torsdag, augusti 09, 2012

Bettye Lavette i Madison Square Park

Härom dagen berättade våra vänner Mr Blues och Fru K att en av deras favoritsångerskor skulle sjunga i Madison Square Park ikväll. Bettye Lavette. En Bluessångerska av rang. Hon firade idag att det var 50 år sedan hon spelade in sin första skiva och hon har framträtt med många andra världstjärnor under årens lopp. Bland annat sjöng hon tillsammans med Jon Bon Jovi vid Obamas inaugural. Självklart ville vi gärna gå och vi planerade alltså för en picknick i Madison Square Park. 

Det blev en riktigt härlig kväll. En sådan där kväll då jag nästan måste nypa mig i armen för att inse att jag faktiskt bor och lever i denna fantastiska stad! New York City. Jag ÄLSKAR den! Det är en obeskrivligt skön känsla att få promenera genom denna stad en sommarkväll. Se alla människor. Känna pulsen men samtidigt inte i form av stress. Utan mer som om det ligger en förväntan i luften. Som liksom tätnar i takt med att mörkret sakta sänker sig över staden och fukten lägger sig som en klibbig filt kring det mesta. Att sedan få sitta tillsammans med goda vänner, på en färgglad filt mitt i denna stad och lyssna på livemusik av världsklass. DET är bara så otroligt härligt!

Här ett litet smakprov på Bettye Lavettes fantastiska röst:


Och här är duetten hon gjorde tillsammans med Bon Jovi på Obamas inaugural:

Till på köpet var Lill-Skruttan och hennes kompis C på bästa tänkbara humör. Jag tror de gillar att gå på konsert faktiskt. Det är lite spännande. Något lite "extra". Och sådana här utomhuskonserter är som gjorda för oss med barn. De behöver inte sitta helt still eller vara tysta hela tiden. Det är liksom inte en sådan sorts konsert. Och under kvällen kunde man här se många andra barnfamiljer också. Och det tycker jag så mycket om! Att se så många blandade åldrar samlade.

Det var alldeles lagom mycket folk tycker jag. Tillräckligt för att man verkligen skulle känna att man var del av en speciell händelse, ett event. Men ändå inte alltför många. Inte så att det blev jobbigt. Man fick dock inte vare sig fota eller filma scenen så jag har inga bilder på Bettye Lavette eller hennes band.

Picknick

Vi hade med oss svenska pannkakor och plättar. Till dessa kunde man välja jordgubbssylt, lemoncurd eller färska blåbär. Det var faktiskt riktigt smarrigt med lemoncurd och blåbär till tycker jag!

Pappas axlar - den bästa platsen med den bästa utsikten!

En bit bort i parken utövades någon form av yoga eller meditation.

Kvällsolens strålar

Önskefontän


Lill-Skruttan fick en penny för hon ville så gärna "make a wish". Hon kastade den i fontänen och berättade för oss alla att hon inte skulle säga till någon vad hennes önskan var för då skulle den kanske inte gå i uppfyllelse. Men senare fick jag veta av M att hon önskat sig att drakar kunde finnas på riktigt. Åh, just DET skulle hennes mamma också önska!!!!

Vid 21-tiden drog vi oss sedan hemåt. Men M fortsatte ut i natten. Han skulle fira av en kollega som ska sluta så han promenerade downtown medan vi andra tog tunnelbanan hemåt igen. En riktigt riktigt bra kväll måste jag säga. Och det verkade Lill-Skruttan tycka också. Min lilla stora New Yorker.


*) Bilden på Bettye Lavette är lånad från: http://wabluessociety.blogspot.com/2011/01/betty-lavette-with-opening-act-jon.html

11 kommentarer:

Desiree sa...

Wow vilken röst hon har Bettye Lavette. Så underbart att sitta under bar himmel och lyssna på en sådan här konsert! NY kan jag tänka mig drar till sig många stora världsstjärnor. Lyssnade på båda klippen här och gillar henne jättemycket.
Hi hi lite roligt med Ella som inväntade sin önskan som skulle gå i uppfyllelse med en gång.
Kram!

Susanne sa...

Åh.
Nu blev jag sådär berörd igen.
Din text.
Bettye Lavette.
Staden.
Din lilla stora New Yorker.

It all brings tears to my eyes.

In a good way.

Tack för alla dina kommentarer inne på min djupt slumrande blogg förresten. Jag håller på och väcker den till liv igen sakta men säkert... ;-)

Kram

Lotta sa...

Hello New York lover - here is one too ;)

Visst, helt ljuvligt med dessa "magic nights" och musik i parken. Vara tillsammans.

Gillar Ellas kommentar ;)

KRAM!!!

Saltistjejen sa...

Desiree,
javisst har hon en helt fantastisk röst!! Det var verkligen en speciell känsla att få sitta ute och lyssna på henne och hennes band. Så BRA!!
Och ja, E var lite besviken över att hennes önskan inte uppfylldes. Meddetsamma. :-)
Kram!


Susanne,
å vännen! :-) Staden här är fantastisk det är den verkligen! Och Bettye Lavette är en fantastisk sångerska! En sådan uttrycksfull röst!
Och du det är roligt att följa din blogg nu med allt nytt som händer i ditt liv tycker jag! :-)
Kram!!


Lotta,
jag VET Lotta att DU älskar staden!!! Och sådana här kvällar är de man minns länge och liksom "lever lite på" när det är mörker och vinter igen.
Kramis!

Channal sa...

How Cool!! Det hade jag gärna velat uppleva! New York är verkligen en häftig stad och lätt att älska!

KRAM Anna

Saltistjejen sa...

Channal,
ja det är verkligen en fantastisk stad på så många vis!
:-)
Kram!

Anonym sa...

Åh, Lill-Skruttans önskan var nog den härligaste jag hört någon gång!=) /Penny

bettankax sa...

Underbart inlägg som slår an något i mig..jo , jag vet vad! Du förmedlar en känsla och stämning SÅ bra.
KRAM!!
Älskar Lill-Skruttans önskning:))

Saltistjejen sa...

Penny,
:-)
Kramar!


bettankax,
vad roligt! Och TACK igen för dina fina ord.
Kram!

Susanne sa...

Får känslan att du kanske uppfattat det som att min kommentar är från en annan Susanne än mig vilket kanske inte är så konstigt. Jag fick gå in och skapa en blogger-profil för att kunna kommentera nämligen. Nu från telefonen hoppas jag att det går bättre...kram Susanne 'susalul l'

Saltistjejen sa...

Å Susanne,
DU har RÄTT! jag trodde det var en annan Susanne. Förlåt! Men nu ser jag ju!!! :-)
KUL att du så smått väcker din blogg till liv igen också!
KRAM!!!