måndag, oktober 29, 2012

Två träd nere - vinden ökar

Bilden är tagen från vårt fönster vid 18-tiden. M stod och tittade ut och så sa han plötsligt: "OJ, nu blåste ena trädet ner!!!" Det är svårt att se här men ett av två träd ligger på trottoaren. Eventuellt kan ni skymta det om ni klickar på bilden så den blir större. Strax bakom (till höger i bild) står ett annat träd...

...Men bara minuter senare rök det andra trädet också. Det hamnade ute på vägen. Folk var snabbt där och lyckades släpa iväg trädet till trottoaren.

Vindstyrkan har helt klart ökat nu under de senaste två timmarna. Trafiken är nästan obefintlig. Men en och annan person som är ute och trotsar stormen ser man ändå. Vissa är nog nyfikna och vill se hur det är där ute. Andra är ute och rastar hundar. Själva håller vi oss inomhus och hoppas vi får behålla strömmen.

20 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Samma här. Det blev väldigt blåsigt ett tag och sedan lugnare, men det verkar öka på igen. Ser också "explosioner". Tydligen transformatorer som brakar ihop. Så länge strömmen är kvar är jag glad! Be safe!

Anne-Marie sa...

Håller tummarna att det inte skall bli så illa som de befarar. Obehagligt med så starka vindar. Vi har ibland nästan orkanliknande vindar i Weed och det är nervöst. Hoppas att ni får behålla strömmen. Kram!

Suzesan sa...

Var uppe nu och kollade. Så vidrigt många har det nu. Hoppas ni fått behålla strömmen. Borgmästaren talade nyss. Tiotusen nödsamtal på varje halvtimme. Han vädjade att ingen skulle ringa mer om inte det var fara för LIV. Usch jag tänker på Taina Annika och KalasLotta. PLUS alla andra där ute som jag inte känner. Borgmästarn var vansinnig i ett lugn -att -folk -går -ut. Och att de kör bilar. Det kan vara strömförande då det varit en del explosioner. Be safe.

Kram
/Susanne

Annika sa...

Jag har också ström, än så länge, men det blinkar...
OCH fan vad det blåser. VIDRIGT.
Ser hemska bilder från Manhattan med enorma översvämingar. Men det är ju längre söderut från dig. Vidrigt.
Jadu, vilken storm detta blev.
OCH vad KALLT det är. JAG har sett SNÖ i regnet här.
STAY safe, och vi får glädja oss åt strömmen, Saltis. Jag hoppas du fortfarande har din...
KRAM!!!

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
nu har allt lugnat ner sig väldigt mycket. Det känns som om det värsta är över vad gäller vind. Vi har också sett explosioner. Jag trodde först det var blixtar men det är nog inte.
Hoppas ni har det bra och fortfarande har ström!


Anne-Marie,
tack! Ja sådana här starka vindar skövlar ju mycket på sin väg. Läskigt. Vi har hållit oss inomhus.
Kram!


Suzesan,
men vännen är du uppe mitt i svenska natten och kollar nyheterna!? Här har det lugnat ner sig nu. Inte alls lika starka vindstyrkor längre. Men jag har ingen koll på översvämningarna nu. Senast vi såg på nyheterna (för ngn dryg timme sedan) var det väldigt många på södra Manhattan. Även FDR alldeles på andra sidan vårt hus var mer eller mindre översvämmad. Men vi ser inte det. Imorgon får vi nog veta mer om hur illa det blev här i staden.
Kram!


Annika,
hoppas verkligen att ni kan sova och får behålla strömmen. Vi har vår kvar och det verkar lugna ner sig ute nu. SNÖ låter otroligt kallt!!!! Trodde inte det skulle komma sådana låga temperaturer. Men denna stormen verkar ju vara helt exceptionell vad gäller många "konstiga" väderfenomen i en och samma.
Hoppas ni har det bra i källaren inatt!
Kram!

Liz sa...

Stay Safe!!! Usch, det ser inte kul ut hos er i NYC och overhuvudtaget pa ostkusten!! Hoppas att ni fick behalla strommen, det ar nog med manniskor utan just nu som dom raporterar. Men aven om det blaser och ar hemskt vader, sa ar ni forhoppningsvis forskonade mot andra olyckor! Ser fram emot uppdatering imorgon och hoppas att natten ar nagorlunda lugn! Kramar!!

Pernilla sa...

Hoppas resten av natten blev relativt lugn för er och att ni fått behålla strömmen!

pratglad sa...

var tvungen att gå in på din blogg så här på morgonkvisten från jobbet.... onekligen blir oväder långtbort i USA lite mer påtagliga när jag tänker på dig....

Kram och skönt att ni inte blivit utan ström än... eller ja... inte var det när du skrev senast...

