måndag, oktober 01, 2012

Nytt

Under den senaste tiden har vi investerat i lite nya saker. En del mer för nöjes skull och en del för att underlätta vår vardag.

I vårt redan överfulla och övermöblerade hem finns nu ytterligare en ny ganska stor medlem - nämligen en frys. Den är inte vacker. Och det ser onekligen lite skumt ut att ha en stor frysbox mitt i vardagsrummet. Men den fyller verkligen en funktion. Nu när vi har bil kan vi åka och storhandla på lite billigare matställen och behöver då mer förvaring. Igår körde M till Costco och vi kunde därmed börja använda frysen mer ordentligt. Det känns otroligt bra! 

I lördags tog vi också bilen på en liten utflykt.

Till det stora varuhuset där man kan fika lite "svenskt".

Resultatet blev denna! En Gulliver
Lill-Skruttan har växt ur sin toddler bed (hon är så lång att hon sedan i somras inte längre kunde sträcka ut sig raklång utan att slå i tårna i den gamla sängen) så det var hög tid att köpa en ny och större säng till henne. Först funderade vi på att köpa en vanlig "stor" säng, men väl på IKEA tyckte vi att en barnsäng ändå vore skönt för oss med tanke på vårt minimala utrymme. En stor vanlig "twin" skulle gjort att vårt sovrum mest blivit ett stort sänghav utan mycket annat utrymme, men nu har vi fortfarande åtminstone lite golvyta kvar....
Påslakanet till nya täcket valde Lill-Skruttan själv. Mycket bestämt. Hon ville ha "det gröna med vargar och andra djur!".

Lipton blev genast förtjust i sängen och tackade så mycket för att vi skaffat honom en ny sovplats.

Och denna Hello Kitty inhandlades igår. Lill-Skruttans val.

Ett skydd till M's gamla iPhone. Både han och jag har nämligen köpt oss varsin ny iPhone 5. Och därmed har Lill-Skruttan fått "ärva" M's gamla. Hon blev helt salig såklart. Nu är det ju ingen "telefon" längre eftersom det inte går att ringa på den, utan den fungerar mer som en iPod Touch. Vi har lagt in en del filmer och spel till henne där som hon kan ha med sig i t ex bilen. Väldigt bra tycker vi, men visst jag inser att vissa föräldrar säkert kommer tycka att detta är att skämma bort sitt barn alldeles i överkant. Vi tycker dock att det är bra att hon kan ha sin egen nu och inte använda våra, men för den sakens skull kommer hon ju inte att få använda sin "telefon" i tid och otid. Utan just för samma sorts tillfällen som hon innan använde våra telefoner. 

Alltså är just våra nya telefoner också del av senaste tidens inköp. Varsin Femma har vi nu. Jag en svart och M en vit. Hittills måste jag säga att jag är nöjd. Den är längre än den tidigare, men eftersom den är både tunnare och lättare tycker jag ändå inte att den känns klumpigare på något vis. Snarare tvärtom. Bilden här är dock lånad från nätet (www.theverge.com)

En sak som vi faktiskt gjort oss av med i helgen var Lill-Skruttans gamla vagn. Hennes orange MacLaren. Den var så välanvänd att vi mer eller mindre slitit ut den helt. Hon fick den på sin 1-årsdag och vi har kört med den både här och haft den med på flygresor och så. Den har verkligen gjort sitt. Hon fick själv köra ner den till grovsoporna i källaren, men efter att vi sagt hejdå till vagnen började hon storgråta. Jag tror verkligen att hon tycker det känns otroligt sorgligt att ta avsked av vissa saker som varit hennes käraste och på många vis viktigaste ägodelar, och som rent symboliskt också varit en del av hennes tidiga uppväxt. Hon är stor nu men lika ofta som hon säger att hon vill bli ännu större, lika ofta vill hon gå tillbaka i tiden och vara liten bebis igen. Jag kan själv minnas att jag kände likadant som barn så jag förstår henne. Själva tyckte både M och jag också att det kändes lite vemodigt att göra sig av med vagnen. Just för att det är en epok som därmed är över. Men vi kände samtidigt en stor lättnad över att få iväg en av de mer skrymmande sakerna ur lägenheten. Den har stått i sovrummet och i och med att Lill-Skruttans nya säng är längre och något bredare än hennes gamla var det skönt att slippa ha vagnen där också.

