fredag, oktober 05, 2012

Kompisbesök

I eftermiddags hade vi en av Lill-Skruttans bästa kompisar från dagis över på besök. De här två tjejerna leker fantastiskt bra tillsammans. De är båda oerhört verbala och de leker mycket genom att bygga upp fantasivärldar eller händelser genom att berätta för varandra. Och så berättar de även för varandra hur "saker och ting är". När den ena drar in andan tar den andra vid. Och det är roligt att lyssna på deras konversationer. Ibland undrar man hur gamla de egentligen är. De har börjat slänga sig med ord och uttryck som förvånar en. Överraskar. Det svåraste är ofta att kunna hålla sig för skratt.

Det lagades pizza och lektes med nästan varenda leksak Lill-Skruttan har. Själv pratade jag rätt mycket med E's mamma som faktiskt arbetar som lärare på dagiset. Och så åt vi såklart pizzan också.  Och lyssnade på tjejerna.
Jag kan säga att det var full rulle hela kvällen. De hade tydligen pratat om detta enda sedan i morse då de sågs på dagis. Planerat vad de skulle göra. Berättat för lärare och kompisar. Och ikväll när det var dags att säga hejdå började båda två genast fråga när de skulle kunna ses nästa gång. Och Lill-Skruttan tog resolut på sig både skor och jacka för att följa med hem till E, men ångrade sig då jag sade hejdå till henne utanför hissen. Då först vände hon tillbaka och vinkade hejdå till E.

Imorgon blir det mer besök. Då kommer våra f.d Grannar hit. Det ska bli jätteroligt. Dessutom kommer en fd arbetskompis till mig också Med sin alldeles nykläckta lilla son. Så det kommer bli en social dag imorgon också minsann.

9 kommentarer:

Desiree sa...

Nog ser man att tjejerna har riktigt kul på dessa bilder. Att göra pizza kan jag tänka mig är en höjdare för dem. Jag antar att det blir fler träffar mellan E och E framöver. Ni får ha en härlig och social lördag. Kul med fd Grannarna som kommer och hälsar på och din fd arbetskompis också.
Kram!

Miss Marie sa...

Härligt med så pratglada tjejer! :) Man ser hur kul de har och den där pizzan verkar fasligt god, förstår att den försvann på ett nafs! :) Hoppas ni får en fin dag idag också!

eastcoastmom sa...

Visst är det kul att se när barn verkligen leker med varandra, inte intill varandra som när de är mindre.
Ser att de är koordinerade vad gäller tröjor också, antar att det bara var en tillfällighet?!
Kram

Channal sa...

Barn är så kloka!! Härligt att få smyglyssna och se deras kreativitet! Pizzorna ser riktigt goda ut! Mums!! KRAM Anna

Victoria sa...

Vad härligt att se fotona på tjejerna när de har så kul tillsammans! Och att få göra sin egen pizza är ju svårslaget nöje.
Kram!

Taina sa...

Åh Saltis, jag såg och läste ditt förra inlägg såklart och jag är spå imponerad av Es konst!!! Hon har utvecklats så otroligt snabbt och hon kan verkligen fånga "det" i sina teckningar. Love them!!! Jag är ju en storälskare av barns konst då de säger oftast mer än "vuxenkonst", som ibland i mina ögon är tillgjord.

Kul med play dates som denna och visst blir jag också förvånad ibland när jag hör Liisa prata med sina kompisar. De har redan börjat snacka om när de ska kyssa första killen!!!! Freshmen or sophmore year at high school!!!!!!!!!!!! Gaaaah!

Ha en fin lördag.

Kramar!!!

Trillingnöten sa...

Vad kul! De ser ut att ha så himla roligt! Det är spännande att höra vad som kommer ut ur tankar och mun :) Man blir förvånad!

finelinan sa...

Ojoj, det ser ut att gå vilt till! =)

Eddie och Barnen På Bristol Academy sa...

Sötisar! :) Anna