lördag, juli 23, 2011

Svärje

Första dagen här hos Svägerskan och Loff har gått i lugnets och anpassningens tecken. Härligt att vara här. Trots regnet som kommit då och då, och den betydligt lägre utetemperaturen så känns det som sommar och semester! Beträffande just temperaturen njuter jag för fullt! Att gå ut och liksom få huttra lite i regnvinden har känts helt underbart!! När vi pratade med M igårkväll och han sa att det var ca 38 grader i skuggan där hemma kändes regnsvalkan här ännu mer tacksamt!

Lill-Skruttan har till och från fått slängar av enorm hemlängtan. Jobbigt för en så liten tjej att inte "bara kunna gå hem" utan bara få höra att vi "måste vara här nu - länge." Men däremellan går det bra. Kanske har det varit lite väl mycket presenter för nu börjar hon tro att hon sak få presenter hela tiden. Och säger till och med att "jag vill ha en annan present" när hon fått vissa saker. Känns sisådär som mamma....

Tröttheten håller i sig lite. Men är betydligt bättre än igår då vi båda var helt slutkörda och utmattade. Men foton orkar jag inte ladda upp så många på bloggen än. Det får bli senare. För er som vill få lite mer foton och se vad vi gjort igår och idag kan läsa på Svägerskans blogg här och här. Idag har vi iallafall hunnit med en tur till en närliggande lekplats, plocka lite svenska blommor (Lill-Skruttan kontaterade mycket nöjt att "Det finns MÅNGA blommor här i Svärje!!"), handla i svensk mataffär samt träffat Lill-Skruttans Farmor samt Olgakatt på middag. Jättemysigt och trevligt! Tack!!! Nu blir det nog sängen strax.

Blommor plockas vig vägkanten.

Och till alla i Norge och alla andra där ute som liksom vi, inte alls kan förstå vad som hänt vill jag mest säga att jag idag på ett plan rent logiskt förstått så mycket mer av hemskheterna som hände i vårt grannland i väst men att jag fortfarande inte käsnlomässigt kan förstå. Bara känna med er. Så fruktansvärt fruktansvärt fruktansvärt!!!

Nedanför är ett inlägg jag började knappa på igår direkt när vi kommit fram till T-centralen men som aldrig blev postat då:

"Så är vi framme i Svärje som Lill-Skruttan sa med ett solskensleende då vi kommit av planet. Resan gick bra men fy vad trött jag kommer vara ikväll. Det blev inte mycket sömn direkt. Längtar redan enormt mycket efter en dusch och att få pusta ut. Lill-Skruttan har frågat efter Svägerskan och Loff och Farmor hur många gånger som helst. Inte lätt att förstå att trots att man rest i flera timmar, ja över en "natt" så är man ändå inte framme. Man är i Svärje men utan att träffa de man vill träffa. Fick förklara att vi ska åka tåg först. Sedan fick jag revidera detta lite när vi satt på Arlanda Express och jag insåg att hon trodde att vi skulle vara framme när vi kom till T-centralen... Men vårt tåg till Lund går inte förrän 13.20 så vi har rätt många timmar att slå dank här på centralen. En kompis kommer att komma förbi. Jättekul!!!! Just nu roar sig Lill-Skruttan med Pingu på min iPhone. Får se när hon vill ha frukost."

Lill-Skruttan på Arlanda just efter att vi klivit av planet. Väldigt glad och exalterad över att vi äntligen "...är i Svärje!"


Och detta är en bild från nu. Lill-Skruttan i Svägerskans och Loffs soffa:

Nu blir det sängen!

7 kommentarer:

Marianne sa...

Välkomna hem till Sverige! Hoppas vi ses snart!

KRAMAR!

Västmanländskan sa...

Välkomna hem till Svärje!

Saltistjejen sa...

Marianne,
Verkar som måndag nästa vecka är bokat!! Ska bli sååå roligt!
Kraam!


Västmanländskan,
Tack! Kanske kan vi träffas inne i Lund någonting på måndag el tisdag lunch el em om du inte är uppbokad då?
Hade varit skoj! Tror dessutom E skulle må bra av att träffa lite barn snart... :-)
Kramar!

Trillingnöten sa...

Det är inte lätt för en liten att förstå hur man kan vara i ett annat land plötsligt. Ibland tycker JAG det är svårt att fatta :) Trots att man ser land och hav när man flyger ibland :) haha....
ha det skönt!

Petchie75 sa...

Å, vad mysigt att höra att ni har plockat en massa blommor - det är något man tyvärr inte kan göra så ofta när man växer upp i en storstad. Hi hi, Lill-Skruttan är för söt som blir bortskämd med presenter hela tiden men det är hon värd, så gullig som hon är. (hade förresten Olgakatt med sig presenterna från mig? ;-))
Hoppas att hemlängtan inte blir alltför stor men samtidigt är det ju bra att hon inte glömmer bort sin pappa som väl längtar så efter er!
Stor kram från en som vet PRECIS hur knäpp man kan vara som njuter av lite duggregn och kyligare temperaturer i Europa :-)

Bejla sa...

Härligt att ni kom fram på bästa sätt trots den lååånga resan och avsaknaden av hjälp på tåget - jag förstår det bara inte; så många svenskar har det med att titta åt andra hållet i hopp om att slippa att ge någon en liten hand, har varit med om det själv och förstår det bara inte. Hoppas nu att ni får vilat ut och kan komma igång med att njuta Sverigetiden till 100 %.
Kram!

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
nej det tar nogs sin tid och jag tror den här hemlängtan kommer att komma av och till under hela vistelsen här.
Kram!


Petra,
ja även idag när vi åkte bil förbi ett fält fullt med blommor (troligen "ogräs") utbrast hon "Ja sa till A igår att det finns MÅNGA blommor här i Svärje!" Så sött! :-) Och JA, vi fick presenterna från dig också!!! Du är så himla GULLIG Petra! TACK!!!! Hon hade tydligen varit jättenervös att hon skulle glömma dem, Lustigt för vi ska ju ses hemma hos henne nästa vecka i vilket fall! :-) Och du, dinosaurieboken är numera Lill-Skruttans favorit och idag ahr vi nog "bara" läst den typ 5-6 ggr plus att hon själv suttit och bläddrat i den hur många ggr som helst däremellan...) :-)
Kraaaam!!!


Bejla,
ja det är otroligt hur dåliga svenskar är på att hjälpa till. Oavsett orsak är det skandal tycker jag!!!!
Kram och tack!!