måndag, juli 18, 2011

Hett

Söndagen var återigen en riktigt het dag. Kvicksilvret en bit över 30 grader. I Skuggan. I solen vet jag inte ens, men varmt var det. Hett! Vi stannade inne halva dagen. Hettan utanför kändes inte sådär väldigt lockande faktiskt. Lill-Skruttan höll igång ordentligt här hemma hela förmiddagen. Det Skypades med Svägerskan och Loff, sprangs sedan runt byxlöst ett tag (ja alltså inte jag utan Lill-Skruttan då), det lästes böcker, kollades Pippi, bollades med ballonger och busades i största allmänhet. Ett tag hamnade vi alla i sängen och Lill-Skruttan agerade ballongmålvakt för glatta livet. Kastade sig hit och dit för att fånga och helst sparka, ballongen ut från sängen. Men till slut klädde vi alla på oss och gick ut en sväng. I hettan.

Medan Lill-Skruttan tog en eftermiddagslur i vagnen satt jag och M i skuggan och tog det lite lugnt. För in del med en iced latte från Dunkin´ Donuts samt en bok (Tack Svägerskan för boken!!)

Efter den korta vilan lektes det lite i John Jay Park. 

Kort stopp för en pizzaslice på vägen tillbaka från Parken. Sedan lektes det en stund hemma hos en dagiskompis innan vi gick hem. Under kvällen var Lill-Skruttan dock mer än lovligt grinig, rastlös och hon frestade på mitt humör något otroligt. Allt hon vet att hon inte får göra skulle självklart göras. Allt vi ville att hon skulle göra vägrades. Gränser testades och testades igen. Och sedan igen, igen och igen. Det var verkligen skönt när hon väl somnade måste jag säga! Imorgon är det måndag. Nedräkningen innan Sverigeresan är inne på ena handens fingrar. Om endast 4 dagar bär det av. Det känns roligt, pirrigt, lite småstressigt och superhärligt!


13 kommentarer:

anna's kitchen sa...

Oj, vad varmt ni har. Har en kompis som precis flyttat till NY och de är lite lätt påverkade av värmen men så har de ju gått från vinter till sommar över en dag.

Vad spännande att ni snart är på väg, vad härligt för er! Det är ju så speciellt när ens nära och kära inte sett ens barn på länge och sett hur de utvecklats.

Kram

Anne-Marie sa...

Vad fin din nya header och profilbild är. Man ser verkligen på barn att tiden rusar fram. Har hört och läst om denna enorma värmebölja som större delen av USA har just nu. Vi har haft svenskt sommarväder med växlande molnighet och bara runt +22/23 grader. Härligt! Kramar!

Trillingnöten sa...

Jättevarmt! Jag förstår att ni höll er inne ett bra tag :) Här regnar det fortfarande :) Men det går väl över så småningom det med! Kram!

Fröken fräken sa...

Jag tycker också att det är skönare att vara inomhus när det blir så varmt. Va kul för er att áka "hem" snart hoppas ni fár en smärtfri resa och att vädret blir bra.
Kram!

Taina sa...

Ja fy vilken hetta och idag blir det lika varmt men så har de lovat åska på det. Inte mig emot om det kommer en rejäl urladdning.

Hahahahaha! Så inget byxlöst för din del ;)'

Vet du att jag märker att Liisa blir rastlös hon med och jag tror det är vädret. Man blir liksom lite matt.

Kul att ni far snart! Samma här och jag har inte en funderat på packning. Sett att det blir skitväder ett tag nu i Sverige. Gäller att ha med sig varma kläder med andra ord...

KRAMAR!!

Lotta sa...

Halva inne, halva ute är grejen när det är varmt här
Låter skönt med byxlöst :-)

Ja, nu får du snart njuta av svensk sommar med alla dess varianter, inte dumt det heller!

Kram!!

Saltistjejen sa...

anna´s kitchen,
ja det är varmt nu. Hett hett, men som tur var inte alltför fuktigt för tillfället. Haha, ja det måste vara konstigt när man flyttar över halva jordklotet och byter årstid också! :-)
Kram!!

