fredag, oktober 12, 2012

Fru Ofräsch

Ja, det är JAG som är Fru Ofräsch just nu. Riktigt riktigt riktigt ofräsch känner jag mig. Men kanske är det ett friskhetstecken. För innan har jag inte ens brytt mig. Jag har legat avdomnad mest hela dagen idag. Efter morgonen då jag gick upp med M och Lill-Skruttan gick jag raka vägen tillbaks till sängen igen då de gått ut genom dörren. Och somnade PANG! Sov sedan djupt och drömlöst fram till halv ettiden. Då gick jag upp och kände mig lite bättre. Febern kändes bortblåst. Åt lite soppa till lunch. Läste lite. Sedan blev jag sådär omåttligt trött igen och somnade igen. M kom hem en stund på eftermiddagen. Då vaknade jag igen och jag sade till honom att jag tror det har vänt nu.

Men sedan kom kvällen. Och då kom febern tillbaks. Usch! Och huvudvärken. Den förbannade huvudvärken. Som knivar. Bihålorna gissar jag. Dessutom ser jag ut som jag fått en ordentlig dubbelhaka!! Efter lite googlande insåg vi att det nog är fråga om svullna lymfkörtlar under hakan. Så en ofräsch kalkon alltså. Lite tidigt med tanke på att Thanksgiving inte är än på en dryg månad.

Vill så gärna tro på en vändning nu. Men jag tror tyvärr mer att denna känsla av bättring nu under kvällen beror på att jag tog ytterligare två motrin. För att orka vara uppe lite med min familj. Vi har spelat spel och det har varit mysigt. För att förhoppningsvis ska jag även kunna somna hyfsat bra och slippa huvudvärken en stund. Dessutom skönt att slippa huttra i feberfrossor.

Nu hoppas jag så otroligt mycket att jag snart ska bli bättre på riktigt. Helst redan imorgon. Men vi får se. Just nu känns det som en väldigt envis förkylning detta. Det var länge sedan jag hade feber och mådde såhär pass dåligt. Flera år sedan tror jag. Och det får man väl vara glad för iallafall. Nu blir det snart sängen igen.


15 kommentarer:

Lotta sa...

Ah, trist och jobbigt att vara sjuk! Jag vet inte när jag hade feber senast...men vet ju hur totalt sänkt man blir.

Håller tummarna att du kryar på dig vännen!

Kram!!

Channal sa...

Stackars dig Saltis! Hoppas det vänder snart så du får må bra! En dusch o hårtvätt brukar göra samma underverk som Alvedon när man är sjuk.
Kryapådigkram!! Anna

Sahra sa...

Själv kröp jag tillbaka i sängen utan att tvätta ansikte och borsta tänderna efter de där migränkräkrundorna igår. Fräscht det också
Kram

KARLAVAGNEN sa...

Men kära nån, är du sjuk? Hualigen! Får trösta dig med att det är Halloween innan Thanksgiving ;-) men jag hoppas att du sökt medicinsk hjälp och nu är på bättringsvägen!!!

Kram

Annika sa...

Ta det nu bara lugnt och låt förkylningen läka ut. de är ju jobbiga.
Feber är vidrigt, länge sen jag hade det.
TA det NU lugnt i helgen!!
LOVA!!
Varma kramar från mig!!

Anonym sa...

Krya på dig! Mycket vätska till kroppen! Och värktabletter är bra, kroppen läker snabbare om den slipper värk och feber. MVH "Yrkesskadad läkarsekreterare"...

Liz sa...

Stor kryapadig kram!! Hoppas att vilan och medeciner hjalper till att fa dig frisk fort. Provat Vicks Medinite? Tar bort allt, hosta, feber, ont i kroppen...mig slar den ut fullstandigt sa jag tom sover igenom hostan som brukar vara varst pa natterna. Framforallt blir man trott av den och somn ar ju basta medecinen av alla!

ExPIAtriate wife sa...

Krya pa dig! Det ar jobbigt nar man blir helt dackad! Svarast for mig ibland ar att lyssna pa kroppen, man vill ju gora sa mycket. Hoppas du fatt ordentligt med vila och ar pa battringsvagen nu!
Kram!

Desiree sa...

Usch då stackare. Hoppas att du snart mår bättre. Inte kul när man mår så där riktigt risigt. Men det är toppen att du fått mycket sömn. Det tror jag hjälper mycket.
Kraam!

Victoria sa...

Usch, vad trist aatt vara sjuk! Jag hoppas att du kryar på dig snart för de tdär lät inte roligt. Men mycket vatten, värktabletter och sömnbrukar hjälpa.
Kramar//Vic

finelinan sa...

Usch. Det låter inte alls kul. Ta några värktabletter, en varm dusch (eller ett varmt bad, sätt på dig varma kläder från topp till tå och sov ännu mer! Hoppas du kryar på dig snart!

Astrantia sa...

Krya på dig!

Emma sa...

Krya på dig - fast jag hoppas du redan är påkryad!

Suzesan sa...

Meeeen Saltis krya på dig...är du säker på att DU INTE har påssjuka?????Tänkte på din svulland under hakan och febern och tröttheten...Om du haft det eller så....tsss blev orolig för din huvudvärk....om den inte släpper. Kan ju vara bihålor. Men om man har otur och har påssjuka så kan man få en lindrig form av hjärn- eller hjärnhinneinflammation av det. GÅ INTE med huvudvärk om den är påtaglig. Stel i nacken...KOLLA huvudvärken.
Påssjuka kan man få mer än en gång. JAG HOPPAS det är vanlig förkylning. Typisk mamman i mig som kom fram haha...!

Jag hade hjärnhinneinflammation när jag var sex månader. Illa. Då för mig så liten som jag var...jag var riktigt dålig....menjag klarade mig...!

Kram
/Susanne

Fröken Anki sa...

Hoppas att du nu är på bättringsvägen! Aldrig kul att vara sjuk. Här kommer krya-på-dig-kramar!