lördag, oktober 01, 2011

Linbanetur

Idag lördag, tog vi lång sovmorgon. Sedan gick M ut och köpte frukostbagels och vi åt frukkost tillsammans med Olgakatt innan vi begav oss till linbanan som går till Roosevelt Island. En lagom utflykt då förmiddagen inte riktigt kunde bestämma sig för om dagen skulle bli solig eller regnig. Temperaturen har definitivt sjunkit vilket var otroligt skönt! Dagen bjöd på ca 18 grader och lite småblåsigt väder. Härligt!


Här: östra strandpromenaden (på andra sidan vattnet skymtar Queens)


Lekparksstopp


Här pratas med stackars sjuka Svägerskan. Teknikens under!!! Tänk att sitta på en bänk i lek lakpark här borta "videoprata" med familjen i Sverige! Det är ju helt otroligt egentligen. Lill-Skruttan kunde t o m visa Svägerskan den lustiga rutchkanan - hon tog helt enkelt telefonen med sig och höll den framför kanan.

Efteråt köpte vi fika på Starbucks och satte oss på den västra Strandpromenaden - den som vätter mot Manhattan. Då tittade solen fram ett tag vilket gjorde det ännu mysigare!

Fikadags!

Vi njöt av solen som försiktigt smög sig fram då och då. Av kaffet, cake pops och cookies. Lill-Skruttan hoppade runt och jagade duvor, matade änder och tittade på båtarna som passerade på floden.

Det är rätt mycket trafik här på East River. Man kan förresten skymta vårt hus också. Det är det bruna bakom det höga bruna vid vattnet.Så blev det linbanan hemåt.


På väg ner igen.

Väl hemma - lite högläsning i soffan.

Nästan precis när vi kommit hem började det vräka ner regn utanför fönstret. Vi hade verkligen tur som lyckats komma hem innan himlen öppnade sig. Under eftermiddagen lekte Lill-Skruttan en hel del med W också. Men humöret har varit väldigt skiftande. Den där rastlösa håglösheten som så lätt infinner sig vissa dagar. Vi får hoppas det är bättre imorgon. Då ska vi försöka oss på en lite längre utflykt ner till Highline Park.

Är ni nyfikna på Olgakatts inlägg om gårdagen samt idag kan ni läsa och se på bilder här!

14 kommentarer:

Lotta sa...

Jättetrevligt att åka till Roosevelt Island! Mina gamla trakter ;) -- nu blir jag sugen. Det var alldeles förlänge sedan.

Vädret idag var skönt men verkligen fram och tillbaka med solen.

Ha så trevligt imorgon!

Kram och god natt

Trillingnöten sa...

Vilken underbar dag! Jag älskar den här nya tekniken! Tänk att bo på andra sidan Atlanten för bara 10-15 år sen...inte alls samma sak. Well, då fanns det i alla fall email. För 20-25 år sen, inte ens det...galet vad tiderna förändras!
Vilken härlig rutschbana förresten :) Lite så där galen :)

Desiree sa...

Coolt med linbanan. Ni fick ju en finfin utflykt och vilken tur ni hade med vädret. Rätt skönt med lite svalare väder om man ska gå en långpromenad som ni gjorde. Hoppas ni får tur med väderet imorgon också då ni ska till Highline Park. Vad är en cake pop?
Kramis!

Saltistjejen sa...

Lotta,
japp detta är ju dina gamla trakter! :-)
Kram!!


Trillingnöten,
ja visst är det fantastiskt att man kan hålla kontakt på det viset nu med olika delar av världen! :-)
Kram!


Desiree,
ja det blev en lagom utflykt och som sagt tur att vi slapp hälregnet. Idag ser det bättre ut så vi ska ta oss ner till Highline Park snart.
Kram!!

bettankax sa...

Jag vill också fika på den västra Strandpromenaden...;)
Ååå vad jag älskar att få följa med på utflykt!
KRAM!!

Saltistjejen sa...

bettankax,
hahahaa vad du är söt!!! Du VAR ju med på vår utflykt! :-)
Kramis!

Västmanländskan sa...

Det lät som en väldigt trevlig utflykt. Kram!

Saltistjejen sa...

Västmanländskan,
det var det! :-)
Kram!

Petra H sa...

Nästa gång jag kommer till NYC måste jag besöka Roosevelt island, det ser så mysigt ut! Härligt med kvalitetstid med Olgakatt.
KRAM!

Saltistjejen sa...

Petra,
ja det är faktiskt rätt mysigt att komma till något lugnt ställe och vila lite från Manhattanbruset ibland! :-) och linbanan är skoj. Man ser en hel del från den när man åker över East River.
Kram!!

Victoria sa...

Vilken härlig utflykt! Är det Skype ni använder på mobilen? Har funderat om det fungerar eller inte, kan du rekommenderar det?

Kramar//Vic

Saltistjejen sa...

Vic,
ja jag tror det var Skype de använde i lördags. Det fungerar bra om man har bra uppkoppling/3G. Med våra iPhones kan man ju även köra "Face Timing" vilket inte kostar ngt extra. men då måste man ju prata med ngn som också har Face Time och man måste ha tillgång till nätet såklart.
Kram!

Steel City Anna sa...

Jättefina bilder!

Saltistjejen sa...

Steel City Anna,
tack!