lördag, augusti 11, 2012

Liten tur till Pallisades

Idag vädrade vi bilen lite. Jag körde och det kändes helt okej även om jag fortfarande känner mig smårostig. Eftersom vädret var otroligt fuktigt och kvavt med åska i luften åkte vi upp till Pallisades Mall som ligger en liten bit norr om staden. Detta är ett väldigt stort köpcenter men vi hade inga direkta "måsten" som skulle inhandlas vilket var skönt. Istället gick vi runt lite där inne och njöt av att det var svalt och skönt. Och eftersom det är USA så hade de även mycket för barn här, bl a en stor karusell (i två våningar!) samt ett pariserhjul. Dessa ville Lill-Skruttan åka såklart!

Karusellen


På besök i Disneyaffären där Lill-Skruttan kollar in en av prinsessklänningarna i spegeln. Fast det enda inköpet blev en liten Simba (från Lejonkungen) som hon helt förälskade sig i.

Lunch intogs på Dave & Buster's

Lill-Skruttans stora favorit numera är milkshake. Det överglänser allt allt allt. 

Efter lunchen blev det en åktur i pariserhjulet.

Här är Lill-Skruttan med sin Simba.

Precis som förra gången vi var här (vilket var då Lill-Skruttan var cirka 1,5 år eller så) kom det fram två kvinnor till oss då vi just kommit in i shoppingcentret och undrade ifall de fick skriva upp Lill-Skruttans namn för någon form av modellagentur för barn. Liksom förra gången tackade vi vänligt men bestämt nej, trots att de stod på sig och tyckte att hon ju var så otroligt söt att de inte alls kunde förstå varför vi inte var intresserade. Varför ville vi inte att hon skulle få göra reklam för GAP och andra kedjor?

Jag är inte emot barnmodeller generellt (så länge det hela görs på ett okej vis och där föräldrarna är normala och inte driver barnen till något de absolut inte borde som t ex sådana där hemska skönhets- och talangtävlingar som är så populärt i vissa kretsar), men känner ingen längtan efter att skriva upp Lill-Skruttan för något sådant. Kanske hade det känts annorlunda om jag vetat att hon älskat att stå framför kameran, men nu är det faktiskt nästan motsatt. Att hon var med i Bari's videoinspelning förra veckan kändes annorlunda eftersom Bari är Lill-Skruttans musiklärare på dagis och därför känner vi henne så väl. Men visst, jag förstår att många föräldrar blir otroligt smickrade när sådana här personer kommer fram och talar om för en att de tycker att ens barn är så sött, charmigt, vackert att de är intresserade av att ha med barnet i reklam och liknande. Vi blev såklart också smickrade av detta (fånigt kanske...) men det fick liksom räcka med det.

Vet inte om det är väldigt amerikanskt, men det känns iallafall så, med just barnmodeller och barnstjärnor. Jag har liksom lite svårt att se framför mig att det skulle stå personer på Gallerian i Stockholm som letade söta barn till modellagenturer som specialiserat sig på just barn? Men kanske finns det även i Sverige nu?

Väl hemma var vi alla lite trötta (jag fick mig faktiskt en liten tupplur vilket kändes otroligt skönt och lyxigt). Imorgon blir det dock upp för att åka till stranden! Det ser vi alla fram emot!
13 kommentarer:

Lotta sa...

Idag var det så kvavt att det var skönast att vara inomhus. Inte dumt alls att åka karusell och äta milkshake, det hade jag gärna gjort ;)

Ja, Ella är så söt! Men nog klokt att tacka nej. Dessa "agenturer" finns i de flesta köpcentra. Varje gång vi åker till Danbury Mall ser man dem och de är ganska påflugna.


Bra att det gick fint att köra. Du kommer bli proffs på att köra på Manhattan!

Kram!!

Saltistjejen sa...

Lotta,
ja det var skönast att vara inomhus idag tycker jag. Och nej, det här med sådana där modellagenturer känns inte alls som något för oss.
Och ang körningen så hoppas jag att jag kommer känna mig lite säkrare så snart jag börjat köra mer regelbundet. :-)
Kram!

Anne-Marie sa...

Grattis till att det nu är klart med ditt jobb! :) Så skönt det måste kännas. Tror att det är litet amerikanskt det där med barnmodeller. Nog klokt att tacka nej. Kramar!

✿Ewa sa...

Ja det är nog ovanligt i Sverige att man söker barnmodeller i köpcenter. Känns som om de ska vara större och kan besluta själv om de vill.

Vilken härlig dag ni har haft!

Kram!

Desiree sa...

Ella är supersöt men jag hade också tackat nej som du gjorde. Hela den där modellvärlden verkar inte så trevlig om man säger så. Men ni fick en trevlig dag på gallerian ser det ut som. Kul att du passade på att köra dit. Jätteviktigt att hela tiden se till att öva och hålla kunskaperna igång. Låter supernice med en dag på stranden imorgon.
Kramar!

Sahra sa...