Stor kram från ett små med betoning på SMÅblåsigt Värmland

Västmanländskan sa...

Tänker så på er och håller tummarna för att ni har det bra!
Kram!

Martina sa...

Tänker på er.
Hoppas att ni är safe och att ni har det bra trots stormen. Har sett på nyheterna att den nu dragit in och att den verkar väldigt stark. Hur känns det för er att bo så högt upp?
Hoppas att stormen snart drar bort.
Stora kramar

Pia sa...

Hoppas ni har klarat er bra. Det ser otäckt ut på bilderna på nyheterna med översvämningar och allt.

Ling sa...

Hej!
Jag hoppas allt är bra med er! Dem visar väldigt skrämmande bilder här hemma i Sverige! Ser det verkligen så illa ut på plats?
Kramar!

Suzesan sa...

Jag ställde klockan och gick upp en stund sen sov jag bra. UNDERBART att ni klarat er så bra. Allt har nog gått över förväntan då de flesta INTE gick ut!!Nu är det över!!

De materiella skadorna är nog enorma.

Kram
/Susanne

Desiree sa...

Låter som det bästa att hålla sig inomhus tills det dragit över. Usch den där Sandy verkar vara riktigt läskig. Tänker på er och andra vänner jag har som bor på östkusten och håller tummarna för att ni klarar er på bästa sätt.
Kram!

Marianne sa...

Ja jag säger som till Annika, att jag hoppas att allt är bra hos er! Hoppas ni har kunnat sova, att ni har el och att ni mår bra! Om jag har förstått saken rätt är det värsta över nu, bara att hoppas att det stämmer!

Stora kramar!

Lisa sa...

Stay safe! Kramar, Lisa

Annika sa...

HUR gick det för er? Ser ju grymma bilder från Manhattan.
HOPPAS att allt gått bra hos er som bor hägre upp på ön.
Kramar och tankar.
Vi har klarat oss utan minsta skada på någonting.Mkt tacksam!!!

Jasse sa...

Väldigt glad att det inte blev så hemskt för er som man skulle förväntat sig!! Bilderna på andra stadsdelarna och delstater är otroliga. Här är det mest kall vind som gäller...Det känns helt orimligt att ovädret kan vara så stort!

Saltistjejen sa...

Liz,
tack!! Och nej förödelsen här är STOR! Men på andra delar av Manhattan samt NYC samt runtomkring i CT och NJ. Vi hade ur och fick behålla både ström och vatten.
Kram!


Pernilla,
tack! Vi hade en lugn natt. Vinden avtog mycket kring midnatt och vi sov gott. Men bilderna på TV och nätet nu på morgonen är ju hemska!


pratglad,
ja det ÄR verkligen hemskt. För så många här! Vi hade tur själva och jag är tacksam över det!
Kram!!


Västmanländskan,
tack vännen! Vi mår bra och har haft tur. Vi bor på en bra del av Manhattan vad gäller oväder av detta slaget. Men det är stor förödelse i staden så det kommer ta tid innan NYC är tillbaka som vanligt igen.
Kramar!


Martina,
tack!! Det kändes inte så konstigt även när det blåste igår. Det viner en del från fönster och dörr men inte värre än så. Vi bor ju itne SÅ hgt heller så det är säkert värre om man bor högre.
Kram!


Pia,
tack! Ja det är verkligen katastrofalt på olika ställen runtom oss. Men vi hade tur.


Ling,
tack! Jo vi klarade oss bra och jag är tacksam för det. Stora delar av NYC var dock mindre lyckligt lottade.
Kram!

Saltistjejen sa...

Suzesan,
oj att du gick upp mitt i natten! Vi mår iallafall bra och hade tur. Sovit mesta delen av natten utan problem. Ström och vatten har vi. Värre för många många många andra.
Kram!!!


Desiree,
ja det är fortfarande många träd som ligger runtomkring och annat som vinden fört runt. Eller vattnet om man skulle vara på något sådant ställe.
Vi tar nog en liten promenad senare idag för nu är det ganska lugnt ute. Nästan lite spöklikt.
Kram!


Marianne,
ja vi har haft en lugn natt och vi har sovit.
Skönt!
Men det är inte roligt att se alla bilder från förödelsen runt oss.
Kram!!!


Lisa,
tack!!!
:-)


Annika,
jodå det har gått bra för oss. Vi var förskonade här uppe på övre delen av manhattan.
Skönt att veta att ni mår bra!
kram!



Jasse,
hej det var länge sedan! Jo vi har det bra och hade tur. Ström och vatten. Men förödelse som är runtomkring är hemsk! Jag tänker på alla som drabbats! Hoppas att allt är bra med dig!