måndag, juli 25, 2011

Söndag i Svärje

Igår var det verkligen en söndag med riktig söndagskänsla på många sätt och vis. Vi var sent uppe. För min del berodde det nog främst på att jag ju var vaken ett par timmar inatt och inte somnade om förrän någongång efter 5-tiden på morgonen. Lill-Skruttan var väldigt segstartad även efter att vi kommit upp. Hon ville länge inte ta av sig pyjamasen och ville allra mest bara "gå hem". Rätt gnällig med andra ord. Tror det var en blandning av trötthet, hemlängtan och att hon hade lite långtråkigt.  Den något sega förmiddagen gjorde inte det hela bättre. Men ute regnade det rätt mycket så det blev mest till att försöka aktivera oss inomhus. Lite pussel och klistermärken, men allra mest film för Lill-Skruttans del. Vi andra kollade en del nyhetsändningar när tillfälle gavs mellan "Mamma Mu" och "Laban". Tragedin i Norge fortsätter att ligga som en ofattbart sorglig mantel över oss även om vi inte slaviskt följt nyhetsändningarna.

Lite pusselpyssel

När Lill-Skruttans Farmor kom efter lunch förbyttes dock den lilla tjejen från att ha varit ett ganska gnällig och missnöjd liten tjej till en sprudlande glad och pratsam sådan. Det var Farmor och den förestående bilturen till Gammelmormor som lockade. Åka biiiil! Det är grejer det!!!
Besöket hos Gammelmormor var mysigt. Lite fika och småprat. Lill-Skruttan testkörde både rullatorn och snurrstolen och visade sina små gosedjur. Det var roligt att träffa Gammelmormor tyckte jag och jag är ganska säker på att även hon tyckte om besöket även om det säker kändes skönt när vi gick också. Narurligtvis var hon lite ledsen över att hennes lilla M inte var med men Lill-Skruttan förklarade för henne att "Pappa fick inte följa med till Svärje."

Lill-Skruttan, Gammelmormor och Farmor

Rullatorkörning

Nästan 90 år skiljer det mellan de här två damerna.

Väl tillbaka här hemma hos Svägerskan och Loff blev det middag. En svensk underbar specialitet - räkor! Ojojoj! Såååå gott!!! Som man kan längta efter de här små salta havskrypen! Lill-Skruttans sprudlande humör fortsatte under kvällen och det byggdes koja, reds på "häst" och kastades boll. Lästes böcker och var full gas i stort sett hela kvällen. Farmor åkte tillbaka hem efter middagen och här roade vi oss tills det var dags för Lill-Skruttan att "gå natt natt" och även för Svägerskan som jobbar sin näst sista dag idag innan hennes semester börjar.

Kojbygge


Även Max ville vara i kojan.


Rescue mission - fågeln i trädgården blåste ner!

För den som inte ser det själv kan jag berätta att detta är Lill-Skruttans häst Bompi.


Loff och Max ska börja dagen med ett besök hos veterinären medan jag och Lill-Skruttan ska träffa min härliga Bloggkompis Lia! Sist vi sågs var Lill-Skruttan inte ens ett år fyllda vilket var ett bra tag sedan så det känns otroligt roligt att få träffas nu igen!

5 kommentarer:

Petra H sa...

Jättefint foto på Lill-Skruttan och gammelmormor!! Så härligt att Lill-Skruttan får en relation till alla fina släktingar i Sverige trots avståndet.
Åh, vad kul att ni ska träffa Lia - nu är ni väl redan kanske iväg men hälsa henne så mycket!
Stor kram!!

Desiree sa...

Åh vad kul att gammelmormor finns kvar och att både hon och E får träffas och lära känna varandra. Det var ett jättefint foto på dem två tillsammans. Det blir ju extra segt med jet lag och regn. Men regnet borde snart dra vidare. Jag tror vi har fått upp det regnet ni hade igår hit till Stockholm idag. Regnade då jag cyklade till jobbet imorse men imorgon ska det vara fint här igen. Jag hoppas du får en riktigt härlig träff med din bloggvän imorgon.
Kram!

Saltistjejen sa...

Petra,
ja det blev ett fint foto på Lill-Skruttan Och Gammelmormor! :-) Och det var ett bra besök också! :-) Att träffa Lia idag var superkul!!! Vi pratade lite om dig/er också hahaha! Lovar att det bara var i positiva ordalag! :-) Kan även berätta att Dinosaurieboken har lästs minst 15 gånger idag och det är INGEN överdrift... KANSKE kommer den presenten att göra att ditt kompisbetyg sjunker något framöver ifall läsfrekvensen av den inte går ner något under den här resan hahahahaa! ;-)
Kramar!!!


Desiree,
ja det är jätteroligt att Gammelmormor har kunnat fått e Ella bli såhär pass stor trots den stora ålderskillnaden.
Och ja jag tror det ska bli lite bättre väder framöver. Vore skönt med lite mer uppehåll även om jag tycker temperaturerna varit rätt sköna om omväxling ;-)
Kram!

Bejla sa...

Härligt att familjen kan få lilltjejen att skina upp på det sättet! :-) Inte konstigt annars att hon var lite hängig och kinkig, efter en sådan resa och mijöombyte hon har varit med om. :-)
Kram!

Saltistjejen sa...

Bejla,
Ja det känns bra att hon blir så glad för att träffa familjen här. Men visst förstår jag hennes hemlängtan också. Det är en lång resa och för henne känns det säkert sommen evighet innan vi kan åka hem igen. Att M inte är med här förtstärker nog hennes hemlängtan också. Men jag hoppas det ska bli lite bättre med tiden.
Kramar!