måndag, september 12, 2011

Kalas i Parken

I lördags var vi på födelsedagskalas i Central Park. Vädret var bästa tänkbara med uppehåll men ingen sol. Regn hade inte varit skoj och sol hade blivit alldeles för varmt. Tack för det vädergudarna! Här är en del bilder från tillställningen som förövrigt var jättelyckad!

Thanks C and K for the lovely party!

Bubblor bubblor bubblor

Födelsedagsbarnet själv!

Blås!

Lill-Skruttan jagar bubblor med kompisarna O och W.



En kram!

Stora rutschkanan är rolig men lite läskig tycker Lill-Skruttan. Men till slut åkte hon ändå.

Väl nere väntade Vännen R som gentlemannamässigt tog sig an och skulle hjälpa sin dam.

Sedan blev det pizza!

Kompisarna L och O väntar också på pizza.



Så kom tårtan!!!

Partyhatt

Lite spring

Igår söndag gick vi och åt brunch med Familjen K på vår kvarterskrog Bistro 61. Trevligt och efteråt gick M tillsammans med A för att kolla Football ihop med J på en bar en bit upp, medan jag och K tog ungarna med hem och hade lekstund ett tag. På eftermiddagen bakade jag och Lill-Skruttan en kardemummakaka och senare såg vi på en del av minnesceremonin från Ground Zero.

Nu är det måndag igen. Denna veckan är nästan helt som vanligt igen med dagis varje dag. Själv har jag hittills haft en hyfsat husmoderlig dag här hemma. Testar vår nyinköpta slow cooker för första gången. Just nu doftar det mycket gott från köket och jag är lite spänd på resultatet! Har funderat länge på att köpa en slow cooker men har inte riktigt kommit mig för eftersom de flesta är så enormt stora. Och förvaringsplats är ju något vi inte riktigt har så gott om. Men nu hittade M en som inte var så stor så då slog vi till! 

Förutom grytan som puttrar i köket har jag hunnit med att både tvätta och städa lite vilket kändes ganska nödvändigt. Så nu tycker jag att jag är värd en kopp kaffe och lite kardemummakaka!

22 kommentarer:

KARLAVAGNEN sa...

Vilka härliga bilder, speciellt bakningsbild och party bilder! Full rulle m.a.o, trots en slow cooker!

olgakatt sa...

Min amerikanska Mom hade en Crock Pot som jag lagade nåt kalopsliknande i en gång när jag var på besök. Hon tyckte vi kunde gå hemifrån medan den puttrade på men jag är ju lärd att elektriska prylar ska man inte lämna på så jag var skeptisk. Allt gick ju bra, förstås och det blev gott. Jag tror du får mycket glädje av din gryta! Själv har jag för nåt halvår sedan investerat i en tryckkokare och använder den jämnt!

bettankax sa...

Härligt lördagskalas. Ljuvliga bilder på gulliga ungar. Vännen R är ju bara för söt när han tar emot Ella:)
Jag älskar kardemumma och nu blev jag sugen.
KRAM!!

Saltistjejen sa...

Karlavagnen,
tack! ja det var ganska fullt upp även denna helgen.
:-)
kramar!


olgakatt,
ja, jag har ju inte direkt tänkt lämna slow cookern på en hel dag kanske, men det är skönt att man kan göra kortare ärenden eller t e x bara gå till tvättstugan eller om E är hemma gå ner i Playroom eller playground.
Tryckkokare låter toppen det med! Snabbt går det ju!


bettankax,
javisst är de goa! Dagen innan när de sågs så sa de båda "I love you" till varandra. Så söta!
Kram!!

Charlie sa ... sa...

Så söt Ella är i sin klänning, den gillar jag supermycket.
Vilken tur att vädret var så bra, perfekt kalasväder med pizza och tårta ;)

Slow cooker, intressant! Du måste berätta om du är nöjd med resultatet. Williams Sonoma har många goda grytsmaker som passar just för slow cooking.

Kaffe och kardemumma låter helt perfekt efter städ och tvätt!

Kramar!!

Saltistjejen sa...

