måndag, oktober 29, 2012

Måndagmorgon - ännu lugnt

Såhär ser det ut här nu. Måndagmorgon. 28:e oktober. Fortfarande lugnt. Grå himmel. Enstaka regndroppar mot rutorna. Jag kan ibland höra vinden genom fönsterspringorna men inte värre än en vanlig "dåligt-väder-dag". Enligt prognosen ska stormen komma hit under kvällen. Just nu är tydligen New Jersey i "Bull's eye". Vi får helt enkelt vänta och se. Finns inte mycket mer att göra. Det som slår mig mest är att det är så tyst och lugnt där ute. Trafikmässigt alltså. Endast ett fåtal bilar. Nästan inga som tutar. Inga sirener. Lugnt som om klockan vore 2 på natten en vardag. Lugnet innan stormen...

16 kommentarer:

olgakatt sa...

Usch, det låter som en olycksbådande tystnad....
Ser man på evakueringskartorna över Manhattan verkar det som om ni skulle kunna gå över till M:s lab för att vara säkra om er zon skulle få evakueringsorder.Hoppas verkligen att det inte blir så illa som befarat!!

Mrs Clapper sa...

Det är stora rubriker här i Sverige om ert väder... Hoppas att de har fel och att det blir ett "lagom" oväder som passar sig till te, scones och kura skymning.

Kram!

Miss Marie sa...

Håll i er! Vi tänker på er o hoppas det blir lugnt!

Saltistjejen sa...

olgakatt,
ja det är verkligen lugnet före stormen. Tur du hann åka hem innan detta kom!! :-)
Haha, ja vi hoppas vi slipper evakuering, men jag skulle faktiskt bli väldigt snopen OM vi skulle evakueras....


Mrs Clapper,
ja jag har förstått det för många där hemma i Sverige är så oroliga. Jag förstår oron, och själv funderar jag mycket över alla som bor i riskområdena där man vet att det kommer bli stora skador. Men för vår del tror jag inte det kommer att bli alltför illa ändå.
Kram!


Miss Marie,
tack!!!
:-)

Annika sa...

Samma här. Hela Washington är stängt idag. Inga tunnelbanor eller bussar går, inga skolor håller öppet.
OCH ute regnar det mycket, men det blåser inte mer än under en vanlig dåligt väder dag, som du säger.
Här ska det slå till i em och inatt. Som hos er.
Det är så vi får veta vad det går för detta.
Som vanligt blir det värst vid kusten.
jag är mest rädd för strömavbrott och fallande träd.
Stay warm, Saltis, och safe!!!
Kramar!!!

Anonym sa...

Tänker på alla hemlösa människor i New York hjälper dem också ?

Saltistjejen sa...

Anonym,
ja det finns ju tyvärr otroligt många hemlösa här i staden och ja jag tänker på dem jag också. Förhoppningsvis kan de söka skydd i de shelters som finns för hemlösa och/eller andra platser som ligger skyddat för vind och regn. Men visst drabbas dessa personer ännu hårdare av sådana här oväder.

Saltistjejen sa...

Annika,
ja du nu får vi se. Vi kommer alltså att drabbas ungefär samtidigt. Jag förstår att du oroar dig för strömmen. Här tror jag inte det är lika stor risk att det blir något strömavbrott och blir det så tror jag inte det kommer att vara alltför länge. Vi får se. Vi ska tappa upp vatten nu under dagen. Och så har vi batterier, ficklampor och trangiaköket så jag känner mig rätt trygg inför ett eventuellt strömavbrott ändå.
Sköt om er nu!!
Kram!!

Lotta sa...

CLOSED!

Dagens ord. Jag har precis kommit in, handlat lite mer mjölk.

Blåsten börjar tillta nu...hoppas hoppas att det inte blir så kraftigt som de förutspår! Också rädd för träden, strömavbrott, tänker på de som är utsatta och inte har säkra platser att gå till.

Var rädda om er!! Stay safe.

KRAM!!

Lisa sa...

Eerie silence! Sag bilderna pa tomma Tbanestationer & Central Station. Hur har ni det? Tänker pa er!
Kramar, Lisa

Martina sa...

Tänker så på er. Hoppas att det inte blir så farligt med stormen som man fruktar och i vilkdet fall som helst hoppas jag att ni klarar er!
Ta hand om er och stay safe!
Kramar

Freedomtravel sa...

Ja, man får verkligen känslan av lugnet före stormen. Hoppas att ni klarar er från det värsta!

Malin sa...

Stay safe

Saltistjejen sa...

Lotta,
ja så är det. Och det är faktiskt BRA tycker jag. Så att folk inte ska riskera att bli fast i stormen på väg till eller från jobbet. Visst vissa måste ju jobba (sjukhus, brandkår etc) men det är bra att de arbetsplatser som KAN faktiskt stänger. För sina anställdas skull.
Kram!


Lisa,
ja det är ganska öde ute nu. Här har regnet just tilltagit men det är fortfarande ingen "fara".
Kram!


Martina,
tack! Nej vi får se. Jag förstår att denna storm kommer komma att ställa till med skada i de områden som ligger illa till (vatten, träd etc) men jag hoppas också att det ska bli bättre än vad man fruktar.
Kram!


Freedomtravel,
ja du så är det väl. Nu har det börjat blåsa och regna mer här men fortfarande är det inte värre än en vanlig ruskig höstdag. Men det är väl på g hit nu gissar jag så detta är nog bara förtrupperna. Men som sagt, det ser säkerligen helt annorlunda ut om man är i t ex Battery Park här på Manhattan, för att inte tala om Long Island, Connecticut eller New Jersey längs kusterna. Eller nära skog/träd.Malin,
tack!!!
:-)

Desiree sa...

Hoppas innerligt att Frankenstorm inte blir så allvarlig som man rustat för men alltid bra att ta det säkra framför det osäkra. Synd att den kommer preics nu också inför självaste Halloween. Roligt att se alla halloween pynt du fotat. E kommer ju bli väldigt besviken om det inte blir något halloween pga av stormen nu när hon laddat med två olika dräkter. GIllar hennes T.Rex dräkt mycket. Den är ju så cool! Stay safe och jag håller tummarna för att ni klarar er och inte blir strömlösa eller råkar ut för något annat allvarligt.
Kraam!

Saltistjejen sa...

Desiree,
nej det hoppas vi med. Det värsta är väl att den är så långsam och därmed kan orsaka mycket skada på "samma ställe" innan den drar vidare.
Halloween för vår del är nog inte hotad iallafall eftersom vi alltid går trick-or-treat INOMHUS! Vi har ju två skrapor att gå i och behöver därför aldrig bry oss om vädret. :-) Just i år är det ju extra tur!
Kram!!