Nu är det måndag och jag får jobba hemifrån hela denna veckan vilket känns otroligt skönt! Anledningen är att alla mina kollegor är i Berlin på en kongress så min chef tyckte det var onödigt att jag skulle pendla in till jobbet denna veckan. Jag sitter med andra ord hemma och ska läsa igenom ett mindre bibliotek till nästa vecka. Mycket att göra, men det är skönt att slippa fundera över trafiken på en hel vecka.


21 kommentarer:

Channal sa...

Åhhhh vilket bedårande mobilskal!! Så sött! Fin säng och mysigt mönster på påslakanen, Lillskruttan kommer sova som en prinsessa!

Har ni inte haft en frys tidigare? Trodde det var standard! Skönt att kunna hamstar lite!

Ha en fin dag! KRAM Anna

Coolaannna sa...

Mysigt! Och ni gör som vanligt så mycket roligt tillsammans!

Frys.Det är nästan omöjligt att vara utan! Lite gott att kunna laga till lite storkok och frysa in sen !

Kram och ha en bra jobbarvecka hemifrån :)

Anna

Saltistjejen sa...

Channal,
jo vi har haft frys tidigare också. Men den rymmer inte så mycket så vi ville ha ytterligare frysutrymme. Nu har vi i stort sett dubbelt så mycket frysutrymme som tidigare vilket är jättebra!
Kram!!


Coolaanna,
frys är nödvändigt. Och som jag förtydligade till Channal här ovan, så HAR vi en FRYS sedan tidigare. En sådan ovanpå kylen. MEN vi har inte tyckt det varit tillräckligt och särskilt inte nu då vi kan storhandla lite mer. Så en extra frys känns väldigt bra nu. Som du säger är det även bra för att frysa in mat man lagat också så man kan värma i veckan när man jobbar långa dagar.
Kram!

Liz sa...

Skont med lite nytt, och framforallt nar man kan underlatta vardagen. Frys, helt enkelt en nodvandighet! Vi har faktiskt inte haft en stor frys forren vi flyttade till AZ, innan hade vi ett dubbelkylskap, med frys pa ena sidan, men nu kande vi att vi behover storre, mycket storre. Vi koper alltid kott storvis, styckar sjalva kotletter, grytbitar, fileer etc fran bade not, gris och kyckling och da fylls frysen snabbt upp! Gar at mycket mat...:)

Vacker ar den ju inte, som sagt, inte nagot snille som har kommit pa att man kan gora lite "finare" design, speciellt da manga faktiskt bor som ni lite trangt och framforallt i storstader, borde det ju finnas efterfragan. Nu kankse det blir ett perfekt stalle for Ella's teckningar och lite roliga magneter? Jag haller pa att forsoker hitta storre magneter med kla-pa-dockor i pojk och flicka till vart kylskap. Mina skulle tycka det var jattekul. Annars kanske hon kan anvanda den som whiteboard, beroende pa ytan? Da blir den ju genast lite roligare!

Kul med ny telefon! Perfekt att Ella kan utnyttja den gamla som iPod. Jag ar helt for allt som gor att barnen ar underhallna pa bilresor och andra speciella tillfallen, i vantrummet etc..Kul fodral! Har fragat forr vet jag, men glomt att lagg upp, sa har du nagra bra svenska appar till barnen att rekommendera tar jag garna tips!

Fin sang och sangklader ocksa! Har har jag fortfarande spjalsangarna, men nu ar det nog dags att byta snart...far nog bli en tur till IKEA snart, vi har ju i Phoenix och aven i San Diego. 3 timmar dock at bada hallen. Men det kan det ju vara vart da priserna ar mycket battre an andra.

Skont med jobba hemma vecka! Ha en bra sadan, stor kram!!

Anonym sa...