Lotta,
tack! Ja jag gillar den också för färgerna är så fina! Och hon kallar den sin "Kalasklänning" eftersom hon hade den på sitt eget födelsedagskalas. :-)
Å ska kolla upp William-Sonoma också! Tack för tipset!
Grytan blev bra men kanske inte så mör som jag hade trott. Ev måste jag höja temp något eller förlänga koktiden lite. Men GOD var den ändå! :-)
Kram!

Charlie sa ... sa...

Lite längre slow cooking kanske ;)

Och Saltis, jag måste säga TACK GULLIGA för ditt enormt rara inlägg idag. Blev så glad!!

Din blogg läste jag länge innan jag kommenterade. Jag var helt såld! Nu har vi träffats en gång, och jag hoppas såklart vi ses snart igen. Dax att planera en bloggträff tycker jag!!!

Kramar gulliga du!

Trillingnöten sa...

Jag älskar Central Park :) Det finns många härliga ställen runt om som man kan ha födelsedagsfest på och helt gratis. Många kör ju annars att man hyr in sig på nån lekhörna (typ gymnastik och koppmålning och gud vet vad)...det här är så mycket mysigare och personligare :)

En slow cooker! Love! Jisses. En sån SKA jag ha i framtiden!

Saltistjejen sa...

Lotta,
å TACK vad söt du är! Och visst måste vi ses igen. Du kommer ju dessutom in till sta´n ibland. Hör gärna av dig nästa gång du tänker komma in så kanske vi kan ta en fika ihop??
Kramar!!!!


Trillingnöten,
visst är det otroligt bra att kunna ha kalas i Parken!Jag tycker det är super för ungarna kan ju springa runt och leka också. Det blir ett mer "fritt" kalas då.
Kram!

Stef sa...

Vad roligt att man kan göra så mycket i central park. Jag har verkligen fått upp ögonen för den parken efter allt du har berättat att man kan göra där, verkar helt underbart! Åh man blir ju alldeles varm i hjärtat av att se alla bedårande barn, söta som socker allihopa! Låter som en bra helg, lycka till med din slow cooker! kramar

Desiree sa...

Toppen att vädret blev bättre och att det blev sol så att födelsedagspartyt kunde hållas ute i parken. Det är ju perfekt att faktiskt kunna ha barnkalas ute så där. Barnen får springa runt och leka hur mycket de vill och man måste inte oroa sig för saker som går sönder eller för städning.
Kul att du köpte en slow cooker. Jag stod också i valet och kvalet ett tag i Alabama men kände som du att jag kanske inte hade plats för ytterligare en köksmaskin. Du får berätta om du tycker det var värt köpet längre fram då du hunnit testa den mer. Fördelen är ju att man kan lämna den på jobbandes medans man inte är hemma jämfört med lång kok på spisen där man inte vågar lämna spisen på då man går hemmifrån.
Jättefina bilder när flickorna leker med såpbubblor. Såpbubblor är kul :-)
Kramar

Annika sa...

Vad fint att ha kalas i parken!!
Perfekt!
Och gott om kidds var det också.

Ja, just det: Saltis, köp månadens Everyday with Rachael Ray, däri har hon massor med slow-cooking recept! Jag ska absolut prova ett par.
Sedan köpte jag en book från Williams-Sonoma som bara har recept för crock-post. Det kan vara smart att investera i. Gillar verkligen slow-cookers, men de tar plats. Jag förvarar min i källaren mellan användningarna...
Tycker du är en sådan flitig hemmafru ;-)
KRAM!!!

Saltistjejen sa...

Stef,
ja det är en underbar park. Och stor så man kan hiita väldigt mycket där. Allt från stora gräsmattor till mer "ksogsloknande" områden (The Ramble t ex) och så zoo:t i söder, eller conservatory gardens i norr. Samt massor av fina lekparker.
Kram!!

Desiree,
japp det är super med Parken. Enda riskmomentet med att planera kalas där är vädret, så man får ha en back-up plan.
Slow cooker har vi som sagt funderat länge på men inte köpt p g a att många är så stora och vi inte har så mycket utrymme, men nu hittade vi en som var mindre och itne alltför dyr så då ville vi testa. :-)
Kram!


