fredag, oktober 26, 2012

TGI Friday!

Ja idag känns det extra skönt att det är fredag! Tisdag och onsdag var intensiva och långa dagar och de tog en del på mina krafter kände jag. I morse var jag på återbesök hos läkaren och det är nu konfirmerat att jag verkligen hade körtelfeber. MEN mina värden har redan blivit avsevärt bättre så jag är verkligen på bättringsvägen. Dock varnade hon mig för att ta ut mig. Hon sa att jag antagligen kommer känna mig tröttare än vanligt i ett par månader framöver. Och jag ska lyssna på kroppen och ta det lugnt. Ingen fysisk ansträngning som känns jobbig. Dessutom ska jag hålla koll på min mjälte eftersom den ofta kan bli förstorad av just körtelfeber och jag ska vara extra försiktig så jag inte får några slag eller sparkar eller så mot magen eftersom mjälten då kan spricka vilket INTE är bra. Visst var det förresten Foppa som fick en brusten mjälte för ett antal år sedan?

Något som känns extra roligt idag är att jag blev inkallad till ett "stormöte" med BossBossen (egentligen var jag inte alls inbjuden till detta mötet men han hade tydligen frågat min chef om hon inte trodde att jag skulle vilja närvara). Under detta möte avhandlades en massa och det var otroligt lärorikt att få vara där och lyssna. Dessutom fick jag se ännu ett par kollegor i Paris eftersom detta var en videokonferens. Min första faktiskt. Men det roligaste var ändå att lilla jag fick beröm på mötet. Det var min Överchef (som jag träffade nu i veckan då hon kom hit från Paris) som gav mig beröm, och även min chef här. Det kändes väldigt roligt för det var verkligen inget jag väntat mig på ett sådant här "stort" möte med BossBossen.

Så förhoppningsvis får man inte sparken över lunchrasten den närmaste tiden.... 

Men nu är det helg och det känns fantastiskt skönt! Jag hoppas det blir en ganska lugn helg och att Sandy som förväntas dyka upp här på söndag inte blir värre än Irene förra året. Men vi får se. Om det är riktigt illa kommer dagis att stänga på måndag och eventuellt kanske jag inte kan köra till jobbet utan får jobbar hemifrån. Men vi tar en dag i taget som sagt. Värst är de ju för de som bor nära öppet vatten. Här är vi nog relativt skyddade ändå vad gäller översvämningar och liknande.

14 kommentarer:

Victoria sa...

Kul att du får beröm på jobbet, känns bra att få veta att man gör ett bra jobb!!

Kram och tevlig helg!

Emma sa...

Väl förtjänt, säkerligen! Så himla uppmuntrande med beröm -vad roligt!!

Ha en bra helt och ta't lugnt nu!

Lotta sa...

Å, så skönt att det fortsätter att kännas bättre! Bra med goda råd från doktorn också.

Ja nu är det skönt med helg. Härligt med beröm, det sitter bra och är verkligen uppmuntrande! Grattis!

Kram och ha en fin helg

Lotta

Saltistjejen sa...

Vic,
ja det kändes otroligt kul!! Just för att det kom så oväntat också.
Kram!!!


Emma,
haha ja det hoppas jag ju. :-)
Uppmuntran är alltid bra och skönt att veta att man liksom "är på rätt spår".
Kram!


Lotta,
ja det är skönt att det går uppåt. Är fortfarande väldigt trött som sagt (jämfört med innan jag blev sjuk) men det är ändå tiotusen gånger bättre än hur jag kände mig för en vecka sedan. I helgen ska jag försöka ta det lugnt också.
Kram!!

Katarina sa...

Härligt att höra att du är på bättringsvägen! Det satt fint att få beröm på jobbet :) Vilket borde vara mer naturligt att man känner av att man gör ett bra jobb elelr inte.. Arbetslivets regler är verkligen olika, känns nästan som det malaysiska i vissa avseenden är mer likt det svenska än vad de amerikanska är.. Kram

Desiree sa...

