söndag, juli 03, 2011

Första lördagen i juli

Hade inga direkta planer för vare sig helgen eller dagen vilket kändes skönt. Att ta det lite som det kommer är något jag gillar på helgerna. Men som vanligt hos oss blir helgerna ganska ofta fyllda med aktiviteter ändå. Här är vår lördag i bilder.

Morgonen började med pyssel. Lill-Skruttan hade fått en pyssellåda i födelsedagspresent och kompisen W, och idag öppnade vi den för första gången. Det var väl mest jag som pysslade, men LillS-kruttan valde färger och berättade hur hon ville att det skulle bli medan hon själv satt och räknade pärlor. Hon blev nöjd med resultatet - ett litet hus.

Efter lunch promenerade vi till John Jays Park- Där hade poolen öppnat, men vi var inte där för att bada. Lite kul ser det ändå ut tycker jag att man ser trafikskylten som hänger över FDR Drive. Poolen ligger nämligen alldeles intill denna väg. East River syns i bakgrunden.

Grimas

Efter detta gick vil vidare upp mot Barnes & Nobles. M köpte sig den nya Nooken! Så fin! Jag blir nästan lite avis även om jag är helnöjd med min. Men den nya är mindre, lättare och det är touch screen. Alltså det är inte Nook Color utan den nya versionen av läsplattan med e-ink. M sa attt han insåg hur bra det var med just detta när han för ett par dagar sedan satt ute i solen och försökte läsa på sin iPad. Dessutom passar det bra att han har en egen läsplatta för böcker och vissa tidningar nu när jag ska till Sverige snart. För då tar jag med hans iPad. 

Eftersom vi passerade den tyska affären Schaller & Weber på vägen gick vi in och handlade lite svenska fiskprodukter!

Fast middagen blev pizza. Här vår egen lilla pizzabagare! Hon har verkligen blivit riktigt duktig på att göra pizza nu! 

Mmmmm!

Lite vila efter maten.

Kvällen tillbringades sedan hemma hos kompisen O. Det blev både tältning och ballerinalek.


Lill-Skruttan läser "bed time story" för O när de leker att de ska sova i tältet
Sedan dansas det lite


Två ballerinor i soffan.

En innehållsrik lördag. Varm också. Men tror ni i Stockholm haft det varmare än oss idag. Här har vi ju dessutom AC vilket gör det lättare på många vis. Iallafall inomhus. Kan även meddela att min stelhet känns bättre nu. Har till och med tyckt det känts rätt skönt med lite muskelvärk idag. Och som svar till några som undrat varför jag börjat gå och handla såhär eftersom vi handlade i stort sett allt på nätet tidigare så kan jag förklara det hela med att det är bra mycket billigare att handla på en del av de här affärerna (som Trader Joe´s och Fairways) än att handla online. Så nu när vi ska försöka leva på en lön har ju pengarna blivit det som begränsar. Inte tiden. Förr var det ju tvärtom. Men till nästa gång ska jag defintivt ha en ny kylväska på hjul och inte handla lika mycket! Den som gapar efter mycket....


14 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Vilken fin lördag! Pyssel är ju hur mysigt som helst tycker jag :) N fick ett målarset i julklapp av sin faster som hon älskar och som hon vill använda dagligen nästan :)

Här i min stad kkan vi inte handla mat online ännu, men å andra sidan är det väldigt nära till allt här. Dock tycker jag att det är en bra tjänst om man av någon anledning inte kan ta sig till affärer nån gång eller om man inte har bil :) Jag tror ju t o m att Fairway har hemkörning också? Vi använde den tjänsten ofta i NY (familjen jag bodde hos). Tror det kostade ca 6 dollar. Man gick till affären och handlade och i kassan sa man att man ville ha det delivered...Kan ju vara nåt?
Kram!

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
ja det är mysigt att pyssla. Sådant kommer bli ännu roligare när E är större tycker jag och hon klarar av att göra mer på egen hand. :-) Måla och sådant gör hon ju mycket på dagis, men hon kan inte klippa med sax än. Kul att N gillar att använda sitt målarset!
Jodå man kan få hemkörning både från fairways och Trader Joe´s men jag har hittills alltid promenerat hem med varorna och tyckte att det hela skulle gå jättebra när jag hade min kylväska på hjul! haha!
Att handla online är annars ngt jag gillar mycket. Både vad gäller mat och annat. Man slipper gå till affären och kan lägga tiden på annat. :-)
KRAM!

Petchie75 sa...

Vilket fint litet svenskt hus ni fick ihop, du och lill-Skruttan!
Vad mysigt att hon är intresserad av att hjälpa till i köket nu! Jag tyckte att det var jätteroligt att laga mat när jag var liten och pizza är ju en perfekt nybörjarrätt.
Era helger är så mysiga, och innnehållsrika trots att ni "inte har något planerat" ;-)
KRAM!

Desiree sa...

