måndag, augusti 06, 2012

Wiiiihooooo!!!

Först och främst vill jag TACKA för alla tummar ni hållit! De hjälpte! I morse var det nämligen dags för vår uppkörning. Både M och jag hade våra respektive uppkörningar bokade till klockan 9 lite norr om staden. Alltså gick vi upp tidigt (för att vara oss) och gjorde oss i ordning och promenerade sedan iväg med Lill-Skruttan till våra kompisar Mr Blues och hans Fru K. Där skulle hon få vara och leka med sin kompis C fram tills att dagis öppnade. Så skönt att ha vänner såpass nära som kan hjälpa till.

Sedan blev vi upphämtade av vår vän L som skulle ta oss till uppkörningsområdet. Det var även i hennes Chevy Malibu som vi båda skulle köra upp. Eftersom jag själv ville "värma upp mig lite" körde jag upp bilen till New Rochelle (strax norr om The Bronx) där uppkörningen skulle ske. Men här är det olagligt att köra utan NY State körkort på själva uppkörningsområdet så vi bytte förare innan vi kom fram. Vi passade då även på att skaffa lite frukost Dunkin Donuts.

Ovädret som kom in över staden igårkväll hade som tur var dragit förbi under natten så morgonen var mer eller mindre klar. Skönt, för jag hade varit lite orolig för att behöva köra upp i hällregn. Men det behövdes alltså inte.

Allt gick hur smidigt som helst. Vi var där en dryg halvtimme före vår tid och det var ett par bilar som stod i kö före oss. Men vid halv niotiden började det röra sig i kön och vi fick köra upp redan tjugo minuter innan vår bokade tid. Tur att vi var där såpass tidigt! Det gjorde att vi kunde köra upp tidigare än beräknat. Själva uppkörningen var kort men jag var ändå rejält nervös innan. Men jag tycker min instruktör var bra. Hon log visserligen inte en enda gång, men var mycket korrekt och hon sa flera gånger i början att jag "bara skulle ta det lugnt och inte stressa upp mig". Mest för att lugna ner mig antar jag, men det kändes bra.

Efter knappt 10 minuter var det hela klart. Då hade jag hunnit med en fickparkering, ett antal svängar i olika korsningar med olika stoppskyltar samt en tre-punkts-vänding. M körde upp direkt efter mig och även han klarade det hela! Så fantastiskt skönt!!!! På vägen tillbaka ner till staden skickade jag ett sms till min instruktör på bilskolan där jag tagit ter lektioner. För att berätta att jag klarat mig. Han (instruktören) bad mig om det efter min sista körlektion. Väldigt fort fick jag ett "grattis-svar". Det kändes verkligen inte fel att få skicka ett sådant sms istället för att höra av mig för att boka en ny körlektion...

Nu känns det lite som om sista pusselbiten är på plats här. Social security nummer, Grönt Kort och nu NY State körkort/ID. Våra liv som New Yorkers har helt klart blivit ännu lite mer "på riktigt".*) Bilderna här är hämtade från: 
http://www.revolutiondriving.com/rev_roadtest.html  
http://www.chasechevrolet.com/new-inventory/Chevrolet-Malibu/
http://www.salamancapress.com/news/article_f6176058-6d34-11e1-8341-001871e3ce6c.html?mode=image&photo=0
http://www.infobarrel.com/Media/Mr_Happy

32 kommentarer:

SweFlo sa...

Vad härligt! Grattis!!!

Saltistjejen sa...

SweFlo,
TACK!!!
Det känns verkligen skönt!
:-)

Liz sa...

GRATTIS till er bada!! SA jatteskont - jag var ocksa jattenervos innan jag korde upp har och vet hur det kanns. Aven om man "vet" att det ska vara enkla uppkorningar (i svenskars ogon)sa blir man ju nervos anda. Jag har varit lite absent da vi har varit pa semester och haft besok av min syster och svager sa jag ligger lite efter bade med att kommentera pa andras bloggar och aven pa min egen blogg. Men nu ar vi hemma och besoket rest tillbaka sa nu har jag mer tid vid datorn..:)
Stor kram!!

Emma sa...

GRATTIS!!!! (till er båda) VAD SKÖNT! JA,nu är ni verkligen riktiga New Yorkers!!

Saltistjejen sa...

Liz,
tack!! Ja det känns otroligt skönt. Och visst håller jag m,ed om att uppkörningen inte alls är lika svår som i Sverige. Min nervositet kom nog främst av att jag verkligen BEHÖVER mitt körkort nu. Om jag tagit det tidigare då jag inte hade behövt det till ett visst datum hade jag nog inte varit lika nervös utan tänkt att man alltid kan köra upp igen... ;-)
Välkommen tillbaka i bloggvärlden igen också. Hoppas ni haft det riktigt skönt och roligt med ert besök också!
Kram!!


Emma,
TACK!
Och hahaha japp det är vi nog. ;-)
Kram!!

Mikaela de Ville sa...

Grattis!
Vill snabbt passa på att tacka för mailet med en massa matnyttigt. Sitter ute i skärgården med usel uppkoppling och själv med två barn, så tiden att svara har inte funnits. Men den kommer. Sambon är i NYC just nu och letar boende främst på Upper West Side och i Park Slope. Där ska han även besöka en del preschools. Jag kommer vara hemma med vår bebis men stora ska, hoppas vi, gå ett par timmar om dagen med andra jämnåriga.
Vore jättekul med en playdate en dag! Vi flyttar 3/9 och precis som ni har vi haft zoomedlemskap i London och planerar det även i NY och vår stora är också hooked på dinosaurier, så vi har hängt en hel del på Natural History Museum.
Må så gott och ha en fortsatt härlig sommar!
/Mikaela
www.queenstreet.se

Anonym sa...

