tisdag, juli 26, 2011

Härlig dag med ny Bloggträff

Har haft en riktigt bra dag. Började med att Lill-Skruttan ville tiil "museum och se dinosaurs" så vi tog Pågatåget in till Malmö. Besökte både Konstmuseumet och Sjöfarts- o Tekniska. Hade turen att få se en uppbyggd dinosaurie så jag tror Lill-Skruttan blev hyfsat nöjd. På tekniska var det spännande att krypa runt i ubåten och sedan köra traktor o ambulans...

Efter besöket på dessa museum tog vi tåget vidare till Lund där vi hälsade på min Bloggkompis Västmanländskan och hennes rara familj. Jätteroligt! Lill-Skruttan levde dessutom upp en hel del av att få träffa Lilla T, trots att det var lite blygt i början. Ja, inte Lilla T utan Lill-Skruttan då som ju ofta har en lite längre startsträcka när det kommer till nya personer och miljöer. Men efter fikat släppte det något och när Lilla T sedan fick visa sin lekplats var det rätt fullt hålligång på båda tjejerna. Skoj!

Stort tack för en riktigt härlig eftermiddag!

Tågresan tillbaka gick inte helt på räls eftersom ett signalfel gjorde att vi fick vänta nästan 45 minuter på Lunds station, men det gick bra ändå. En Bamsetidning samt de två böcker Lill-Skruttan fått av Lilla T gjorde att väntetiden inte kändes alltför långsam. Väl tillbaka hos Svägerskan väntade hon själv samt Farmor ned middagen färdig. Så det blev en riktig myskväll med Allsång på Skansen, där vi alla sjöng och dansade på golvet. Lill-Skruttan var riktigt trött efter dagens äventyr men höll igång ordentligt med sång, dans, hopp, utespring och bus ända tills elaka mamman tvingade på henne pyjamas. Sedan gick det ganska fort för John Blund att infinna sig.

Jag och Svägerskan satt dock uppe rätt länge och snattrade. Loff som vaket ute med sina bröder kom lite senare och fick sitta och lyssna på vårt kackel...
Bilder från dagen kommer senare.

Imorgon, onsdag (vilket faktiskt är Svägerskans första semesterdag!!) blir det förhoppningsvis en tur till stranden om vädret vill hålla sig hyfsat.

5 kommentarer:

Västmanländskan sa...

Det var så roligt att ni kom! Lilla T tyckte det var mysigt med en liten kompis på besök och det var skoj att se er båda "live".

Kul att ni gillade museerna och sagolekplatsen.
Hoppas det blir någon tur till stranden.

olgakatt sa...

Ja, suck vilket tågelände det var igår - igen!
Jag stod 45 minuter på Triangeln efter besök hos gammomommo och sen fick alla gå av i Hlm trots att tåget skulle ha gått längre.Kanske åkte vi samma pågatåg, det gick ju inte så många!
Jag minns när Ellas far var liten och på besök med sin mormor i ubåten. När de hade krupit in ville han genast ut igen. "Mormor, här är inte mysigt!" Ella är nog modigare än så, haha!

bettankax sa...

Tänk om jag vetat att ni befann er på Lunds station, då hade jag tittat förbi och sagt HEJ!
Låter som ni har jättebra dagar och hinner med mycket.
KRAM!!

Desiree sa...

Mysig dag även om det var surt att vänta på tåget som var försenat.Tur att ni hade tidnigen som tidsfördriv. Kul med bloggträff. Var det första gången ni träffades? Håller tummarna att ni får fint väder idag så att ni kan ägna er åt sol och bad. Här i Stockholm är det iallfall strålande vackert sommarväder.
Kram!

Saltistjejen sa...

Västmanländskan,
tack!! Och ja det var såå roligt!! :-)
Kramar!!


olgakatt,
ja det verkar vara lite jobbigt med tågen här nere just nu. Tyvärr. Hoppas det blir bättre snart. Haha, så M var i ubåten, eller snarare INTE i ubåten....?! ;-) Ja, E är nog lite modigare än sin far.... ;-)
Kramar!!1


bettankax,
japp det hade du ju kunnat! :-) Det hade varit skoj men jag hade inte känt igen dig så du ahde fått komma fram och säga vem du var. :-)
Kram!


Desiree,
ja det var en bra dag. Om än något lång kanske. Men kul att få träffa Västmanländskan och hennes familj! Det var första gången vi sågs IRL och det var skoj! Tror S-holm har haft bättre väder i sommar än här nere i Skåne. I varje fall senaste tiden.
Kramar!