Skön lördag men en hel del olika aktiviteter. Det är bra att träningsvärken har börjat ge med sig lite. Det är ju inte lätt att veta första gången hur mycket man kan kånka med sig. Du fick en experiment runda och nu kan du använda erfarnheten till att få till nästa runda på ett bättre sätt. Hur lång tid tar det att gå till butiken. Lät som det var ganska långt. Tar det någon halvtimme eller längre att gå till Traders Joe från er?
Värsta hettan verkar ha lagt sig här för tillfället. Igår var det bra klibbigt fick ha fläkten gåendes hela dagen. Ställe till och med upp den på diskbänken medans jag lagade mat men jag klagar inte. Jag njuter för fullt ändå :-)
KRam!

Anonym sa...

Kul med pyssel! Huset blev jätte fint tycker jag. Vad bra att ni kan köpa Abbas...IKEA slutade ju med Abbas för ett antal ar sedan & jag har inte hittat nagon affär som säljer Abbas här. Vad bra att din stelhet känns bättre! Brukar själv köpa för mycket när jag inte har bilen ;-) Fast det tar väl bara 15 minuter att ga.
Haller tummarna att artikeln äntligen gar igenom sa att du slipper halla pa med den igen. Jag har inte fatt svar än...far se om professorn är nöjd.
Have a great Sunday!
Kramar, Lisa

Saltistjejen sa...

Petra,
japp det blev väl fint? :-) Hon gillar att hjälpa till om det handlar om att baka. De gör ju mycket sådant på dagiset också. Minst en gång i veckan brukar de baka eller laga något tillsammans där som de äter sedan.
Ja våra helger blir ofta ganska innehållsrika för man vill och "måste" hitta på saker med Lill-Skruttan. Det är mysigt och kul, men visst kan man sakna sådana där helger när man bara latade sig och läste en bok och/eller kollade ngn film... ;-)
Kramar!!


Desiree,
ja det känns skönt att värken inte blev värre än den blev. Idag känns det ännu bättre. Jag vet inte riktigt hur lång tid det tar att gå dit men ca 45-50 minuter tror jag. Enkel väg. Men det är en fin promenad eftersom stor del av den går genom Parken så såhär års gillar jag det om vädret är bra. :-)
Skönt för er att den värsta hettan lagt sig nu. Det kan lätt bli olidligt i Sverige där man inte har AC. Men det är bra att du kan juta även när det är som varmast! :-) Du är ju van!
KRAM!


Lisa,
ja det är kul och jag hoppas kunna pyssla ännu mer framåt. När Lill-Skruttan blir äldre och kan klippa och limma själv. ;-) Det är väldigt kul att göra sådant tillsammans! Och vår tyska affär har en hel del skandinaviskt och Nord-Européeiskt i matväg. Vi har även köpt ngn tysk motsvarighet till leverpastej där som jag tycker är god. Inte riktigt som svensk men den är helt klart bra. Dt trista med den här affären är att den har så "dåliga" öppettider så det blir inte så ofta att vi handlar där.
Tack för tummarna också! jag hoppas nu att slippa mer jobb med den jag med. Och jag hoppas även du får godkänt!!! :-)
Kramar!

Fröken fräken sa...

Vilken myslördag ni hade. Jag måste säga att som vuxen tycker jag fortfarande att det är kul att bada i pool. Även om det ibland kan va lite snuskigt vatten.
Läser du böcker på iPaden? Jag har börja göra det ibland och tycker att det är jättebra och behändigt. Jag har dock inte lyckats hitta svenska böcker, jag är väldigt oteknisk.

Fröken Anki sa...

Vilken skön lördag! Toppen att ha så nära till ett bad också. Kul som sagt att man ser skylten över stora vägen alldeles i bakgrunden. :)

Storhandling är smart. Bättre lycka med kylväskan nästa gång.
Kram och ha en fortsatt fin helg.

Taina sa...

Ni lyckas ju trycka in hur mycket som helst på en dag! Tur att du inte behövde handla i alla fall. Hahahaha!

Kramar!

Anonym sa...

Jättefina bilder!
Vad skoj att pyssla! Jag har inte introducerat det till Leon men det kanske han kommer att gilla.
Hans attention span är inte det bästa så jag har på känn att jag lär sitta där med saxen i högsta hugg och han sprungit iväg och lekt med sina bilar!! :)

Vilken söt liten pizzabagare hon är! Jag antar att de blev väldigt goda!

Bor kompisen O i ett annat hus eller har de större lägenhet än er?
Tyckte att planlösnigen verar så olik er.

Handla online verkar jättebra och jag skulle gärna göra det om det inte var för att vår veckohandling även är min dos av "uteliv",..ha,ha..

Hoppas att nästa kylvsäska håller bättre än din förra så du slipper en massa muskelvärk! :)

KRAM!

Anne sa...

