tisdag, augusti 28, 2012

Här igen

Det är så konstigt, men varje gång jag kommer till min mamma känns det som om det inte alls var så länge sedan jag var här ändå. Visst har vissa saker förändrats. Men det är nog mest fråga om detaljer. Det mesta är sig så likt i min barn- och ungdomsstad.

Vi kom fram igår. Tågresan hit från Skåne gick finemang. Lill-Skruttan tyckte att X2000 var nästan som ett flygplan med höga stolar och bord man kunde fälla ner. En liten fika i restaurangvagnen var ett mysigt avbrott efter nästan halva resan. Röd galonklädsel. Och ett fantastiskt vackert Sverige som fladdrade förbi utanför fönstren. Eller som Lill-Skruttan konstaterade efter att ha tittat ut genom tågfönstret en stund: "Det är så GRÖNT här i Svärje. så FINT!"

Väl framme har vi mest tagit det lugnt. Igårkväll blev det middag och pyssel. Sedan en nattning som var i stort sett omöjlig. Kombinationen lite jetlag, nytt ställe samt en ganska lugn dag med en timmes sömn runt 17-tiden på tåget gjorde att Lill-Skruttan helt enkelt inte kunde somna när det var läggdags. Efter ca 1,5 timmar gav jag upp och vi gick båda upp igen. Vid nästa försök runt midnatt somnade hon till slut. Dock inte förrän jag själv somnat och hon lite senare väcker mig eftersom hon vill komma och sova i min säng. Men väl där somnade hon till slut.

Idag har vi fortsatt att mest ta det lugnt. Varit och handlat lite mat. Besökt ett par olika lekplatser, fikat, ätit en härlig blodpuddingslunch (jag älskar blodpudding, och även Lill-Skruttan tyckte det var jättegott!), pysslat, myst, lekt och läst. Av erfarenhet från förra året vet jag att det brukar vara bra att börja varje "nytt" ställe med att inte göra så mycket. Inte ha några direkta måsten. Inte träffa en massa nytt folk. Jag tror det var en bra erfarenhet för dagen har förflutit väldigt fint och ikväll somnade hon lugnt och tryggt i sin egen säng utan problem.

7 kommentarer:

Millan sa...

Sa gott att vara hemma! Och ja blodpudding ar jattegott och kanns sa himla svenskt. I alla fall om man ater det med bacon och lingonsylt :-).

Ja visst ar det vackert i sverige!

Ha en fin dag!
Kram

Suzesan sa...

Åhh så skönt att ni får denna resan. Nu innan du börjar ditt nya jobb på allvar. Så kan ni ladda. Vilken reflektion av Lill-Skrutta. Att hon tänker på det den lilla lilla sockersöta Ella. Att det är grönt.

Njut nu hemma hos mamma.

Kram
/Susanne

olgakatt sa...

Tack för tipset om blodkorv! Nu fick den nyblivna frun och hennes bror och deras mor det till lunch här idag till allmän belåtenhet!
Med lingon, såklart. Plus litet annat.

Annika sa...

Ja, du förtjänar LUGN, vännen!
Glad om du j´kan hitta sådant under denna resa.
Förstår om Ella blir lite orolig över alla miljöombyten.
Blodpuddingen kan du behålla :-)
Tycker INTE om den.
Njut av allt under din tid hemma!!!
Kram!!

Emma sa...

Blodpudding, vilka barndomsminnen!

Särskilt chocken när jag insåg att bloMpuddingen inte alls var gjord av blommor utan av blod. Haha

JAg får också en sån underlig känsla när jag är tillbaka hemma. Som om det vore en tidsmaskin. Eller, att tiden stått still och bara jag åldrats. Som om allt jag varit med om långt borta inte finns

Desiree sa...

Låter skönt och helt perfekt att just ta det lugnt. Ta dagen som den kommer och inte ha mycket mer på agendan än att umgås med din mamma. Idag har det varit en fin sommardag. Jag hoppas ni får fler fina sådana här dag här i Stockholm som är underbart vacker stad.
Kram!

Marianne sa...

Vad roligt att hon tycker det är fint här i Svärje! Tror du gör helt rätt som tar det lugnt i början på ett nytt ställe, så hinner hon med.

Ha det så mysigt!

Kram!