torsdag, augusti 16, 2012

Liten present

I måndags hade vi avslutningsfrukost i The Green Room på dagis. Det känns lite vemodigt som alltid då ett år har gått. Jag tycker varje år vid den här tiden att året rusat fram och att man nyligen haft inskolning.... Som tack för att jag varit med och fotat så många av barnens olika aktiviteter under året fick jag en liten present av lärarna. Det tycker jag var supergulligt! Själva hade vi föräldrar samlat ihop pengar till lärarna. Det är kotym att göra det varje år vid slutet av läsåret (samt även till jul och vid "Teacher Appreciation Day"). Som en extra "bonus" till dem. Ibland köper man en present till dem och ibland ger man pengar. Tidigare år har vi nog gjort både och tror jag om jag minns rätt. Alltid uppskattat av lärarna.

Såhär fin och blå var min present

Och när vi öppnade det var det de godaste små kakorna från finfina bageriet Financier.


Här i skolorna och på dagis/förskolor byter ju barnen lärare och ofta även klasskamrater varje år. Nästa år blir det Blue Room för Lill-Skruttan. Det vet vi. Och vi har redan haft vårt möte med Huvudläraren i det rummet. Hon verkar toppen! Lill-Skruttan verkar dessutom se fram emot att få börja i The Blue Room, så det bådar gott. Hon blir då bland de äldsta på dagis. Från att ha varit nästan yngst en gång, för vad som känns som både en evighet och samtidigt ett ögonblick sedan, till att vara störst. Otroligt! Nästa år blir det KindergartenEn helt ny värld. M och jag bävar lite inför att då kastas ut i "Verkligheten" från vår lilla skyddade verkstad här på Campus....

10 kommentarer:

Desiree sa...

Vilken fin och god liten present. Roligt att få något litet och få känna sig lite extra uppskattad. Skönt att höra att drogtestet gick bra. HOppas du får snabba resultat. Jag tror E kommer att få ett riktigt bra år i Blue Room.

När åker ni till Sverige på bröllop? Snart eller?
Kram!

Miss Marie sa...

Men ni har ett år kvar, tänk så istället! :) Vilken fin present du fick, vad fint att de uppskattar det du gör!

Millan sa...

Vilken gullig present! Jag gav vara larare kakor fran Fika Bristol och jag tror att aven de uppskattades :-). Pengar har jag dock aldrig varit med om att man samlar in och jag har aldrig ens varit med om nagon gemensam insamling till larare i det har landet.

Ja... vara tjejer borjar bli stora! Ar Kindergarten som typ ar 0 (f.d lekis) hemma? Sofia borjar fortsatter ett ar till pa sitt vanliga dagis, men bara en dag i veckan. Resten av tiden ska hon ga pa preschool i narheten av dar vi bor sa att hon lar kanna lite barn i omradet som hon kanske kommer ga i skolan med sen. Nasta ar i september borjar hon sedan Reception i riktiga skolan. Hjalp!

Nu ar det val snart dags for er att styra kosan mot Sverige?

Kram!

Martina sa...

Ja, tiden flyger verkligen fram! När man far en bebis känns det som att man kommer att ha en bebis i evighet, men sen sa rusar tiden iväg. Första tanden, första stegen, första cykeln, första dagen i skolan.....

Jag tyckte jag hade tva sma tjejer men nu har de redan blivit 10 och 12 ar - helt galet!
E ska nu börja sista aret i "smaskolan" och B ska börja andra aret i högstadiet redan. Varje etapp kan kännas lite läskig, men sen när man väl börjar brukar det ga hur bra som helst. Och det kommer det säkert göra även för din lilla sötnos.
Det är ju helt klart positivt att hon redan ser fram emot nästa etapp!

Vad är det för skillnad pa det dagiset hon gar nu och kindergarten?

Kramar

Annika sa...

Hej Saltis!! NU bloggar jag igen, och nu är jag ute på min första bloggrunda efter semestern!!
KUL!!
Nyfiken på ditt nya jobb är jag ju. Kontaktar dig via FB sen.
Vet att ni blivit bilägare, kul!!
Ja, ett år kvar i förskolan.
Nästa år inleds kapitlet RIKTIGA skolan. Kindergarten!!
IIIIHHHH!!!!
Kram!!

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja det var det. Gulligt av dem tycker jag!
Och testet gick fint att göra, nu hoppas jag de är snabba med svaren också.
Vi åker på tisdagkväll.
Kram!


Miss Marie,
japp ett år kvar innan allvaret börjar... :-)
Och visst är det fint av dem att ge en present till mig. Jag var ju mest med för att jag själv ville det, men visst känns det extra bra att flera uppskattat de bilder jag tagit och delat med mig av under året. :-)
Kram!!


Millan,
å kakor från FKA låter som en uppskattad present. Här är det dock så att man alltid har insamling till lärarna vid terminens slut. Lite mer brukar samlas in under då läsåret är på väg att sluta också. Som en extra appreciation. I början tyckte jag det kändes lite "konstigt" med tanke på att jag är svensk och dagis i Sverige är praktiskt taget gratis och här betalar men MYCKET för dagis och att sedan uppe på detta ge pengar varje termin. Men nu är jag verkligen van och tänker inte alls på det.
Och visst börjar de bli stora. Detta är sista året i pre-school för E sedan blir det som sagt "riktiga" skolan.
Till Sverige drar vi i början av nästa vecka. :-)
Kram!


Martina,
ja det märks så otroligt tydligt när man har barn också. Tiden går så fort. Så mycket händer inom loppet av ett år, två, tre....
Dagiset är alltså dagis/pre-school medan Kindergarten ärmer so vanliga skolan. Vet inte omd et kanske är som 6-årsverksamheten i Sverige eller så?? Eller mer som första klass? Har dålig koll på jämförandet mellan svenska och amerikanska systemet. Å andra sidan kan du väl mest om det franska hahaha! :-)
Kram!


Annika,
heeeeej och VÄLKOMMEN tillbaka!!!!!
Jätteroligt att ha dig tillbaks även om jag förstår att du just nu går i ingenmansland innan du "landat" här i din amerikanska vardag igen. Och ja, nästa år blir det "på riktigt" och det känns väldigt läskigt... ;-)
Mitt nya jobb börjar förhoppningsvis på måndag men det blir kort då eftersom vi åker till Sverige redan på tisdagkväll....
KRAM!

Trillingnöten sa...

Men vad kul att få lite uppskattning!! Det tycker jag är roligt. Och att uppskatta vad föräldrar gör är superviktigt /det är ju inte ens säkert att vissa förlädrar engagerar sig heller.../ det ska man inte för givet!!
Nu är jag ju snart själv förskollärare (om allt går vägen vill säga) och det ska bli spännande!

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
så spännande med ditt ev blivande job!!!! :-)
Och visst ska man visa uppskattning. Vi borde nog alla visa mer uppskattning i vår vardag egentligen. Till alla vi har omkring oss och som vi tycker gör bra saker för oss och för andra.
Kram!!

Västmanländskan sa...

Så gulligt av dem!

✿Ewa sa...

Så härligt med uppskattningspresenterna! "långt ord" ;) Ser verkligen goda ut, de fina små kakorna i burken. :)

Kram!