lördag, augusti 04, 2012

Gårdagens inköp

En dammsugare. Vilket låter som ett rätt trist inköp. I vilket fall finns det ju roligare saker att spendera sina pengar på. MEN i vårt fall var den otroligt välkommen. När vi flyttade hit 2005 ville vi inte alls lägga några pengar på en dammsugare. Vi hade ju då funderingar på att stanna endast ca 3 år och vi skulle dessutom köpa möbler och köksutrustning till vårt nya hem - en helt omöblerad lägenhet. Så nej, dammsugare valde vi efter prislappen. Det fick bli den absolut billigaste vi kunde hitta. Tror den kostade ca 50 dollar eller så då. Och den var ungefär lika dålig som den var billig. Man får det man betalar för. Iallafall oftast. Men trots att den var så otroligt dålig så har det ändå tagit emot att köpa en ny. För som sagt, dammsugare är det ju inte så roligt att investera i. Och alla dammsugare vi var intresserade av var så dyra!

Men med årens lopp har den redan dåliga dammsugaren blivit än sämre. Vi har dessutom blivit med två katter och ett barn. Dessa tillökningar i familjen har med tiden gjort att vi allt mer börjat fundera och sedan riktigt längta efter en ny dammsugare. En som faktiskt KAN suga upp dammråttor, smulor och sand. Och kanske framförallt alla katthår! Och igår slog vi alltså till. Det blev en Miele Capri. Med ett munstycke som har en roterande borste vilken ska vara extra bra för att få upp just hår från husdjur. Vi testade den i eftermiddags. Och jag kan säga att vi är otroligt nöjda! Vår matta har numer en något annan färgnyans än vad den haft de senaste kanske tre åren eller så. Underbart! Den var ungefär åtta gånger så dyr som vår förra dammsugare, men den känns som om den är minst 50 gånger så bra! Nu undrar jag bara hur länge man kommer att tycka att det är roligt att dammsuga?? Hoppas på att känslan kommer att sitta i många dammsugningar till....

13 kommentarer:

Katarina sa...

Nödvändig ont pryl som det är svårt att vara utan, men trist att inhandla. På Filippinerna köpte jag en dammsugare men vår helper använde den aldrig,,, bara jag.. Vi hade olika syn på om den gjorde ordentligt rent eller inte :) lycka till med dammsugarn. Kram

Saltistjejen sa...

Katarina,
jadu, det är olika det där. Vi har vänner här som inte äger någon dammsugare alls. Själv tycker jag det är en av de första städprylarna jag vill ha. En dammsugare och en toalettborste utgör liksom basen i min städpatrull ;-)
Tack vi är faktiskt riktigt nöjda. Nu hoppas vi bara att den håller många år också. :-)
Kram!

Desiree sa...

Dammsugare skulle jag inte klara mig utan. Vi köpte oss en Elektrolux då vi flyttade till USA. Den kom faktiskt fram då vi packat upp vårt flyttlass och vi har använt den igen fast med transformator som har funkat utmärkt så länge. Vi lånade ut våran svenska till mina föräldrar då vi flyttade till Alabama och den ska vi hämta här inom kort igen och köra vidare med. När vi har bott i Sjöstan fanns det redan en dammsugare där. De där vanliga amerikanska dammsugarna gillade jag aldrig utan ville ha en sådan som ni köpt nu. Jag tror ni kommer bli väldigt nöjda mer er nya dammsugare.
Kram!

✿Ewa sa...

Tack för tips på jättetrist men väldigt nödvändigt städattiralj. Jag/ vi tycker inte heller att det är den roligaste investeringen men vår dammsugare är som er gamla nu, den orkar bara suga det som är absolut lättast att få upp och glider över sand och även dammråttor. Även om städning inte är varken min eller makens roligaste uppgift här hemma, så är det sant att det är sååå mycket roligare ( hm) att städa när det rasslar i röret och man ser skillnad. :))

Stor kram!

finelinan sa...

Dammsugare är en väldigt oumbärlig pryl att ha när man har barn och djur! Jag köpte en ny i Torsdags faktiskt. En Electrolux med många goda vitsord för 799 kronor, istället för min lilla skitdammsugare från Netto för 199 kronor...=) Har än så länge inte testat den fullt ut, bara lite grann i köket. Men den blir nog omtyckt. Hade bara några små svårigheter att få in den i städskåpet...

Pratglad sa...

Den glädjen håller i sig ett bra tag! Vi bytte vår "billig-dammsugare-som-det-inte-gör-något-om-den-pajar-av-renoveringsdamm" mot en vettig! Elextrolux ultrasilence! Sjukt nöjda!

Lotta sa...

Bra köp! Happy vacuuming ;)

Anonym sa...

Vi hade en rätt så ny dammsugare när i köpte vår lägenhet men um som jag var så dammsög jag upp byggdammet innan vi flyttade in våra grejer och efter det blev dammsugaren sig aldrig mer lik. Den tjöt oerhört högt så den blev att ställa åt idan och köpa en ny, en Dyson, för ca 250 euros, men den går som ett skott och tappar aldrig suget... Och det är liksom deras slogan.
Visst är det mycket pengar på en dammsugare men pedantom jag är ill jag a något som verkligen gör ett ra jobb. :-)
Hoppas att er dammsugare ger ökad hemtrevnad för pengarna. ;-)

Kram!

Steel City Anna sa...

haha, jag som älskar att köpa städgrejer. Igår köpte jag ett nytt strykjärn som fredagsnöje :) Dammsugare har vi en Henry, den bästa jag provat, passar här i heltäckningsmatteland! Den suger så kraftigt att de närapå lossnar :)

olgakatt sa...

Grattis till en bra hemhjälp! Men kostade den verkligen 8x50 dollar? Det var i så fall väldigt mycket dyrare än här. Er modell kostar 1500 här.
Vi har två generationer Nilfisk och en Elektrolux. Den äldsta är bara för bilen och källaren, nästa Nilfisk för andra våningen och den yngsta, Elektroluxen, för resten av huset. Alla funkar fortfarande bra. Dock retar jag mig på att påsarna är så speciella för varje modell.

bettankax sa...

Grattis till ny effektiv städhjälp. Jag byter påse alltför sällan, men när jag väl gör det blir jag så glad. Vilken skillnad!! Jag undrar alltid varför jag väntar så himla länge...
KRAM!

Martina sa...

Ska nog lägga modellen pa minnet för jag gjorde som ni för nagra ar sen. Hade inte alls lust att lägga en massa pengar pa en ny damsugare, men sa fick jag ocksa en som verkligen inte är speciellt bra. Men samtidigt känner jag inte för att bara köpa en ny heller, sa nu väntar jag lite pa att den ska ga sönder sa att jag MASTE köpa en ny!
Kramar

Ingrid sa...

Det ÄR verkligen skillnad på dammsugare och dammsugare. Denna låter superbra!! Ni kommer säkert att vara nöjda med den länge. Kram.