onsdag, juli 20, 2011

Lite småstressad

Nu har den ändå börjat komma krypande. Den där känslan av stress inför resan. Imorgon är ju fasiken sista dagen här innan avresan! Himmel! Det ska packas och det ska fixas. Jag har även åtagit mig en uppgift för dagiset som jag pysslat med en del senaste två dagarna. Det måste bli klart imorgon*. Dessutom sa jag att jag skulle komma till "Circle Time" imorgon för att ha högläsning ur en bok! Varför då i himmelens namn kan man fråga sig? Hur tänkte jag?!? Dagen innan avresedagen...! Men, jag kände verkligen att jag ville göra det. har tänkt på det en längre tid men det har inte blivit av. Tyvärr. Och nu vill jag passa på. Kanske lider jag lite av separationsångest inför att det snart kommer bli avsked till Orange Room. När vi kommer tillbaks från Sverige kommer det endast vara fjuttiga tre dagar kvar i rummet. Så kanske är morgondagens högläsning ett smått desperat försök att suga ur det gottaste nu innan det blir nytt rum och nya lärare.

Sedan blir det packning. Jag har iallafall skrivit en lista. Det är oftast mer tidskrävande och stressframkallande att planera vad man ska ha med sig än att verkligen packa ner det. Så jag hoppas det ska gå hyfsat smidigt. Eventuellt får jag köra lite tvättmaskiner också. Innan packningen. Vi får se. Mitt mål är att packa och resa lätt. Eller så lätt det nu går att resa med en 3-åring där bilstol ska med och sedan även diverse saker för att kunna underhålla henne under en ca 7-8 timmar lång flygning plus en dryg 4-timmars tågresa uppepå detta. Ja, plus all väntetid också då. Typ 3 timmar innan avresetiden på flygplatsen och sedan blir det även ett antal timmars väntan på T-centralen.

Jaja, det blir nog bra. Nu är klockan dock alldeles för mycket så det blir sängen snarast.
Vill bara tillägga att jag troligen kommer att läsa bloggar lite mer sporadiskt ett tag framöver. Och troligen kommer jag inte att hinna/kunna kommentera så mycket även då jag läser. Men så är det. På resande fot innebär mindre internettid och mer tid till annat.

Sist men inte minst vill jag avsluta detta lite spretiga inlägg med att säga att "Harry Potter and the Deadly Hollows, part 2" var OTROOOOLIGT BRA!!!!! Tycker att Yates lyckats suveränt med de två sista filmerna. Så mycket svärta och framförallt djup hos karaktärerna. Jag gillar det! Men visst känner jag ett visst vemod också. Över att filmsagan är slut. Kände likadant, fast ännu starkare, då jag läst ut den sista Potter-boken. Hejdå Harry!

Avslutar nu detta inlägg med en bild från gårdagskvällen. Den tillbringade jag på The Dove Parlour tillsammans med vänner. Det är en av mina kompisar från min första arbetsplats som gifter sig nu på fredag och hade en "möhippa" igår. Eftersom jag kommer missa bröllopet kändes det extra roligt att jag iallafall kunde fira lite med henne igår!


*) imorgon är alltså egentligen IDAG onsdag eftersom jag skriver detta inlägg så sent att det hunnit bli onsdag för länge sedan....

17 kommentarer:

Anna, Fair and True sa...

Måste läsa ikapp lite här! Visst tar planeringen av det man ska ha med sig längst tid. Sedan är det bara att slänga ner det, eller vika då :) Jag vill också se HP, måste bara fixa barnvakt någon kväll!

Anna, Fair and True sa...

Just ja, såg du det där om bilbarnstol jag skrev på FB?

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
håller helt med. Planeringen och "tänket" är det som är mest tidskrävande och som kan framkalla mer stress tycker jag. Nej jag har inte sett det på FB. Ska kolla nu.
Kram!

Pettas sa...

Förstår stresset och småpirrigheten!:)
Det är mycket just nu och snart är ni i Sverige!
En fin resa önskas
Karinkram!

Lotta sa...

Önskar er en bra och safe trip!

Att göra mycket innan avresan är en klassiker - det låter så trevligt med läsningen på Orange Room så det förstår jag om du vill hinna med! Det ordnar dig med packningen ;)

Ha en härlig tid i Sverige nu och koppla av så mycket du kan!

Kramar!!

Taina sa...

Lite kaotiskt här med måste jag tillstå, men det ordnar sig ju alltid!

Är det inte märkligt att man åtar sig så mycket innan en resa? Gör precis samma sak. Kanske blir vi effektivare när vi har som mest att göra?

Packa, packa nu och så hörs vi så småningom.

Ha en underbar vistelse i Sverige!!!

KRAMAR!!

Saltistjejen sa...

Pettas,
tack!
Ja så är de väl varje gång man ska resa någonstans. :-)
Kram!


Lotta,
tack!
Det ordnar sig säkert med packningen. Det brukar det göra haha! Och läsningen ser jag fram emot.
Kramar!


Taina,
haha tänkte just på er såhär innan er avresa. Och visst är det lustigt att man plötsligt ska göra en massa saker innan man ska iväg. Ibland undrar man ju hur man tänker. Men jag tror det blir bra i slutändan. Jag kan förhoppningsvis sova på planet...!
Hoppas ni också får en jättehärlig tid i Sverige!
KRAM!

bettankax sa...

Önskar er en fin resa och välkommen till Sweden!
KRAM!!

Desiree sa...

Tänk att det alltid blir stressigt innan avresa hur man än gör. Men det är bra att du har gjort en lista. Det kommer man långt på. Jag gör alltid listor. Tycker att det ger en bra överblick och att man får med sig det viktiga. Hoppas att morgondagen inte blir allt för kaosartad. Vi ses i augusti i Stockholm. Mig kan du alltid nå via bloggen, FB eller mail. Hoppas du får en bra resa som blir så smidig som möjligt.
Kram!

Saltistjejen sa...

bettankax,
TACK!!!


Desiree,
japp det blir det alltid. Allt det där man tänker man ska göra sedan.... haha! Jag måste också ha listor. Annars blir jag ännu mer stressad.
Kul jag hör av mig till dig i augusti!
KRAMAR!!!

jagetenkaren sa...

Ha en trevlig resa hem och hör av dig om ni vill ha sällskap på centralen! Jag jobbar ju mitt i stan och skulle mer än gärna komma och kramas lite!!! Visst har du mitt nummer?
Lycka till m packningen - listor underlättar det hela tycker jag (älskar listor i alla former ).
R hälsar <3

Saltistjejen sa...

jagetenkaren,
KUL du får självklart gärna komma förbi om du har tid och lust! Jag tror inte jag har ditt nummer. Om du vill kan du maila det till saltistjejen@hotmail.com så ska jag spara ner det.
Hälsa R och resten av din goa familj!
Kram!!

Karin sa...

Såg att I hade loggat in på min iPhone. Men det var alltså jag som skrev det senaste inlägget...

Karin sa...

Mejlat. <3

Saltistjejen sa...

Karin,
hahahaaaaaa!!! ja, jag tyckte det var lite roligt att hon hörde av sig och ville ses! ;-) Men. I vilket fall får du mer än gärna komma förbi på centralen om du vill! Vore himla skoj. Jag tror jag har ditt mobilnummer men maila det gärna så jag vet att det är rätt.
KRAM!!!!!

Saltistjejen sa...

Karin
tack!

Anonym sa...

Tänker på er och hoppas allt går bra och blir riktigt lyckat.
Kram från eva H från Tyresö