Tycker du gjorde rätt som sa nej. Onödigt att bli medveten om kropp och utseende så här tidigt. Det blir de ändå tyvärr. Nu menar jag inte att våra tjejer som är ungefär jämngamla inte är medvetna, för det kommer ju verkligen tidigt. Men att styra dem och lägga in ett värde som är fixerat till utseende. Tror det är farligt. Om du förstår vad jag menar
Kram

Martina sa...

Klart att man blir smickrad! Det kan man väl fa bli?!
Emma gjorde nagra reklamfotograferingar när hon var mindre men det var för att hon hade en kusin som var med i en modellagentur som hon ocksa halkade in där och det var inget som jag pushade pa.

När de ringde och ville att hon skulle vara med pa casting/fotografering sa fragade jag alltid Emma om hon ville och om det funkade och vi hade tid akte vi dit. Och pa de fotograferingar hon var med pa sa var de jättegulliga och bra med barnen. Sa länge det handlar om sma barn är det nog inte sa farligt men ju äldre de blir ju mer kroppsfixerat blir det nog kan jag tänka mig.

Men visst, man sag ju vissa föräldrar som verkligen var pa och puschade.

Men det var verkligen inte sa att jag ringde och hängde pa sa efter nagra ar rann det liksom ut i sanden. Och nu är det ingenting vi saknar heller.

Haller med Ella om att milkshakes är jättegott!

Ha en bra söndag!
Kramar

Anonym sa...

Jag blev verkligen överraskad första gången jag stötte på en stor karusell inomhus på det där viset - men jag gillar det. Och skönt för barnen att få en liten paus från affärerna på det viset.=)

För några dagar sedan såg jag reprisen av ett CSI Miami-avsnitt & det handlade om just barnmodeller - scary! Jag tycker ni gjorde helt rätt som sa nej! Klart det är smickrande för er - hon är ju er skapelse.=) /Penny

Katarina sa...

Underbara bilder på lilla E. som inte är så liten längre! Kram

Anna sa...

Smickrad är det väl naturligt att bli, men att sen ta steget att signa up....
Min dotter är 16 och för några veckor sedan kom en sån där scout och gav henne visitkort på stan, hon såg intressant ut som hon sa. Men som min dotter sa när hon kom hem - Mamma, jag som inte ens vill bli modell =)

Nä, det är en sak om dom vill själva eller visar det med att alltid posa och tycker det är kul, då är det en sak.
Nog bra att hålla dom undan en branch som kanske mer sänker deras självkänsla än höjer.

Men en riktig sötnöt är hon, din lilla tjej =)

Saltistjejen sa...

Anne-Marie,
tack!!! Det känns verkligen fantastiskt skönt och roligt! Pirrigt också såklart.
Kram!!


Ewa,
ja det känns väldigt amerikanskt. ;-)
Kram!


Desiree,
jag håller med om att jag tyvärr tror att det lätt kan bli så att man fokuserar alltför mycket på just utseendet om man startar igång barn som modeller. Det behöver givetvis inte bli så, men jag tror risken är större ändå.
Kram!!


Martina,
kul att Emma varit med och gjort en del sådana jobb. Jag är som sagt inte alls emot det hela med barnmodeller, MEN jag tror verkligen att det finns alltför många föräldrar som tyvärr tar detta väldigt allvarligt och pushar sina barn på ett sätt som jag inte alls tycker är bra. Och jag tror även att utseendefixeringen med allt vad det innebär kan bli mycket större för barn som tidigt bedöms enbart för sitt utseende. Men att göra en del sådana jobb mer "på skoj" tror jag kan vara både roligt och nyttigt om ens barn verkligen gillar det hela. :-)
Kram!


Penny,
visst är det roligt att det finns karuseller och lite mer "nöjesparkssaker" på vissa ställen där man inte alls förväntat sig det!! :-)
Kram!!


Katarina,
tack!! Och E är rätt stor nu ja, :-)
Kram!


Anna,
tack!! Och ja man blir smickrad men liksom i din dotters fall så kändes det inte som något vi var intresserade av. Men visst kan det ändå kännas lite småroligt att de uppmärksammas. :-)
Kram!

Surviving Sweden sa...

Hej! Skulle bara tillägga att om de är riktiga modellagentur på allvar oftast dela dem ut kontakt info så att du kan ta kontakt med dem och kolla upp dem och inte ta info om barnet. Min bror blev raggad som tonåring och vi har familj som jobba i industrien som gav oss lite tips för att mina förädrar var rädd att det var en stor scam.

Vet ej om det är sant, men kan vara bra att kolla upp dem i lugn och ro om man vill något sådant. Min bror vill ikke det och det låter som du inte vill det heller :)

PS. Den mall ligger ganska nära där jag växte upp - inte min favorit men jag tycker mycket om restauranger och cafeer som finns på main st. i denna stad.

Saltistjejen sa...

Surviving Sweden,
ja jag tror att man också fått info och så om agenturerna om man varit intresserad. Men visst låter det bättre att man helt får ta kontakt om man själv vill.
Kul att du kände igen denna mall. Den är ju otroligt stor. Inte särskilt "mysig" (om nu någon mall kan vara det) men den har stort utbud.
Tack för din info ang modellagenturerna också! Alltid intressant att veta lite mer.
:-)