Annika,
ja det är super med Parken så nära!
Jag ska kolla upp Rachel Rae och hennes slow cooking recept! Absolut! Tack för tipset!!
Och visst tar de plats. Detta är en av anledningarna till att vi inte köpt ngn förrän nu. Men när vi pratade om det igen så hittade M en som faktiskt var mindre, och då tänkte vi att det var värt att prova. Vår är ca 4.5 liter vilket är lagom för oss. :-)
Haha ja ibland är jag flitig ibland inte... ;-)
KRAM!!

min tekopp sa...

Å vilka härliga bilder, barnen ser verkligen ut att stormtrivas :-)

Saltistjejen sa...

min tekopp,
TACK! Och kul att du vill ge en kommentar! Jag blir jätteglad! :-)

Taina sa...

Jag har också funderat på en slow cooker. Är ni nöjda med den? Alla våra grannar/vänner har en sådan och man bara MÅSTE ha en, säger de.

Kul med kalas i parken! Behövs det något "tillstånd"? Inte för att ha picknick men för att typ hänga upp banderoller.

Kram kram

Anne sa...

Kul att ni köpt en slow cooker! De tar plats, som du säger, men ni verkar ha hittat en fin, smidig, liten sak. Jag tror ni kommer bli väldigt nöjda faktiskt och använda den mycket. Jag gillar vår jättemycket. Det går kanske lite i perioder då den används, men sen får man ett ryck igen och slowcookern ett uppsving och så används den rätt flitigt. Allting blir så himla mört i den också. Men framför allt det här att man inte behöver passa den. Visst, jag skulle kanske inte heller vara på jobb en hel dag utan tillsyn men som du skrev, man kan göra smågrejer och behöver inte sitta hemma hela tiden och glo på den. Otroligt smidigt tycker jag, samt att det blir gott. Väldigt mört som sagt. Grytor av olika slag är det jag mest gjort, det går ju åt mindre vätska än om man gör i en gryta på spis men annars tycker jag nog man rätt bra kan följa vanliga recept. Men som Annika skrev, en receptbok med bara slow cooker/crockpot recept kan vara smart köpa.
instämmer i Lottas kommentar om att Lill-Skruttan är jättefin i den klänningen! Minns den från tidigare sommarbilder.
KRAM

Saltistjejen sa...

Taina,
ja nu har vi ju bara testat en gång (igår). Det blev himla gott men inte riktigt så mört som jag tänkt. Ev ska jag höja temperaturen lite mer nästa gång eller låta den stå o puttra lite längre. :-)
Ang tillstånd så vet jag att de vi känner som haft kalas i Parken skaffat ett online alt ringde. Men det var inga som helst problem att få.
Kram!!!


Anne,
ja den här är en mindre variant vilket passade vårt lilla kök bättre! Som sagt gjorde jag en gryta igår och den blev väldigt god men köttet blev inte så mört som jag trott. Absolut inte segt elleer så, men inte sådär mört att det liksom "föll sönder". Ska testa ngt högre temp nästa gång och lite längre koktid. Tror också jag hade lite för mycket vätska och detta kanske gjorde att det inte blev såpass mört som det "ska"??
Om du har några bra recept själv så hojta gärna till! :-)
Kramar!!!

Mrs Clapper sa...

Vilka läckra bilder med bubblorna!! Superfina!

Och bort med Jantelagen... Du verkar vara väldigt klok, lugn, ödmjuk och insiktsfull som person och det företag som får dig är väldigt lyckligt lottade!

Saltistjejen sa...

Mrs Clapper,
tack!! :-)
Haha, ja jag ska försöka peppa till mig! :-)
Vad gullig du är också!
Kram!!

Anna, Fair and True sa...

Vilken härlig dag! Hur blev maten?!

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
maten blev kalas! Inte riktigt lika mört som jag först trott (gjorde en köttgryta) men vi lät det koka lite längre och då blev det super! Har gjort flera rätter sedan dess och alla har blivit riktigt bra!
Är sååå nöjd!