måndag, augusti 20, 2012

Trött tröttare tröttast

Vilken rivstart! Upp tidigt och iväg i morgontrafiken. Det gick dock över förväntan. Både genom Manhattan och sedan vidare i New Jersey. Känns ganska skönt att lämna ön bakom sig och se att i stort sett alla köer går TILL ön, medan man själv rullar på fint. Motströms. Det kändes iallafall fantastiskt fint att själva bilkörningen (som jag egentligen varit mer nervös för än själva jobbdagen) gick så bra.

Första dagen gick i stort sett fint men självklart var det saker som inte riktigt blev som väntat. Inget jag tänker gå in på här just nu, men jag var ändå inte helt förvånad. På det hela taget kändes det dock väldigt bra men nu är min hjärna så trött så trött. Det känns nästan som om jag har mjölksyra i den....

Min nya arbetsplats - ett växthus...!

Imorgonbitti blir det tåget till jobbet. Eller rättare sagt tåg plus taxi eftersom jag inte kan komma den sista biten till jobbet på annat vis. Men så får det bli eftersom jag kommer åka direkt till flygplatsen efter lunch. Med i stort sett samma tåg.

Kanske är det därför min hjärna känns extra trött. För att jag vet att jag inte kommer att få lägga mig än på flera timmar. Vi har nämligen inte ens börjat packa. Just nu nattar M Lill-Skruttan och när hon väl somnat kan vi börja. Själv har jag just avslutat ett samtal med min blivande chef. Som sagt mjöksyra....

Vi får se när det blir bloggande nästa gång. Med Sverigeresa alldeles inpå så vet man att tiden inte alltid räcker till. Men jag vet iallafall en som lär somna som en stock på planet imorgonkväll. Inte särskilt kul ressällskap alltså, men det är säkert bra för jetlagen.

Nu till resväskorna!Men först lite kaffe kanske....?!?!????
12 kommentarer:

Lotta sa...

Jag känner med dig! Det är så roligt men samtidigt så uttömmande den första tiden på nytt arbete. Mycket intensivt, inte bara bilresan ;)

Och så Sverige på det. Jag känner i kroppen när jag läser att ja...det blir gott att sitta på planet imorgon!!

Önskar dig en bra dag vännen! New Jersey är iallafall rätt stat om ni flyger från EWR. Packa är som det är...inte roligt. Så lite kaffe på det kanske är precis rätt strategi.

Tänker på dig!! Trevlig resa!

KRAMAR!!!

Desiree sa...

Åh vännen förstår att du är trött och att hela huvudet känns helt mosigt efter första dagen. Men fint att höra att det gick så bra med körningen. Jag hade nog också varit mest nervös inför den precis som du var. Men nu vet du att du fixar det hela och snart kommer du kunna köra den där sträckan som på autopilot. Jag minns själv hur sjukt trött jag var första tiden efter att vi flyttat hem till Sverige. ALLT var nytt. Nytt jobb, ny bostad, nytt område, nya rutiner, nytt land (även om det var ens hemland). Orkade inte göra något alls på kvällarna och knappt på helgerna heller första halvåret här. Skulle nog säga att det tar ca ett halvår innan man känner sig varm i kläderna på ett nytt jobb. Det kommer nog blir bra ska du se. Kan du inte berätta lite mer om ditt jobb, vad det är du ska jobba med.
Ha en bra resa till Sverige och det som är bra med din trötthet är ju att du garanterat kommer somna som en stock på planet.
Kraaam!

Martina sa...

Oj, ja jag förstar att du är mer än trött med sa mycket nytt, anspänningar och mycket att ta in kan jag tänka mig. Och nu dessutom packningen....
Men hoppas att ni far en jättehärlig Sverige resa och även om det säkert inte blir mycket vila sa far du säkert en massa positiv energi av den!!
Bon voyage!
Kramar

Lisa sa...

Stackars dig Saltis...vilken rivstart...att du orkar...packa, ga till jobbet & sen flyga till Sverige! Du kommer säkert att sova gott pa planet ;-)
Ha en bra resa!
Kramar, Lisa

Mrs Clapper sa...

Mjölksyra i hjärnan var ett fantastiskt uttryck! Det beskriver den sortens trötthet så väl! Det kommer jag att sno av dig :)
TREVLIG RESA!!

ExPIAtriate wife sa...

Ah forstar att du ar jattetrott! Hoppas du hinner med allt och kan slappna av lite emellan men forstar att det ar stressigt! Mycket nytt och sa resa pa det!! Hoppas ni far en underbar resa och att du far vila ut dig hemma i Sverige! Nya jobbet later ju jattespannande men visst ar det trottsamt i borjan med allt nytt man ska lara sig och alla nya manniskor!
kram!!!

Annika sa...

OJ, oj...att börja på ett nytt jobb sliter ju så mentalt också. Alla nerver, alla förväntningar...
OCH sen din långa pendling.
Klart din hjärna är trött. Hoppas du kunde sova. Antar att du drömde om just nya jobbet. Det brukar ju vara så.
Önskar dig en fin resa hem nu! HOOPPAS att du kan sova lite på planet. Verkligen.
Massor med kramar!!!

Katarina sa...

Guvars,,, allt på en gång! Jag kan förstå att du är trött och jag hoppas hela familjen får vila på flygresan till Svedala. Ha det JÄTTEBRA Kram

Mallis in real life sa...

Jag vet hur det känns. Min hjärna har också mjölksyra. Jag är så trött att det knappt finns. Typiskt mig och ligga och fundera på nätterna i stället för att sova.

Ha nu en trevlig resa hem till Sverige.

Kram

Emmama sa...

Hoppas det där du nämnde med jobbet löser sig snart och att det är övergående om inte annat. Och trevlig resa hem, flyg försiktigt! Kram!

Evasleva sa...

Jag har ju varit helt dator-frånvänd nästan hela sommaren och har missat att du fått jobb. Vad kul och stort grattis!!

Förstår den där trötthetskänslan. Har den fast jag bara kommit tillbaka från semestern och ditt måste vara 10ggr värre!

Marianne sa...

Lycklig resa!

Kramar!