Nu är jag rätt ouppdaterad då jag varit rätt slapp med bloggisarna pga vi haft gäster så du har säkert skrivit om det tidigare. Nytt för mig i alla fall att du ska åka till Sverige, åhhh så roligt är allt jag kan säga. Just i år och nu känner jag ett rätt starkt sug efter sommar därhemma, att få dra vagnen med Stella på välkända barndomsstråk... Men det blir inget åka av, dels pga vi nyss hade besök, sen kommer även min mamma senare i sommar och ja, känner mig för osäker åka själv med liten bebis just nu och M har ingen semester nu. M tog ut delar då Stella kom, resten bli till jul då vi alla ska åka hem igen. Vet ju att du/ni åkt då Ella var mindre också, så jag kommer nog återkomma till dig senare och fråga efter lite bra tips för flygresor med bebis.
Du nämnde Trader Joe, en toppenaffär och dessutom prisvänlig. Har förstått att många mammor gillar att köpa snacks och tilltugg till sina barn just från TJ.
Nooken är jag så sugen på, bara bra recensioner från ert håll. Ipad lockar inte alls, hör inte till det lägret :) Men en nook skulle jag gärna vilja ha, prismässigt är de ju rätt ok också. Får dock ligga lågt just nu, har just handlat nya brillor. Men men finns på önskelistan i alla fall och än mer sugen blev jag nu då du nämner din M är väldigt nöjd med den.
Tack förresten för så fin kommentar hos mig, du stärker mig i min mammaroll med allt bra du säger!
ps världens försenaste grattis till den finaste 3-åringen också ds

Saltistjejen sa...

Fröken Fräken,
ja det är roligt med poolbad tycker jag med! men vi badade inte själva igår eftersom just den parken inte har ngn barnpool. jag läser inte alls på iPaden eftersom det är M´s och jag själv har en Nook (den gamla versionen). Men M läser både en del böcker men främst tidningar och artiklar på den.
Kram!


Anki,
ja det var en bra lördag. Badet är rätt nära men för att komma till en barnpool måste man ta sig lite längre bort. haha och ja, jag ska byta kylväskan!
:-)
KRAM!


Taina,
hahaha njae inte lia mycket som ni tror jag! ;-) Men visst, det brukar bli rätt många aktiviteter under helgerna.
Kram!!!!


Jess,
jag tror att Leon kanske kommer tycka det är roligt med pyssel om ett tag. Det där är så himla olika, men tycker att det verkar som om det är vanligt att tjejer gillar sådant lite tidigare än killar. Rent generellt alltså. Iallafall av de vi känner. Pizza tycker hon jättemycket om att göra. Säkert för att hon vet att hon kommer tycka om resultatet också haha!
O bor i ett annat hus som ligger på Campusområdet kanse ca 5 min från oss. Det är studentbostäder så de är lite annrolunda. Dessutom har de en större lgh än oss de har en liten 2 bedroom vilket skulle motsvara en liten 3:a i Sverige.Vi har ju bara 1 bedroom.
Kram!!!


Annne,
tack vad gullig du är!!! :-)
Härligt också attt ert besök var så lyckat!
Och jo vi bestämde för ett tag sedan att åka till Sverige. bara jag och Lill-Skruttan för M måste jobba men det känns otroligt roligt och bra nu! :-) Hon är nu såpass stor att jag inte tycker det känns så "farligt" att resa själv med henne heller. Värsta åldern för långa resor var nog när hon var runt ett år plus minus ett par månader. jag flög ju själv med henne när hon var ca 9 månader och sedan flög M själv med henne när hon var ca 14 och det var jobbiga flygningar....
Nooken är jättebra! ingen av oss har dock färgNooken eftersom M har sin iPad och det fyller den funktionen bra. Nu har vi båda varsin e-ink Nook. Jag den äldre versionen och M den nya. Det var just e-inken jag gillar eftersom jag inte vill läsa på en "dataskärm" utan ha känslan av bok kvar och kunna läsa bra ute i solljus! Jag tycker det funger jättebra. Skillnaden mellan kindle och Nook är ju nu också att det enbart är Nooken som stöder epubformat och därmed är det bara med den man kan låna böcker på biblioteken. Både här och i Sverige. Har dock hört att Kindle ska börja stödja det formatet ngngång i slutet av året också. om det nu stämmer.
Och du tack igen för dina fina ord!!!!
KRAMAR!!

Charlie sa ... sa...

Vad ni har hunnit med! Och nu är det söndag när jag skriver det här så jag antar att ni har haft en fullmatad dag till :)

Jag blir så varm inombords när jag ser hur härligt E har det, hon får leka så mycket, vara med er, vänner, utnyttja allt NY har att erbjuda för barn och så härliga Central Park. Ni gör det så bra Saltis!

Kramar

Saltistjejen sa...

Lotta,
haha, nej idag har vi faktiskt tagit det lite lugnare. eller lugnare och lugnare... vi har bara inte farit runt lika mycket. ;-) Eftersom vädret varit dåligt idag har vi varit hemma.
Och vad gullig du är! Ibland kan man ju känna det som att man gärna skulle vilja ge sitt barn det där som "saknas" i ens vardagsliv. Men man kan ju aldrig få allt så bor man som vi gör får man ju försöka ta vara på fördelarna med just det. Hade vi bott på annat ställe och levt ett annat "vardagsliv" så hade hon fått uppleva andra saker. :-)
KRAAM!!