måndag, juli 11, 2011

Plättar och vatten

Knytisen idag var lyckad. Mycket folk, smått kaos när ungar i alla åldrar samlas på vår bakgård samtidigt, mat i alla möjliga färger och former, och varmt varmt varmt. Tack och lov så var det blåsigt idag. Annars hade man nog smält bort. Fortfarande i skrivande stund ca halv tio på kvällen är det 30 grader ute. Och fuktigt. Åskluft på väg in över staden. Efteråt blev de lek med kompisarna på lekplatsen.

Två lass svenska plättar med jordgubbs- resp blåbärssylt samt färska blåbär. De gick åt på en gång kan jag meddela. Plättar rockar!

Här leker Lill-Skruttan med O. Det östes och skopades vatten vatten vatten. De hade först jätteroligt ihop sedan lite mindre roligt och mer bråkigt. Tills slut mest bråkigt och då var det dags att gå hem tyckte på jag och O´s pappa.

Hemma är det varmt. ACn går för fullt. Enligt prognosen ska det bli åska imorogn och 37(!) grader varmt! Himmel!!!! Det blir nog en dag inomhus tror jag. Har fortfarande inte hört något från tidsskriften om artikeln som jag inte kommer åt för "proofreading. Hoppas att jag ska få svar nu under kvällen/natten. Usch, jag känner mig som största klanten men jag hoppas det ska lösa sig.

14 kommentarer:

Anne sa...

undrade just om det blev plättkalas eller om du inte orkade steka (läste ditt tidigare inlägg då du inte bestämt än), plättar rockar verkligen! Min uppfattning är också numera att amrisar (och andra nationaliteter) verkligen gillar plättar. Du kan ju steka dina fina små runda plättar också, jag måste verkligen köpa plättlägg nästa gång vi åker hem.
Kul att knytiset blev lyckat, kan tänka mig det var full rulle med alla barnen... Förresten, har inte lagt märke till den nya (ny för mig iaf) bilden till höger. Den med dig och Lill-Skruttan, vilken värme och kärlek det är i den bilden. Äkta glädje!
Och ja....förstår till fullo det är otroligt störande och pressande för dig inte komma åt artikeln för "proofreading". Samtidigt tänker jag som du var inne på tidigare, hur svårt kan det vara för dem svara och bara maila den til dig nu. KRAMIS

Lotta sa...

Jag hejar på dig! Du har dessutom gjort plättar till ett helt dagis idag - plättar rockar big time!

Saltistjejen sa...

Anne,
ja köp en plättlagg - det är sååå värt det!
Och knytiset blev lyckat om än rätt kaotiskt haha!
tack för kommentaren om bilden också. :-) Den togs på mors dag i år.
Kramar!!


Lotta,
haha tack! Och ja plättar är sååå bra!
Kram!

Trillingnöten sa...

Åh plättar! Vilket bra val, även om det är lagom jobbigt att steka :) Alla barn älskar plättar och pannkakor av nån anledning :) 37 grader låter fasiken inte roligt!!!!

Taina sa...

Himmelens vad duktig du är! Och plättar i denna värme. dvs gräddningen. Phew! De ser supergoda ut så det var ju inte så konstigt att de gick hem...


KRAMAR!!!

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
ja det är bra för alla ungar älskar det! Och man kan variera vad man vill äta till dem också. :-)
Och värmen idag ja. Vi får se hur varmt det kommer bli...
Kram!


Taina,
haha sååååå duktig är jag ju inte. Det gick bra. Jag gräddade på i köket med Sommarpratare på i min iPhone. Rätt ok faktiskt! :-)
Kram!

SAM sa...

Ser ut som en trevlig liten fest.

Det hade inte blivit en Tripp Trapp om min mor inte hittat den pa loppmarknad for 65 kr! Helt otroligt, med bygel och allt. Den ar alldeles for dyr. Jag hade tittat pa Svanen faktiskt och tankt mig den.

Desiree sa...

Ser supergott ut! Du milde när det är så där varmt och kvavt i luften så är det jobbigt. Tur att ni har AC hemma iallafall. Men visst är det svettigt då man är ute även om det bara är kortare stunder.
Kram!

Petra H sa...

Jaaa, jag vill också ha en plättlagg! Mormor hade en, men jag är inte den enda som vill ha den (precis som jordgloben - det kanske blir jordglob eller plättlagg :D)... Inte så kul med hetta dock. Här är det ganska svalt men har mörkat på så det blir nog regn när som helst.
Håller tummarna att du får email från tidsskriften om hur du ska korrekturläsa artikeln.
KRAM!

Saltistjejen sa...

SAM,
det var det. Men du vilket fynd! Att hitta en Tripp Trapp för under hudrningen är ju oooooootroligt billigt! Vad BRA!!! :-)
Haha, kul att ni kollat Svanen också! Jag kände inte ens till den innan vi började kolla stolar. Konstigt att den inte är mer känd hemma i Sverige tycker jag med tanke på att den är svensk. Tripp Trapp kände man ju till i Sverige med. Långt innan man fick barn.
Kram!


Desiree,
ja det blev gott. Men visst är det lite för varmt nu. Tycker jag. Just att det är kvavt också. Idag tänker jag mest vara inomhus tror jag. Med AC!!! :-)
Just för att det är så himla varmt här känner jag att det inte gör så mycket om det blir ngt svalare väder när vi är i Sverige. Visst vill vi gärna ha fint sommarväder men OM det inte blir det så är det inte hela världen.
Kram!


Petra,
Du kan ju även köpa en plättlagg! Den vi har köpte vi via en kompis i Sverige. 500 kr tror jag den kostade och det var den verkligen värd!!! Har använt den sååå många gånger nu! :-) Min farmor hade faktiskt också en plättlagg men jag tror den slängdes efter att hon dog. Min mamma sa att den inte var i så bra form. Kanske hade den rostat???
Jag har äntligen fått pdf-filen skickad på min email! Så nu ska jag korrekturläsa den under dagen!
KRAM!

Fröken fräken sa...

Kul att det vart succe på dagiset. Ella har alltid så söta outfit tycker jag, hon är som en sockertopp.
Jobbigt när det sk va så fuktigt utöver den varma temperaturen.
Keep cool
Kram!

Saltistjejen sa...

Fröken Fräken,
ja det är nog svårt att misslyckas med kombinationen barn plus plättar tror jag: ;-)
tack också för din gulliga kommentar om E. Vi är inte så mycket för supersöta kläder kanske i den meningen "flickiga", men jag gillar färger. :-)
Här är det så varmt idag att jag tänker försöka stanna inne så mycket jag bara kan! :-)
Kram!

Emma sa...

puh va varmt! Och herrejisses vad gott med plättar. Får besök imorgon av vän med barn. Nu vet jag vad jag ska bjuda på!

Saltistjejen sa...

Emma,
ja det äääär vaaaarmt nu. Jag längtar till lite svalare temperaturer. Och plättar blir superbra bjudat till dina vänner! :-)
kram!