Sötaste Lipton!=) Hösten känns som en bra tid att investera i hemmet, man boar in sig extra nu när mörkret kommer och temperaturen faller. Fast ni kanske fortfarande har det ganska varmt i NY? /Penny

Saltistjejen sa...

Liz,
ja det är superbra med större frysutrymme för oss nu. Jag har saknat det redan tidigare men det blev ännu tydligare nu sedan vi faktiskt kan "storhandla" lite mer med vår bil.
Bra tips där att man faktiskt kan använda den för teckningar och sådant som E gjort. Vi får se. Eventuellt gör vi det eller så ser det ännu "rörigare" ut i vårt redan röriga vardagsrum hahahaha! ;-)
Ikea är alltid roligt att utflykta till tycker jag. Man känner sig lite hemma där. Och E älskade bollhavet. Hon lekte där i nästan 45 minuter nu när vi var där i helgen.
Kram!!


Penny,
haha javisst är han fin lilla Lipton! :-) Han tycker mycket om den nya sängen! ;-)
Och det är skönt att fixa och dona med hemmet till hösten. Jag håller med dig där. Här känns det höstigare nu även om det fortfarande är sköna temperaturer runt 20 grader.
Kramar!

Fröken Anki sa...

HÄrligt med lite nytt! Och en frysbox är ju toppen. Jag förstår er verkligen och när ni nu verkligen kan planera mathandlingen på ett annat sätt så var det nog ett bra köp.
Trevligt med nya telefoner också. Jag väntar fortfarande på att få köpa min. Sparar och sparar och den här månaden ska det nog gå. SÅ slipper jag min gamla Eriksson! JÄtteguligt skal till Ellas. SKäm bort henne, det tar hon inte skada av. Ni vet ju vad ni gör! :)

Njut av att få jobba hemifrån i veckan. Även om det går bra att pendla så kan det ju vara skönt att få några fler timmar hemma.
kram kram

Fröken Anki sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anna, Fair and True sa...

Ni borde kanske bygga någon smart loftsänglösning i ert sovrum? Med E uppe i kojan :) Lite avis på era femmor! :)

Annika sa...

Costco is da shit.
Glad att ni handlar där.
de har så fint kött, och mkt annat som verkligen är top of the line.
Men tom jag har svårt att förvara mina inköp därifrån.
Loftsäng kanske blir melodin för er i framtiden för Ellan.
Femman skulle jag också vilja ha, men så blir det inte på ett bra tag. Peter står näst på uppgraderingslistan från AT&T, så're så...
Förresten, vart ngnstans i DC flyttade era kompisar, bor de i själva stan? eller bor det i MD eller VA?
Kram!!

Saltistjejen sa...

Fröken Anki,
ja frysboxen är väldigt bra! Det kommer underlätta vår vardag mycket. Och nya telefoner är skoj!
Kram!


Anna FT,
jadu vi tänkte faktiskt på loftsängslösningen också, men insåg att vi inte skulle spara särskilt mycket plats på det viset ändå. Så det kanske blir en annan gång i ett annat hem om E får eget rum senare. :-)
Kram!


Annika,
ja Costco är riktigt bra. Iallafall för vissa varor. Dock tycker jag inte att de Costco vi besökt här har haft så bra frukt- och grönsaksavdelning men det kanske är olika beroende på vilken Costco man besöker. Jag föredrar Fairway vad gäller frukt och grönt. Men kött, fisk, mejeriprodukter samt torrvaror och typ hushållssaker är väldigt bra att köpa på Costco.
Våra vänner flyttade in till DC om jag förstod det hela rätt. Har dock ingen adress än men kan kolla närmare när jag vet i detalj.
Kramar!!

ExPIAtriate wife sa...

En frys ar jattebra! Vi har ocksa investerat i en storre sa man kan storhandla och alltid har mat hemma! Sangen till Lill-Skruttan sag jattefin ut, mysigt att ha henne sa nara!
Kram!

Taina sa...

Jag som för drygt en månad sedan fick den "gamla" iPhonen. Företagstelefon. Jag som varit en Blackberry gal har lite svårt att anpassa mig till iPhonen. Använde telefonen mest till att ringa med och emaila men alla andra funktioner får vänta. Vad kul att E fått sig egen mobil nu. Megastolt? Hahahaha!

