måndag, oktober 29, 2012

Frankenstormen Sandy - Liten uppdatering

Liten uppdatering sedan i morse. Fortfarande ingen fara med oss. Lite mer vind. Det tjuter lite mer från fönster och dörrspringor nu. Regnet har tilltagit något, men det är ännu inte ett dugg värre än en vanlig höstdag med dåligt väder. Gissar dock att hon är på ingång nu. Detta är säkerligen bara förtrupperna.

På TV-nyheterna har jag dock sett enorma vågor och vindstyrkor vid stränderna. Long Beach på Long Island där vi var och badade i somras ser väldigt ogästvänligt ut nu. Där är jag glad att jag inte befinner mig just idag. Samma gäller downtown Manhattan. Battery Park där det svenska Midsommarfirandet sker varje år såg väldigt oMidsommaraktigt ut när de visade bilder därifrån. Hu!

Själv försöker jag att jobba. M har tagit Lill-Skruttan till vårt Playroom där hon får springa av sig lite med kompisar i huset. Dagar som dessa är Playroom en välsignelse! Innan dess roade vi oss bl a med att bygga en koja här i vardagsrummet. Medan M var en sväng till sitt jobb. Hans arbetsplats som officiellt är stängd idag. Men Science vilar aldrig vet ni väl....

Återkommer senare om det blir någon förändring av väderläget.

Största skillnaden mot en vanlig höstdag med dåligt väder är att det är så otroligt lugnt på gatorna. Nästan ingen trafik alls. Polisbilen som skymtar till vänster (vita bilen med påslagna sirener) har stått på övergångsstället sedan lunchtid ungefär. Den blockerar påfarten till FDR, så jag gissar att de stängt av FDR helt nu. Inte konstigt alls. Den "motorvägen" går ju längs med East River och det är säkert inte den mest säkra platsen att köra på just nu.
11 kommentarer:

Lotta sa...

Samma här Saltis! Vindarna börjar tillta, bilder visar vågor som piskar upp mot stranden, vägarna och husen. Känns ännu mest som en riktig busig höstdag. Just för att man vet att det är storm så är känslan sitter hjärtat lite i halsgropen.

Jag har svårt att koncentrera mig på något annat än det här!

Bra att du uppdaterar. Jag ringde just min vän som är på Manhattan och fick rapport att läger är under kontroll just nu.

KRAM!!

Lotta sa...

Skriver som en kratta ser jag!

Steel City Anna sa...

Nyheterna här pratar mycket om vädret hos er, hoppas det går bra!

Anonym sa...

Sitter nu och kollar på nyheterna där det visas live från NYC. Det är så skrämmande tycker jag, speciellt eftersom stormen inte ens nått land ännu!

Är du lugn ännu eller pirrar det lite i magen nu?

Hoppas verkligen att det inte blir alltför illa.

KRAM!!

Anna sa...

Sitter och kollar CNN här hemma i Sweden, hoppas hoppas att allt går bra när Sandy drar in....

Suzesan sa...

Oavsett skönt att det är lugnt. Jag såg att vågorna lagt sig lite på en kamera i Maryland MEN det kan ju vara stormens ÖGA. Hoppas bakkanten och "svansen" inte ställer till nåt. Svansen är ju den som piskar runt...typ. Ser sattelitbilder ingen dålig snurra. SÅ BRA med ett playroom för barn med spring i benen...SKÖNT att det är lugnt.

Kram
/Susanne

Saltistjejen sa...

Lotta,
hoppas verkligen att ni har det bra där i CT! Här är det mer intensivt regn nu och vindarna tilltar, men fortfarande inte värre än ett "vanligt" höstoväder. Vi får se hur kvällen o natten blir.
Kram!


Steel City Anna,
tack!!


Jess,
ja det är inte roligt för alla de som bor i områden som är mer oskyddade. Än märker vi inte så mycket av allvaret här på UES men vi får väl se hur det blir senare. Jag är inte så orolig alls faktiskt, men kanske är det mer korkat än modigt....? ;-)
Kram och tack för era tankar!


Anna,
tack söta du!! Vi hoppas också såklart.
:-)


Suzesan,
ja det är ju det att Sandy kommer dröja kvar mycket längre än andra stormar. Då kan konsekvenserna bli så mycket mer förödande. Men jag hoppas att det ska bli bättre än väntat, men visst, det kommer att bli många skador det inser man.
Kram!

Lisa sa...

Följer via CNN. Hoppas ni klarar er hyfsat bra! Tänker pa er!
Kramar, Lisa

Saltistjejen sa...

Lisa,
tack!! Vi har det bra här, men jag inser att det är stora skador runtomkring oss. Både här på Manhattan och i NYC och ännu mer kanske i NJ, CT och andra delstater utanför NY.
Kram!!

bettankax sa...

Tänker på er och får lite ont i magen. Hur känns det en bit upp när det blåser så jättemycket?
Va rädda om er.
KRAM!!

Saltistjejen sa...

bettankax,
tack! Det har gått bra för oss. Vi har haft tur och jag är otroligt tacksam för det! Men det är betydligt värre för många många många andra och jag skickar mina tankar till dem.
Kram!