Vad kul att du är uppskattad på jobbet och får en hel del beröm. Sådant betyder så mycket och kanske allra mest då man är ny. Känns bra att veta att man är uppskattad, gör ett bra jobb och är på rätt väg speciellt som det är så mycket nytt att ta in i början. Jättekul att du hittat och fått ett jobb som du verkar trivas så himla bra på och där de också uppskattar dit mycket.
Jag hoppas att du snart känner dig fullt frisk och sakta men säkert återfår krafterna. HOppas också att Sandy inte blir allt för jobbig och allvarlig och inte sätter stopp för halloween firandet.
Kram!

Annika sa...

Trevligt med beröm!!
Härligt, Saltis!!
NU måste du ta det lugnt länge till!
Det är nog det viktigaste av allt.
KRAM!!

Saltistjejen sa...

Katarina,
tack! ja det känns otroligt skönt! Beröm är alltid uppskattat och särskilt om det handlar om att man får en fingervisning om att man är "på rätt väg".
Kram!!


Desiree,
ja det känns verkligen roligt! Jag har ju varit ganska osäker på hur saker och ting ska göras eftersom detta är som en ny värld för mig så det känns extra bra med positiv feedback eftersom jag då känner att de verkar nöjda med hur jag jobbar och vad jag levererar.
Idag blir det en ganska lugn dag hemma medan M och E är på Zoo:t. Känns som jag behövde vara hemma och ta det lite lugnt istället för att föna med även om det är lite tråkigt att inte vara med också.
Och Sandy ja, vi får se hur illa det kommer att bli.
Kram!Annika.
ja det är alltid bra att få höra att det man gör uppskattas. Fler borde ge positiv feedback tycker jag. Kanske särskilt i arbetslivet där det tyvärr ofta är så att många chefer och kollegor inte gör det i den utsträckning jag tycker vore bra.
Och lugnt tar jag det. Försöker verkligen lyssna på kroppen. Även om det faktiskt är ganska tråkigt.... ;-) Jag gillar ju när det är lite fart och fläkt haha!
Kram!

Suzesan sa...

Åhhh var rädd om din mjälte. Den måste vara hel. MÅSTE!
Den är verkligen "inte att leka med".
Hoppas Sandy ska vara skonsam mot er.

Krya på dig och VILA.

Läste inlägget ovanför och så söööt lillan är. Lill- Stumpan.

Kram
/Susanne

Suzesan sa...

Tsss så glömde jag säga DU förtjänade beröm. Tänk så som du kämåade då när du var dålig och ändååååååå. Grattis. Beröm är skönt. ger energi.

Kram
/Susanne

olgakatt sa...

Det låter som om du fått en väldigt bra företagsledning som fattar att med positiv återkoppling jobbar folk ännu bättre! Och just nu behövde du ju extra mycket uppmuntran med tanke på sjukdomen som stör så här i början på din nya karriär. Jätteglad för din skull och förstås också stolt över dig.

Saltistjejen sa...

Suzesan,
ja jag ska vara rädd om mjälten! Och så hoppas vi att Sandy inte ska fara fram alltför hårt här.
Vila gör jag och jag hoppas att verkligen att kroppen ska återhämta sig helt rätt snart.
Tack också för dina gulliga ord om berömmet. :-)
Kram!!


olgakatt,
vad gullig du är!! :-)
Och ja hittills har jag inget att klaga på vad gäller nya jobbet. Ledningen är mycket bra och stämningen i teamet väldigt fin. :-)
Att få positiv feedback är som du säger otroligt viktigt men tyvärr något som många chefer och ledare inte riktigt är så bra på. Jag är glad (om än ovan) över att ha fått sådana chefer nu.
Hoppas att din flygresa hem gick fint.
Kram!

Anna, Fair and True sa...

Hur mår du nu? Skönt att du kunnat jobba hemifrån ändå och att chefen är så förstående. Kram!

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
jodå nu i skrivande stund känner jag mig frisk. Något tröttare än vanligt. Eller snarare jag BLIR tröttare fortare än vanligt när jag gör saker, men annars känns det bra nu! Tack och lov.
Och ja, min chef är otroligt förstående och superbra!
Kram!