torsdag, juli 28, 2011

Stranden

Igår, onsdag var det äntligen riktigt svenskt sommarväder här så vi bestämde att åka till stranden. Det blev Lomma som ligger ett stenkast härifrån. Svägerskan var först in en sväng till Malmö för att bli sommarfin i håret, men hon varit tillbaks mitt på dagen och då hade vi förberett och packat allt för en strandtur. Dagen kan nog sammansfattas i: härlig sand, sköna badtemperaturer, mycket mycket vind och en korvbåt. Dagens ord är helt klart: Geggamoja! Eller "Geggimojja" som Lill-Skruttan uttalar det.

När Svägerskan kom hem nyklippt och fin ville Lill-Skruttan visa henne att de inte fått någon post i brevlådan.

Loff på väg ner till Lomma strand.

Balansgång på väg till stranden.

Vi sprang på Loffs mamma när vi kom fram till stranden så vi slog oss ner vid henne!


Lill-Skruttan fick en fin hink och spade av Svägerskan och Loff! De gröna hästarna hade Loff med sig hem igår från Jägersro. De hade nästan exakt samma gröna färg som sandleksakerna...!

Här har vattenkläderna åkt på.

Korvbåten var ett otroligt bra sätt att sälja korv och dryck på stranden! Populär var den också.

Jag och Lill-Skruttan


Svägerskan och Lill-Skruttan roade sig ett bra tag i det sköna vattnet.Tillbaka på stranden med torra kläder igen.

Malmös Turning Torso ses svagt i horisonten.

Gömma tårna i sanden var en kul lek.


Avkoppling med Dinosaurieboken i Solstolen.

Strandbrudar!

På väg hem igen.

Väl tillbaka blev det bak och fix till kvällens gäster. Lill-Skruttan fick hjälpa Svägerskan att baka två krusbärskakor vilket hon tyckte det var otroligt kul! Jag tog sedan en promenad till en av de närliggande lekplatserna med Lill-Skruttan medan Svägerskan och Loff fixade lite till inför middagsgästerna. Lill-Skruttan fick återigen en väldig hemlängtan när vi promenerade tillbaka. "Jag vill åka hem till min lilla pappa...!" Snyftade hon om och om igen. "Cause han saknar mig och jag saknar honom..." Lilla vännen, hjärtat snörper ihop sig lite. Och jag förklarar. Igen. Att jag förstår att hon saknar och längtar efter pappa. Att hon längtar hem. Men att vi inte kan åka hem nu eftersom vi är i Sverige för att hälsa på alla vi annars inte kan träffa. Och att vi ska åka hem när vi gjort det. Men det är inte lätt att vara liten och långt långt hemifrån, även om man har med sig mamma....

Mer bilder från kvällen kommer senare.

7 kommentarer:

Petra H sa...

Åh, det är nästan så att jag blir gråtfärdig när jag läser hur Lill-Skruttan saknar sin pappa. Det måste värma i faders hjärtat!!
Det heter inte Lomma strand, utan Lomma BEACH ;-) Det var evigheter sedan jag var där, inte så roligt att bada om man inte är barn eftersom det känns som man måste gå till Danmark innan det blir simdjup (men så klart perfekt med långgrunt för barn!).
Ha ha, kul att dinousarieboken fick följa med även till stranden! Har du kollat efter de andra böckerna i samma serie?
KRAM!!

SAM sa...

Svensk strand, vad avundsjuk jag blir. Saknar den jatte mycket.

Victoria sa...

Åh, Lomma är så fint, var där med syster m familj för ett par år sedan (de bor på Limhamn så det är inte långt att köra) och alla ungarna tyckte det var superhärligt. Det enda problemet var att det var svårt att hitta parkering. Kram!

Desiree sa...

Åh vad hon är söt. Klart hon saknar pappa och det är klart man får ha hemlängtan men som du säger är ni ju här nu för att hälsa på de andra som ni saknar jättemycket resten av året. Lite gulligt att hon blandar svenskan och engleskan lite. Men ni fick ju en riktigt fin och skön dag på stranden. Härligt, vilka beach brudar :-)
Kram!

Fröken fräken sa...

Vilken härlig dag ni såg ut att ha. En underbar svensk dag på stranden. Hoppas att ni kunde bota längtan lite med ett skype samtal eller liknande. Det är konstigt det där med att va borta ifrån varandra så länge när man är liten.

Hälsa Sverige

Kram!

Trillingnöten sa...

Vilken fin dag!! Ser helt fantastiskt ut :) Men lilla stumpan, vilken hemlängtan till "lilla pappa"! Det är så svårt att för dem att förstå det där och så svårt för föräldrar att förklara! Hinner ni Skypa nåt? :) Kram!

Mallis in real life sa...

Precis så där ska svensk sommar vara. Då finns ingen bättre plats på jorden.

Ha en fortsatt skön vistelse här. Kram på er