Skönt med frys! Vår är alldeles för liten den med. Funderar på att skaffa en större i källaren. Det är ju smart att bunkra upp när tillfälle ges.

Ha bra arbetsvecka i hemmets lugna vrå ;) Poetiskt eller hur??? Hahahahaha!

Kramar!!!

Saltistjejen sa...

Taina,
hahaha så du är en sådan där BB-användare alltså! :-) ja, det kan nog vara lite knepigt att ställa om sig då. Men jag tror att du om ett tag kommer att gilla iPhonen faktiskt. :-)
Och stor frys i källaren låter som n bra plan. Vår är ju pytteliten jämfört med en sådan där större frysbox men för vår del är det ändå en stor förbättring.
Kram kram!!

Annika sa...

Kanake är det så?
Här tycker jag frukt och grönt på Costco håller skitbra kvalle.
Men, det gör det ju på de flesta matvaruaffärer. Peters psppa som är kock av rang köper BARA kött från Costco.
Och ja, det är ju verkligen topp.
ÅÅÅ vad skönt förresten tt du jobbar hemifrån denna vecka.
Speciellt idag då det PISSAR ner från skyn här i DC. Kanske hos er också...
DÅ är det skönt att vara hemma. Glad att du slipper köra idag!

Saltistjejen sa...

Annika,
aha, då kanske det mer handlar om vår Costco här. Som med så många affärers i kedjor så beror ju utbudet även på själva managementet i den affären.
Köttet tycker jag varit toppen som vi handlat där! Och fisken. Och de har otroligt god färsk pasta!!!
Ja det är skönt att jobba hemifrån denna veckan. Här är det än så länge bara mulet men prognosen säger regn senare idag och mycket regn imorgon. Så jag gissar att ert ösregn nu kommer till oss lite senare som vanligt. :-)
Kram!!

Desiree sa...

Frysen är smart. Den förstår jag att ni behöver nu när ni har bil och kan åka och handla lite mer åt gången. Tycker inte att det gör så mycket att den får stå mitt i vardagsrummet. Ibland måste man i första hand tänka på det praktiska. Lilla E´s säng låter också som något ni verkligen behövde även om det ser ut som om det inte finns mycket utrymme kvar i ert sovrum (men jag ser förstås inte hela rummet utan bara den biten där ni har sängarna). Men finns det hjärterum finns det ju stjärterum :-)

Skönt att du får jobba hemifrån hela veckan. Du spar ju en hel del tid på att slippa pendla.
Kram!

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja det var väldigt bra med frysen för oss nu. Både att kunna storhandla lite plus att vi har råvaror hemma i veckorna när jag ibland kommer hem lite senare från jobbet och M har haft hand om E på kvällen. Då är det skönt att bara kunna ta fram ur frysen och laga mat istället för att dra iväg och handla. :-)
Sovrummet ÄR verkligen rätt proppat med möbler. Typ sängar och byråer i nästan hela rummet.... Men så blir det när man bor trångt. Förvaring är liksom a och o.
Kram!

Mallis sa...

EXAKT en sådan säng fick Marlon också för ett tag sedan, även Mozart tycker om att sova i den. IKEA är verkligen toppen.

Ha det bäst. Kram

Trillingnöten sa...

N hade en sån säng och vi var supernöjda med den! och en frys är guld värd emellanåt! härligt att kunna jobba hemifrån. ibland önskar jag att jag hade ett sånt jobb som tillåter det! kram!

Marianne sa...

Jag tycker ni gjorde rätt med telefonen, det är väl bra att ha en som inte går att ringa på och som hon kan slita på utan att det får katastrofala konsekvenser.

Bra också med en frys, det blir billigare och lättare för er. Slippa jaga i väg och handla när du har kommit hem sent, utan det finns i frysen. Jag skulle inte kunna klara mig utan. Massor av rester kan man frysa och bara plocka fram senare när man är trött och inte orkar laga.

Härligt att du kan jobba hemma hela veckan!

Kramar!