Anne.Marie,
tack vad gullig du är! Ja, när det är såhär varmt är det inte helt skönt att var ute tycker jag. Inte i en stor stad i varje fall. Annorlunda hade det såklart varit om man kunnat vara på stranden eller så. Ni verkar ha härligt väder! Perfekt!
Kram!!


Trillingnöten,
ja det var sååå hett. Regn kan vara skönt och mysigt ibland men inte för länge. Hoppas ni snart får vint väder ni med!
Kramar!


Fröken Fräken,
ja inna kan man ju ha AC eller fläktar igång. :-) Snart blir det hemresa och det känns toppen!
Kram!


Taina,
japp riktigt varmt. Har också hört att det ev ska bli thunderstorm idag. Hoppas isåfall på att det blir ngt svalare igen efteråt. :-) Kanske är det vädret som gör de så rastlösa?? Gissar att de påverkas av hettan de med. Och packning har jag inte alls börjat tänka på än. Men det blir nog under de här dagarna nu. Vi åker ju på torsdag så jag måste ju packa innan dess! ;-) Kul att ni åker ugnefär samtidigt! Åker ni hela familjen??
KRAAAM!


Lotta,
japp fast egentligen är det nog smartare att börja ute och gå in på eftermiddagarna för det är ju varmare ute då.... ;-)
Sk faktiskt bli skönt att komma hem till svenskt väder! :-) Ett tag iallafall.
Kramar!

Petra H sa...

Åh, hur är boken?? Jag har funderat på den boken länge, ska bara bestämma mig om den ska läsas på franska eller svenska (vilket lyx-språkskryt-problem, jag vet). Vet inte om det var den boken som en fransk kompis rådde mig att läsa översatt eftersom hon själv tyckt att språket var ganska komplicerat!?
Tråkigt att den härliga morgonen tillsammans hela familjen byttes till en jobbig kväll :-( Men så är det ju ibland, när man är trött och gnällig...
Wow, ni åker så snart! Hoppas att ni får ett riktigt härligt svenskt sommarlov!
KRAMAR!

Mrs Clapper sa...

Oj vad jag har mycket att läsa igen nu ser jag! Ska bunkra upp mig ikväll och ha blogg-frossa:) välkomna till sverige!! Kram

Sandra sa...

Jösses så varmt. Är kvavt och hett i Sverige denna sommar emellanåt, även om min graviditet gör sitt till för upplevelsen av värmen. Igelkottens elegans är förövrigt en pärla! kram

Saltistjejen sa...

Petra,
jag tycker den är jättebra men har inte kommit så långt än. Hahaha om du KAN läs den på franska så är väl det jättebra för det är ju originalspråket! :-)
Kram!!


Mrs Clapper,
hahaha ja det kanske kommer ta lite tid. Kul att du är hemma igen nu och att er semester blev så lyckad!
Kramar!


Sandra,
ja det är otroligt hett här nu. Att du är gravid i ett varmt Sverige låter jobbigt. Där hemma i Sverige har man ju inte alls samma "hjälp" med AC eller annat inomhus. Inte på de flesta ställen iallafall. Hoppas du härdar ut! :-)
Kram!

Anna, Fair and True sa...

Erkänn, du sprang också utan byxor ett tag! ;)

Jag undrade om Captain America var ett fik men det är alltså Dunkin' Donuts kaffe.

Verkar så jobbigt det där trotset även om man vet att det är del av och bra för deras utveckling.

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
hahhaa ja du jag ösnkar jag kunde sprungit utan byxor...! ;-)
Tror Captain America är reklam för en ny film som ska komma snart. :-)
trots är jobbigt, men enligt alla "experter" ska man ju som förälder vara glad att barnen trotsar eftersom det tydligen ska vara ett tecken på att de känner sig trygga med en..... Men ibland är det rätt jobbigt ska erkännas.