måndag, oktober 22, 2012

Lunch med Olgakatt

Nu känner jag mig mer eller mindre återställd. Jag inser att min kropp inte är fysiskt som innan jag blev sjuk och försöker att acceptera att jag inte orkar lika mycket. Jag är klen helt enkelt. Enligt läkaren kommer jag troligen att kunna känna av trötthet och matthet flera månader framöver. Och jag ska absolut inte utföra några former av fysisk ansträngning, så det lär inte bli någon höstlöpning eller annan träning på ett tag antar jag. Men just nu spelar det mindre roll för jag har fått min mun tillbaka, och DET go'vänner är en stor lycka i sig! Att kunna äta igen. Att kunna prata! Utan smärta. Det känns som om jag sluppit ut ur ett fängelse.

Idag har jag dock arbetat hemifrån vilket kändes skönt. Att slippa gå upp i ottan och köra till jobbet. Jag hade två telefonkonferenser här hemma iförd pyjamas och sedan har jag arbetat vid datorn. Strax innan 14-tiden fick jag ett skönt avbrott eftersom Olgakatt bjudit ut mig på lunch nu när jag kan äta igen. Vi träffades på Bloomingdale's restaurang Le Train Bleu där vi åt en mycket god lunch i en lugn och trivsam miljö. Rekommenderas verkligen!

Restaurangen ligger på våning 6 i det stora varuhuset och är inredd som en äldre restaurangvagn.

Olgakatt innan vi började hugga in på varmrätten. Innan hade vi ätit en mycket god soppa.

Jag valde en crab cake serverad på brysselkål och med en rödpeppar remouladsås till. Väldigt gott!

Det blev en riktigt mysig och trevlig lunch. Vi pratade om ditt och datt och njöt av maten, servicen och av att bara kunna sitta och prata ostört under sådana här sköna former en stund. Det är ju inte var dag man får sitta ner i en sådan skön miljö och njuta av både god mat och bra sällskap. Varmt TACK Olgakatt för denna fina och mysiga lunch!

Under lunchen fick jag även ett sms från en av våra vänner som hastigt insjuknat i någon magsjuka. Hon frågade ifall vi kunde hämta hennes dotter på dagis och självklart kunde vi det. Hennes man hjälpte oss förra veckan då jag mådde så dåligt och Olgakatt och M skulle på operan. Så att vi nu kunde hjälpa dem kändes bara bra. Det är otroligt skönt att vi har ett par familjer omkring oss fortfarande som hjälps åt vid sådana här situationer. Det är verkligen guld värt! När man inte har familj i form av far- eller morföräldrar i närheten är ett nätverk av vänner värt hur mycket som helst. Just att våra barn inte har något emot att följa med sina kompisar och deras föräldrar hem gör såklart det hela ännu enklare. De brukar mest tycka det enbart är roligt att få en "extra playdate". Så blev det även ikväll.

Här sitter tjejerna och äter middag - pasta och köttbullar.

Imorgon åker jag in till jobbet. Det ska nog gå bra nu, och det känns faktiskt riktigt roligt att få komma dit som en mer eller mindre normal person igen. Jag vet att det är massor att göra där också så det känns fint att kunna ta itu med det också. Jag tror min chef kommer att bli glad över att se mig tillbaka.

15 kommentarer:

Sahra sa...

Den rest missade vi. Var på ngt annat just där. Och operan. Har bara varit i ny när det inte varit säsong. Så jag måste ju till äpplet igen . Glad att höra om ditt tillfrisknande. Så mkt enklare livet blir när man kan äta
Kram

Anna, Fair and True sa...

Skönt att höra att du är på bättringsvägen! Hur har det gått med jobbet när du varit sjuk? Har du använt upp alla (få) sjukdagar?

Saltistjejen sa...

Sahra,
du det finns så många bra restauranger runt om i den här staden så det är väl inte konstigt att ni inte gick till alla. ;-)
Och ja, livet är ett annat denna veckan än förra helt klart. :-)
Kram!


Anna Fair and True,
tack! Nej det är ingen fara. Min chef är väldigt flexibel och så är mitt jobb så jag har i stort sett kunnat arbeta hemifrån de flesta dagarna. Endast förra fredagen som jag var helt däckad och sov hela dagen med feber. Men i övrigt har jag kunnat jobba (om än kanske inte lika effektivt som när jag inte varit sjuk men ändå hunnit bli klar med mina dead lines etc) så det har inte varit några problem alls.
Kram!