Grattis Saltis!!!=D Japp, ännu en pusselbit på plats!=) /Penny (Och det där ovädret tror jag bestämt har landat hos oss i västra Svedala;-) )

Christel sa...

Grattis, det trillar in vuxenpoäng efterhand...! Ska bli så kul att ses om några veckor, kram!

eastcoastmom sa...

Yay, way to go!

Saltistjejen sa...

Mikaela,
hej! KUL att ni är på gång med förberedelserna inför flytten nu! Vi kommer vara i Sverige i början av September men kommer tillbaka hem hit efter det så då kan vi ju höras lite mer. :-)
Lycka till med allt inför ert steg över Atlanten!


Penny,
tack!!! Oj det var inte meningen att ovädret skulle komma till er... :-/
Kram!!


Christel,
tack!! Och JA det ska bli så ROLIGT att snart snart få träffas!!
Kramar!


eastcoastmom,
tack!!! :-)

pratglad sa...

Grattis!!

*kramar*

Saltistjejen sa...

pratglad,
TACK!!!

Trillingnöten sa...

GATTIS!! Jag som är så nervös inför min egen uppkörning så småningom :) Det lär ju bli runt nästa sommar om inte tidigare!

Lotta sa...

GRATTIS min vän!!! Nu rullar det på ;)

Så skönt!!

KRAAAM

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
ja jag gissade att även du ska köra upp. Ett tips är att fixa allt med DMV ganska snart så det är gjort. Jag tror att det dokument du får där efter att du klarat teorin etc gäller i 2 år Så du har 2 år på dig att klara road test efter det. Så du behöver inte känna dig stressad. Kanske din man redan har ett NY körkort också och då underlättar det eftersom du då kan övningsköra med honom! :-)


Lotta,
tack!! Ja nu rullar det.
:-)
KRAM!

Katarina sa...

Grattis och vilken härlig känsla! Kram

Angelica sa...

Stort grattis till Er båda! Kul med körkort och som sagt en pusselbit i New York livet. Du kommer med all säkerhet bli bombarderad med en massa frågor då jag är på plats i stan, hoppas ok.. :) Tänkte också ta tag i körkort vid sidan av jobbsökande.

Kram Angelica

Martina sa...

Stort Grattis!
Jag förstar verkligen att du/ni var nervösa, men ah sa skönt att ni bada klarade det galant! Maste vara en härlig känsla!
Stora kramar

Desiree sa...

Grattis grattis! Så himla kul att ni båda klarade er galant. Åh då fattar jag det där med att du bad alla hålla en tumme. Så dumt av mig att inte fatta. Så himla skönt. Som du säger så har era liv blivit ännu mer på riktigt och mer etablerade i NY här under bara senaste året. Så imponerad av att du klarade dig så bra och klarade av fickparkering och allt. Det är något jag fortfarande borde öva på som jag inte riktigt kan.
Stor grattis kram!

Pernilla sa...

Grattis till era körkort!
Ser fram emot fina bilder från era bilutflykter...=)

Fourmum sa...

Grattis!!

Saltistjejen sa...

Katarina,
tack vännen! Det känns otroligt bra!
Kram!


Angelica,
hahaha fråga på du bara. Tänk snart är det ju dags för er att komma hit. Inte så långt kvar om det nu blir i september. :-)
Kram!


Martina,
tack tack!! Ja, det kändes som en bonus att vi båda klarade det samtidigt. Det förenklade våra liv betydligt nu i detta läget.
Kramar!!


Desiree,
tack!! Och det var väl inte så konstigt att du inte riktigt förstod igår. Tycker jag. Det är ju så mycket som händer här nu så det är inte lätt att veta... ;-)
Fickparkering tycker jag nog ändå är bland det "enklare" ändå för det handlar mest om teknik. Det jag är mest nervös över när det gäller bilkörande i allmänhet här är den ibland lite smågalna trafiken... ;-)
Kram!!


Pernilla,
tack!! Ja, det kommer nog men det kanske inte kommer bli så många innan hösten. Vi ska ju till Sverige om ca 2 veckor. :-)
Och innan dess hoppas jag att jag ska få börja jobba...


Fourmum,
tacktack!!

Victoria sa...

Yippiii!!! Grattis till er båda!
Kram//Vic

Saltistjejen sa...

Vic,
TACK!!!
:-)

Petra Mitt i Livet sa...

Wow, grattis!! Så gött att ha det ur världen, nu är det bara den vardagliga utmaningen i NY-trafiken kvar! ;) Hejja dig!!
Försökte btw hitta dig på fejjan utan att lyckas...
Kramar!!

✿Ewa sa...

GRATTIS fina du, så roligt att pusselbit på pusselbit faller på plats!

Stor Kram!

Suzesan sa...

Åhhh GRATTIS!!!!!!!!!!!!!

Härligt att läsa. JAG visste ni skulle klara det.

Nu är väl ni New Yorkers!Tycker jag. Vad fattas????


Stor Kram
/Susanne

Saltistjejen sa...

Petra,
tack tack tack!!! Japp nu blir det NYC-trafiken som blir min nya utmaning. Helt klart. :-)
Konstigt att du inte hittade mig på fejjan??? Jag ska se om jag kan hitta dig.
Hoppas er hemflytt gick fint!!!
Kram!!!


Ewa,
tack så jättemycket! Det känns otroligt fint!
Kramar!!


Suzesan,
TACK! haha ja vi är nog lite mer NY-ers nu tror jag. ;-)
Kram!!!

Västmanländskan sa...

Grattiskram!

Saltistjejen sa...

Västmanländskan,
Tack!!
:-)

Susanne sa...

Grattis!
Kram :-)

Saltistjejen sa...

Susanne,
TACK!!! Det känns verkligen bra nu!
Kramar!