lördag, augusti 18, 2012

Lördag igen

Så är det lördag igen. Igår var min sista dag som arbetslös.Förhoppningsvis på mycket mycket mycket länge. Det känns otroligt på flera vis. Overkligt. Särskilt som hela den här rekryteringsprocessen varit så segdragen. Nästan två månader har det ju tagit sedan jag först ansökte. och nu kommer det bli en eller högst en och en halv dag på nya arbetsplatsen innan det är dags att resa till Sverige. Så jag lär inte komma igång "på riktigt" förrän efter Sverigeresan. Det inser jag. Men det känns ändå bra att få börja lite innan. Kanske kan jag få med mig lite mer att läsa på resan för att ytterligare förbereda mig lite inför hösten.

Den här hösten lär bli den mest omvälvande för mig sedan Lill-Skruttan kom. Allt kommer att bli annorlunda. Jag inser det. Men jag är mer än redo. Ser fram emot förändringen. Den känns både välbehövlig, ja nödvändig faktiskt, och efterlängtad.

Men idag är det lördag. Det kommer bli en del besök i olika affärer inför Sverigeresan. Och i eftermiddag blir det barnkalas. En av Lill-Skruttans dagiskompisar blir fyra. Kvällen kommer sedan att gå lite i vemodets tecken. Vi ska ut och äta med en av de familjer vi umgåtts mest med här. O som är en av Lill-Skruttans allra käraste vänner ska flytta. I slutet av augusti går flyttlasset. Men eftersom vi åker till Sverige redan nu i veckan som kommer så är de här få dagarna innan vår avresa de sista vi har tillsammans med våra vänner. Som alltid känns det jobbigt med avsked. Särskilt när det handlar om stora avstånd. Såpass stora att man inser (fast man inte vill det) att vi troligen inte kommer att ses särskilt ofta efter flytten. Vi kommer att sakna dem. Mycket mycket mycket. Samtidigt är jag glad för deras skull. Detta kommer bli väldigt bra för dem. Och det betyder såklart mycket det också. Och förhoppningsvis ska vi kunna hälsa på dem någongång.


     


7 kommentarer:

Marianne sa...

Så trist när vänner ska flytta! Men sånt är livet, man får bara hoppas att man kan hälsa på varandra ibland och hålla kontakten.

Vad spännande att börja nya jobbet! LYCKA TILL!!!

Kramar!

Lotta sa...

Ja, det gör ont att säga hej då. Flyttar de långt? Hoppas ni kan ses relativt ofta ändå framöver.

SÅ spännande att ni ska till Sverige snart. Fint att åka i augusti. Och verkligen, det blir en helt annan slags höst i är - det kommer bli bra!! Jättebra.

KRAM!!!

Gnuttan sa...

Alltid tråkigt med farväl. :( Men så mycket spännande du har att se fram emot! Jag börjar också på nytt jobb på måndag, men bara för ett par månader max, så inget som direkt kastar runt på min vardag. Hoppas att arbetsstarten går toppen och att ni verkligen får en underbar och härlig Sverigeresa med bröllop och allt!! Kram

Martina sa...

Ja det är jobbigt med farväl.
Men, nu har du ju mycket trevligt (Sverigeresan) och spännande (jobbet) att se fram emot! Ska bli spännande att höra om alla förändringar och "ert nya liv" i höst!
Kramar

✿Ewa sa...

Åh jag har inte hunnit läsa här hos dig på flera dagar (fullt av jobb aktiviteter) men nu ska jag läsa igen mig. :)Du har mycket pågång, härligt!

Kram!

Västmanländskan sa...

Lycka till på nya jobbet. Hoppas första dagen blir riktigt bra. Kör försiktigt!
Kram!

Desiree sa...

Trist att behöva säga hejdå men förhoppningsvis kommer ni kunna träffas med jämna mellanrum även om det inte blir fullt lika ofta. Det som är bra med goda vänner är ju att man återuppta tråden där man lämnade den även om det var ett tag sedan man sågs.
Kram!