torsdag, augusti 30, 2012

Svenska stunder

Jag vill börja med att tacka alla er som skrivit så fina kommentarer till mitt inlägg nedan. TACK TACK TACK!!! Jag blir så glad över att få höra era tankar kring detta och jag blir rörd över ert fina stöd.

Sedan kan jag fortsätta med att berätta att jag idag kommit ur det vemod jag kände igårkväll. Tankarna finns givetvis kvar, men det har ändå känts annorlunda idag. Jag har njutit mer av stunden och funderat mindre. Det har varit en dag som återigen gått i lugnets tecken. Picknick på lekplatsen i förmiddags. Kaffe, smörgåsrån och hembakt sockerkaka. Dofter och smaker från min barndom, men utan vemodets blå skuggor. Sedan en tur till affären. Sillunch och eftermiddagsfika. "Bamsepyssel" med Lill-Skruttan. Kvällslek utomhus och senare ett samtal från en av mina allra käraste vänner. Som berättade att vi eventuellt kan komma att ses på lördag. Vilken glädje! Efter denna överraskning blev det Skaldjurskväll med både kräftor och räkor. Himmelriket för en sådan som mig...

Kvällen avslutades med lite TV-tittande, bus med Lill-Skruttan och efter att hon somnat fikades det igen. Denna gången kvällste med leverpastejsmörgås. Och så småprat såklart. Tända ljus och mys. En riktigt fin dag. På så många vis. Och imorgon är det fredag. Visserligen ska det regna hela dagen, men vi ska nog kunna hitta på något. Och på kvällen kommer M. Efterlängtad. Saknad.

8 kommentarer:

Lotta sa...

Vad skönt att det känns bättre!!

Snart kommer M också...härligt. Ha en fin helg!

Kram!

Annika sa...

Det är bra, Saltis.
Glad att det känns bättre idag.

HA nu en fin helg som du ska NJUTA av fullt ut!
Inga vemodets skuggor skall falla över den!

Kramar!!

Channal sa...

Skönt att det känns bättre idag! Jobbigt när alla känslorna kommer! Du och din fina lilla familj är så berikade!! Allt fint här i Sverige och allt fint i N.Y... vilken skatt att få uppleva och växa upp med det!

KRAM Anna

bettankax sa...

Skönt när man kommer ur sina "viddernas-vidd-tankar"(mitt hemgjorda ord för tankar om detta livet och som jag inte alltid kan värja mig ifrån)
KRAM!!

Marianne sa...

Skönt att du har kommit över vemodet. Men jag tror att man behöver de där små stunderna ibland också, så att man vet att man kan njuta av glädjen när man har den.

Kramar!

Desiree sa...

Låter som en skön och väldigt mysig dag. SKönt att tankarna skingrades en del och du kunde njuta fullt ut av denna dagen och nuet. Kul att ni blir sammlade hela familjen imorgon.
Kram och fortsätt njuta.

Coolaannna sa...

Jag läser i kapp och jag läser mellan raderna. Lycka och lite vemod och jag förstår din längtan och dina funderingar. Sista inlägget så fint.

Å lillskruttan har blivit så stor i sommar! OCh nu är hon i Svärj!

Varma kramar till dig!

Anna

Suzesan sa...

Åhhh så fint inlägg både här och under...mmm. Jag såg ett program igår om sextiotalet och Finland7Sverige och en känd kvinna kallade sig själv för- Tvålänning-. Jag tyckte det var ett fint ord.

Det heter Snyltgäster i Folkhemmet. Intressant.

Jag tror du längtar BORT och att det är känslorna som du behöver. I Svärje. Det med rötterna. De rötterna kan man nog aldrig ta bort. Det man har med sig från grunden. Jag har flyttat !!mycket!! och längtar alltid hem. När jag är någonannanstans.

Hem hem. Nu mest. Till min grund. Igenkänning. Hem är där jag känner igen mig och trivs i "själen".Kram
/Susanne