torsdag, juli 14, 2011

Underbart väder

I morse när vi gick till dagis var det sådan där härligt frisk luft ute! Inte kvalmigt, kvavt, fuktigt eller hett som det varit de senaste dagarna. Regnet och åskan igårkväll måste verkligen tagit med sig ny luft hit vilket känns så skönt! Tjugotvå grader och skön luft. Nästan så att man efter de senaste dygnens dryga 30 grader plus sol och kvav hetta tyckte att det kändes lite småkyligt ute, hahaha!

På tal om åskvädret igårkväll så fick vi chansen att se en otroligt cool vy från Grannarnas vardagsrumsfönster. Efter att ha varit där en stund efter middagen och då sett regnet vräka ner utanför fönstret så gick vi hem igen. Men bara ett par minuter senare knackade C på dörrren och sa att vi måste komma igen för att se en fantastisk regnbåge! Och det var det! Två till och med. En Double Rainbow. Så snyggt! Såg ut som om skatten vid regnbågens slut (eller är det början) kunde ligga där i en kista just intill brofästet av Queensboro Bridge. Lill-Skruttan var väldigt exalterad. Inte riktigt lika mycket som han som blev känd för att ha filmat en "Double Rainbow" och blir så till sig över detta att folk skrattat över hela världen åt hans reaktion. För er som ännu inte sett det klippet visar jag det här för det är rätt kul att höra honom när han ser sin dubbla regnbåge. Jag skrattar varje gång jag ser klippet!


Idag ska jag på mitt första möte som representant i Dagisets "Parental Board". Ska bli intressant att se hur saker och ting diskuteras "inifrån" också. Ikväll blir det middag med kompisar från mina tidigare labb. Jättekul för det var ett bra tag sedan jag såg en del av dem. Och jag insåg i morse att om exakt en vecka är det avresedag till Sverige! Otroligt vad tiden gått fort ändå! Jag längtar riktigt mycket nu och det ska bli så kul. Igårmorse sa Lill-Skruttan att hon ville åka till Sverige nu. Hon har pratat ofta om det de senaste dagarna. Troligen för att vi pratat med henne om det och tittat på bilder från förra sommaren. Hon vill dit och träffa alla, vilket känns jätteroligt! Känns så annorlunda nu när hon är tillräckligt gammal för att minnas förra året och nu se fram emot denna resan. Så himla kul!

16 kommentarer:

Steel City Anna sa...

Otrolig bild! Och det var en väldigt exalterad man i filmklippet :)

Saltistjejen sa...

Steel City Anna,
tack! Ja det var en rätt cool syn också. Men nej, jag blev inte riktigt lika "religiöst exalterad" som mannen i klippet. :-)
Kram!

Anne sa...

Wow, vilken läcker regnbåge. Bilden är så häftig och speciell att man lätt kan tro den är maniuplerad. Coolt se nåt sånt där fenomen live.
Bara en vecka kvar innan avresedag, ni kommer att få det toppen. Helt annorlunda nu med en lite större lilltjej också. Tidigare kanske det kändes mer som man åkte hem för sin egen och ANDRAS skull (så att de där hemma skulle få träffa henne) men nu är det säkert minst lika mycket för HENNES skull, att hon ska få minnen, träffa alla, se och uppleva Sverige, sin familj där osv. Härligt just det där när minnet blivit lite längre, när minnen kan etsa sig fast mer och man kan prata och visa bilder och kan minnas. Ännu mer sånt kommer detta besök bli, minnas ännu mer då hon är äldre igen.
Intressant att du ska vara med i "parental board", det kan verkligen bli väldigt intressant få se hur det (som du säger) diskuteras inifrån. Återkom med intryck.
Kram!

Lotta sa...

En National Geographic bild typ tycker jag!! Fantastisk. Queensboro Bridge är en favvis. Hade nöjet att åka njuta av den när jag bodde på Roosevelt Island.

Dubbla regnbågar är coolt!!

Vilket skönt väder det är idag, eller hur?

Kram!!

Cosmopolitan sa...

