fredag, juli 01, 2011

Härlig dag

Idag var Lill-Skruttan hemma från dagis. Inte för att hon var sjuk eller så, utan enbart för att jag tyckte att vi skulle ha en heldag hon och jag tillsammans. Mysigt! När jag igår frågade vad hon ville göra med mig en hel dag sa hon givetvis "Gå till museum och se dinosaurs!" Haha, hon får aldrig nog av det! Alltså begav vi oss i förmiddags till West Side igen för att besöka Naturhistoriska Muséet.

En strålande glad tjej på väg mot dinosaurierna!

På väg västerut passerade en av mina favoritplatser i Central Park.

I väntan på kunder.

På dammen syns nu en grön hinna. Antingen pollen eller algblomning?


Utgrävning. Igen.

Pizzalunch i muséets kafeteria. Igen.

Efteråt gick vi till Adventure Playground där det lektes med och i vattnet.

Vatten ska ju drickas också.

På väg hemåt igen.

En ungdomskör sjöng när vi passerade scenen i Central Park. De var otroligt duktiga och vi stannade till en stund. På deras t-shirts stod det "I Love LA but I love NY better."

Allén
Det blev en lång dag ute. Kom hem runt halv femtiden och då var jag ganska trött. Men det var en väldigt mysig dag trots en del humörsvängningar. Främst hos Lill-Skruttan ska tilläggas. M var hemma vilket kändes så himla bra! Han hade haft riktigt skönt och levt lite lyxliv. Kvällen har sedan varit rätt lugn och vi grillade en god köttbit nere på grillen på vår bakgård. Drack lite rödvin och mumsade på ost.

Sedan var M och Lill-Skruttan ner ytterligare en sväng på Playground och nu hoppas vi att dagens mycket korta eftermiddagsvila ska göra nattningen hyfsat enkel. Själv känner jag att dagen varit väldigt lyckad men samtidigt känner jag mig rätt slut. Intensivt är bara förnamnet när man ska hänga med i Lill-Skruttans svängar....!

8 kommentarer:

Lotta sa...

E är ju så läcker som är hooked on Naturhistoriska. Vilken tur ni har medlemskap!! Söt som en karamell var hon också med solbrillor och liten keps.

Verkligen fullmatad dag...jag förstår om mamman är lite trött ;)

Kram!!

Saltistjejen sa...

Lotta,
hahha ja vi är väldigt glada att vi skaffade medlemskap! känns som om ivi redan "tjänat in den kostnaden". ;-)
Och visst är hon cool i keps och solbrillor! hahahaha!
Kram!!

Anna's kitchen sa...

Vilken härlig dag. Visst är det intensivt när de är i den åldern men det är ju också en del av charmen. Allt är tokbra eller så är det helt fel.
Vad underbart med er bakgård, blir ju som om ni har en tomt som är underhållsfri!
Nu går mina småttingar på två veckors vinterlov och vi ska umgås 24/7, ska bli härligt!
Trevlig helg
Kram

Trillingnöten sa...

Det är roligt att se hur de små får egna intressen och hur de börjar föredra olika saker :) Det gäller att hänga med i svängarna också för det kan sbatt ändras :)För varje år blir det roligare och roligare tycker jag. Spädbarn och toddlers är söta i sig och de är fantastiska, fast det är nu som saker börjar bli spännande på ett annat sätt!

Desiree sa...

Ha ha jag kan tänka mig att det blev en intensiv heldag med E. Hoppas ni fick sova gott båda två. Man önskar att man kunde få en dos av den där energin som små i den åldern har. Det skulle behövas.
Kram!

Fröken Anki sa...

Låter som en perfekt ledig dag! Jag skulle nog också ha medlemskap på Naturhistoriska om jag bodde nära. Och gå och gräva lite då och då ;)

Underbar bild med solglasögonen!
Ha en riktigt fin helg, långhelg t o m.
Kram

Saltistjejen sa...

Anna´s kitchen,
javisst är det av eller på. Inget mellanting hahaha! Men som du säger är det härligt också. En fantastisk tid faktiskt. Även om jag ibland blir väldigt trött... ;-)
Vår bakgård är super! En stor lekplats för barnen och ett par grillar och bord om man vill grilla och äta ute. Kan vara svårt att få plats vissa kvällar bara för man kan inte reservera, men det brukar ändå lösa sig.
Härligt att ni har lov nu!
KRAM!


Trillingnöten,
ja det är verkligen skoj. Man får lära känna mer och mer av deras personlighet! Och visst ändras det snabbt. Det som är poppis ena veckan kan vara totalt ointressant nästa.
Kramar!


Desiree,
japp det är full rulle mest hela tiden. Och en gnutta av energin de har vore inte fel att få ta del av. :-)
Stor Kram!


Anki,
ja det blev det! Och Naturhistoriska är fantastiskt tycker jag! Verkligen!
Själva utgrävningsaktiviteten är riktigt bra gjord! De måste ju göra i ordning den varje morgon eller kväll gissar jag för sanden är liksom rätt kompakt så man får "hacka" och borsta. Spännande för de flesta barnen.
Hoppas ni får en riktigt fin helg nu! Sista Nationaldagen ni firar här på ett tag!
KRAM!

Anna, Fair and True sa...

Antar attni har årskort? :) Vad bra med grill på gården!