Eva i Tyresö sa...

Hurra så skönt att du är kry!

Annika sa...

SKÖNT!!
UNDERBART!
Nu måste du ta det lugnt, Saltis.
Trevlig lunch ni åt, du och Olgakatt.
Verkligen mysigt.
OCH jag antar att du verkligen uppskattade maten, mums!!
Kram!

olgakatt sa...

Jag uppskattar våra "egna" stunder väldigt mycket och njöt verkligen av lunchen!
Och Blå Tåget kan rekommenderas. Jag ska sent glömma vår härliga servitris, synd att hon inte kom med på bild!

Mrs Clapper sa...

Vad skönt att du kan äta igen och mår bättre! Måste varit fruktansvärt! :( Nu får du unna dig en massa, extra goda saker istället! Kram

Martina sa...

Skönt att du mar bättre och kan njuta av den goda maten!
Kram

Emma sa...

Härligt att du kan njuta av MAT igen -och så fint och gott det ser ut!

Vila och Ät gott framöver.

Kul att kunna / vilja ta med sig kompisar hem (eller följa med dem hem) efter dagis. Fina tavlor ser jag där i bakgrunden också!!

Liz sa...

Harligt att du kanner dig battre igen!! Ta det nu lugnt sa att du inte far nagra bakslag! Stor kram!!

KARLAVAGNEN sa...

Härligt att du är på bättringsvägen igen!!! En kompis fick samma sjukdom och fick mycket riktigt sluta träna och det tog sin tid att komma tillbaka. Så ha tålamod and pace yourself!

Kram

Desiree sa...

Vad cool den var den där tågresturangen. Ser precis ut som en tåg kupeé. Mysig lunch du och Olgakatt fick ihop. Det ni beställde såg väldigt gott ut. Jag är så glad att du känner dig frisk igen även om du fortfarande känner dig trött och matt. Det låter klokt att ta det lungt och känna efter och ge kroppen den vila den behöver innan du kör igång med löpning och annat. Det där att ha bra relationer till vänner och grannar när man bor långt bort från familj är guld värt. Ni verkar ha sådan fin och bra gemenskap med många i ert hus.
Kram!

Lotta sa...

Vilken lunch! Härligt ställe. Maten ser jättegod ut.

Så skönt att du är nästan "back to normal"

KRAM!!!

Anne-Marie sa...

Vilken mysig restaurang. Och så god lunchen ser ut. Kan tänka mig att du njöt av att kunna äta igen. Det är bara att lyssna på kroppen och göra det orkar, inte mer. Roligt att du kan återgå till ditt jobb igen. Kram!

Saltistjejen sa...

Eva,
tack!!
:-)


Annika,
ja det är otroligt skönt! Som att leva upp på nytt haha!
Och det var en väldigt god och mysig lunch vi hade igår jag och Olgakatt.
Kram!


olgakatt,
jag med!
:-)


Mrs Clapper,
ja det känns väldigt skönt! Att inte kunna vare sig äta eller prata p g a smärta i munnen var verkligen inte något jag önskar ens min värsta fiende.
Kram!


Martina,
tack! ja det känns bra.
Kram!


Emma,
ja det är fantastiskt att kunna njuta av mat igen! Verkligen. Och jo, vi har ett bra nätverk här med familjer som har barn som känner e. Det underlättar vår vardag otroligt mycket.
Kram!


Liz,
tack ja jag försöker. Det blev dock en väldigt intensiv dag på jobbet idag så det kommer bli tidig sänggång.
Kram!


Karlavagnen,
tack! ja det känns så lyxigt att kunna fungera normalt igen. :-)
Kram!


Desiree,
ja det var en jättemysig restaurang och god mat och bra service! Tack det känns verkligen fint att vara som "vanligt" igen vad gäller det vardagliga. Det är hemskt att inte kunna äta eller prata. Nu kommer jag försöka att lyssna på kroppen också. Det får ta den tid det tar att återhämta mig.
Och ja vi har ett bra nätverk här med familjer som har barn och det är guld värt!
Kram och grattis igen!!!


Lotta,
ja det var en god lunch! Rekommenderar om du råkar vara i krokarna!
:-)
Kram!!


Anne-Marie,
ja det var en bra restaurang med atmosfär. Och visst måste man lyssna på kroppen. Jag försöker och just nu säger den till mig att snart gå och sova haha!
Kram!