Vilken fantastisk bild! :-) Otroligt att få se något sådant.

Saltistjejen sa...

Anne,
jag HAR faktiskt kört fotot i ett filter för att ta fram kontraster och färger lite extra. Så lite manipulerad är den. Men jag har inte "lagt till något" eller så. :-)
Och ja, det känns extra roligt att hon ser fram emot Sverigeresan så mycket nu! Det kommer bli roligt på ett annat vis nu när man vet att detta kanske hon faktiskt kommer minnas lite mer än tidigare resor. :-)
Kramar!!


Lotta,
hahhaa tack! Fast kanske inte riktigt ändå va?! ;-)
Idag har vädret varit kalas! Det bästa tänkbara!
Kram!!


Cosmopolitan,
tack! Ja det var kul att se igår!!

Trillingnöten sa...

Jösses vad coolt!! Ska kolla på klippet också :)
Tänk att det bara är en vecka kvar till avresa! Och det är så mycket roligare nu när de små kan förstå på ett annat sätt. De längtar, pratar och tänker tillbaka på det som varit. Det är så fantastiskt roligt :)

Millan sa...

:-) vilken haftig bild! Hoppas motet pa dagis var bra?!

Sa da reser ni till sverige nastan exakt samtidigt som oss. Vi reser den 22e. Och stannar till 14/8. Hur lange ar ni over? Jag gissar tyvarr att vi kanske inte ar pa samma stalle dock? Var kommer ni befinna er? Vi aker till gbg forst och sedan till Karlskrona 25/7. Tillbaks till gbg igen 31/7 och sa ar vi dar resten av tiden. Om ni finns i faggorna dar nagonstans maste du hojta!!

Visst ar det roligt nar de sma langtar hem till sverige? Nils ar helt overexalterad och raknar ner veckorna och nu fran och med idag dagarna. Han vaknade i morse o det forsta han sa var att nu ar det bara 7 dagar kvar :-). Aven Sofia langtar och pratar hela tiden om alla hon ska traffa darhemma. Det ar sa roligt nu nar aven hon kommer ihag och langtar!

Kram!

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
ja det är inte långt kvar nu tills vi kommer till Sverige!Känns nästan lite overkligt. Och roligt!!
Kram!


Millan,
ja mötet på dagis var riktigt bra och intressant. Ska nog skriva lite mer om det senare.
Vi är i Sverige mellan 22 juli - 23 augusti. En hel månad! :-) Men vi kommer inte vara i vare sig Gbg- eller Karlskronatrakten tyvärr. I Skåne till 5 augugsti och därefter i Stockholmsområdet. Synd, för det hade verkligen varit skoj att ses! Om NI råkar åka till Skåne där i början av er Sverigevistelse så får ni höra av er! :-)
KRAM!!!

Taina sa...

Hahahahahaha! Det låter ju som något helt annat håller på att ske i filmen!!! Hahahaha, vad jag skrattade!

Men det ÄR häftigt med dubbla. Regnbågar alltså ;)

Kul med Sverigeresan. Hur länge stannar ni? Blir det bara du och E?

KRAMAR!

Saltistjejen sa...

Taina,
jamen eller hur?!?!
:-D
Jag tycker det är hysteriskt kul.
Och i Sverige är vi en månad. Det blir bara E och jag för M måste jobba. Långt att vara från varandra en månad men så får det bli nu.
Kramar!

anna of sweden sa...

Wow, vilken bild. Den skulle du kunna sälja. Eller åtminstone förstora och rama in. Väldigt, väldigt läcker!

anna of sweden sa...

Hahaha! NU såg jag klippet. Undrar hur länge han varit ensam ute i bushen ...

Saltistjejen sa...

anna of Sweden,
haha tack! Och visst är det HUMOR med klippet. Så himla kul! :-)

Anna, Fair and True sa...

Vad kul att E ser fram emot resan! Fantastiskt hur mycket de minns fast ett år är extremt lång tid för en ett-åring.

Saltistjejen sa...

Ana fair and True,
ja det är jättekul nu när hon minns och ser fram emot både resan och att träffa folk där hemma!