tisdag, juli 12, 2011

Korrekturläsning

Jag fick iallafall min pdf samt min wordfil inatt. De skickade den direkt till min emailadress. Skönt! Dagen har alltså delvis gått till att korrekturläsa och ändra små saker. Det är konstigt att man tycker man läst en text minst hundratalet gånger och ändå kan man hitta fel! En del mindre en del större. Nu hoppas jag iallafall att det ska vara så gott som felfritt.

Eftersom det är hett som fasiken ute idag har det faktiskt varit riktigt skönt att kunna sitta inne med AC:n på och jobba. Trettiotre grader säger det nu. Ute alltså. Puh! Kan säga som så att OM det skulle vara lite småkyligt i Sverige de veckor vi kommer spendera där kommer jag inte gråta blod. Självklart önskar jag fint väder och helst inte regn, men som sagt det är inge enorm "fara" om det inte är toppenväder hela tiden där. Fast visst önskar jag mig några fina sommardagar det gör jag. Och framförallt hoppas jag att det blir fint väder för alla som har semester just . Alla de som sitter inne och jobbar just nu när det verkar vara riktigt somrigt i Sverige. Och som inte har ett överhettat New York att åka tillbaka hem till efter att semesterveckorna är över. Till er önskar jag finfina sommarveckor då när även jag ska få nagga lite på den goda Sommarsvenska kakan.

3 kommentarer:

Charlie sa ... sa...

Så skönt att du har pdf:en nu och har kunnat korra. Jag håller med, visst är det märkligt att man kan hitta fel fast man har läst igenom en text massor av gånger innan? Ju längre text desto mer risk att behöva korrigera.
Håller tummarna att "this is it"!

Och du var i gott sällskap i dag Saltis - jag har också varit inne mest hela dagen :)

Kram!

Emma sa...

visst är det underligt det där med texterna. Ofta undrar hur det kommer sig att man inte lade märke till det vid 25:e genomläsningen? Bra om någon som inte är så textblind-som man blir av sina egna texter-kan göra det också...

Varmt -speciellt som det är så fuktigt också! Här i Sverige är det fint och svalt (tycker jag;-)

Saltistjejen sa...

Lotta,
ja det är skönt! Nu ska jag skicka in den för sista gången! :-)
Kram!!


Emma,
ja det blir så. Tror man stirrar sig lite blind. Om en dryg vecka kommer jag ju till Sverige!
Jehooo! Ska försöka komma ihåg att ta med O´s byxor!
Kram!