fredag, augusti 03, 2012

Bilkörning

Idag blir det bilkörning mest hela dagen. Först ska vi övningsköra med en kompis vars bil vi kommer att låna för själva uppkörningen. Vi kan nämligen inte köra upp i vår egen bil eftersom vi ännu inte har något NY State körkort. Kruxigt det där. Så vi kommer låna en bil. Men vi vill båda gärna köra lite i den först så vi får in lite körvana med den innan själva uppkörningen. Och vi kommer köra upp till området där själva uppkörningen ska ske. För att se lite hur där "ser ut". Kan vara en bra erfarenhet.

Sedan kommer jag att ta en 90 minuters körlektion ikväll också. Med körskolan. Här på Manhattan. Puh!

6 kommentarer:

Lotta sa...

It will work out just fine!!!

Watch the cabs though ;)

Kram!!

Anna, Fair and True sa...

Men vad knäppt att man inte får köra upp med egna bilen??

Victoria sa...

Det kommer att gå jättebra!!

Anne-Marie sa...

Du klarar det säkert galant. :) Jag hade inget körkort i Sverige utan fick börja från noll här i USA. Michael var min lärare och vi klarade det relativt bra. Inte alltid lätt att ha sin sambo som sin lärare. Minna fortfarande den fantastiska känslan av att ha klarat av att köra upp. Kan tänka mig att det skiljer väldigt mellan lilla Mt Shasta och NYC. Jag behövde inte ens göra "parallell parking" vilket jag fortfarande inte kan. Vi har 3! ;) trafikljus i Mt Shasta. Kram!!

Saltistjejen sa...

Lotta,
japp jag hade koll på taxibilarna.
:-)


Anna Fair and True,
jo men det är ju därför vi måste skaffa amerikanska körkort. Just för att vi inte får köra bil (iallafall inte en bil som är registrerad på oss) med våra svenska körkort. Samma sak gäller ju även i Sverige för de med icke-svenska körkort. Om man ska vara laglig. :-)


Vic,
tack! Jag hoppas det ska gå bra på uppkörningen också. :-) Nästa vecka....
Kram!


Anne-Marie,
ja det skiljer såklart väldigt mycket på olika trafiksituationer i olika stora städer. Samma sak i Sverige också. Här är det verkligen otroligt mycket att tänka på vad gäller själva trafiken. Men som tur är ska uppkörningen var i ett lugnare område utanför Manhattan. :-)

✿Ewa sa...

Självklart kommer det att gå strålande! Jag förstår att det måste kännas skönt att uppkörningen ändå är i ett något lugnare område. Vilken power du har som gör det här och sen ska ta dig ann trafiken varje dag.....

Stor kram!