte den chansen förutom någon gång då och då.

5-10 minuter är ändå ganska lång tid för ett barn så kan förstå att linbanan var spännande!

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
det är verkligen jätteroligt! Så just den senaste tiden har jag inte känt det så nedslående att jag är arbetslös faktiskt. Jag har kunnat vara mycket mer med Ella och kunnat vara med på dagis mer också vilket varit jätteroligt!