onsdag, mars 20, 2013

Cementhjärna

Ungefär så känns mitt huvud idag. Efter två långa och framförallt väldigt jobbintensiva dagar har min hjärna gått in i protestläge. Det vill säga "nu-strejkar-jag-läge". Det märks helt klart att vi är inne i en otroligt intensiv fas nu. Launch av ett läkemedel är verkligen ingen picknick i gröngräset direkt. Nej det är tabeller som måste uppdateras, uppgifter som måste sammanställas, svar som ska ges till frågor frågor frågor. Det är koll på manuskript, data, frågeställningar, publikationer. Kontakt med agencies, compliance, patent.... Och möten som ska bokas och hållas i alla möjliga (och omöjliga) tidzoner. Och det mesta borde egentligen alltid varit gjort igår. Allt detta gör ju inte jag såklart. Långt långt långt därifrån. Men allt hänger ju samman som en intrikat väv och rycker man lite i ena tråden drar det efter en liten stund i en annan tråd.

För min egen del är vi nu inne i en extra hektisk period eftersom vi dessutom har en dead line som rusar mot oss ungefär som X2000. Just efter påsk är den. Så någon lång mysig påskledighet kan jag glömma. Förresten HAR vi inte ens någon påskledighet så egentligen missar jag inga lediga dagar. Långfredag och Annandag Påsk är dock helt vanliga arbetsdagar här. Så påskhelgen här är mest själva helgen. Lördagen och söndagen. Påskafton och Påskdagen. Fast jag hoppas att jag ska kunna jobba lite med "bara ena armen" då så att säga. Så att jag ändå hinner med lite familjepåskfix också. Särskilt är det Easter Egg Hunt som står på schemat.

Imorgon behöver jag iallafall inte gå upp i ottan för att köra in till jobbet. Men det är en hel del saker som ska göras ändå. En sådan där "fixa-på.momangen-för-det-skulle-varit-gjort-för-länge-sedan-sak". Och sedan har min chef organiserat en WebEx för våra externa experter. Självklart ska även jag vara med på detta. Som sagt, det är mycket nu. Och ikväll känner jag mig väldigt trött trött trött. Så det blir tidig sänggång för mig helt klart. Återkommer senare när min hjärna (förhoppningsvis) fungerar som det ska igen.

9 kommentarer:

Lotta i USA sa...

I hear you!!!

Är inne i samma fas. Jag hinner nästan inget annat än att arbeta just nu. På söndag åker jag till Kansas City i arbetet och det är en tredagarskonferens - fullt ös från början.

Nåja, det blir väl lugnare....;)

KRAM!!! Ta hand om dig. jag ska gå och lägga mig snart ;)

Lisa sa...

Även om det är intensivt & hektiskt pa jobbet för dig just nu sa tycker jag ända att det later VÄLDIGT spännande med launch av ett läkemedel. Har pluggat det teoretiska men aldrig varit med on det praktiska. Jätte mycket att tänka pa & sa manga olika moment...
Lycka till & hoppas du far nagra lugna stunder över paskhelgen!
Kramar, Lisa

Desiree sa...

Det där låter riktigt intensivt. Hoppas att det lugnar ner sig lite efter er stora deadline precis efter påsk. Sedan tror jag också att det blir extra intensivt för dig som fortfarande är relativt ny på företaget. Men jag hoppas ändå att det känns kul och spännande i det stora hela. Ja påsken i USA är inte mycket att hurra för. Det kändes alltid som att den for förbi utan att man fick chans att njuta av den då man inte hade en enda ledig dag. Men jag hoppas att du får chans att njuta lite av påskhelgen. Det är väl nästa helg det är påsk och inte nu till helgen? Iiih annars får jag lite småpanik här nästan.
Simma och jobba lungt men effektivt.
Kram!

Taina sa...

Som Lotta säger "I hear you"! Samsamma här. För att överhuvudtaget hinna med måste jag upp vid 4-tiden. Det går ju bra, men är megatrött på kvällen.

Vi har faktiskt ledigt på långfredagen och det tackar jag för. Får dessutom besök över påskhelgen. Hoppas du hinner med lite påskfeeling i alla fall. Och du, glöm inte att andas.

Kramar!!

Martina sa...

Andas!
Och glöm inte att ta hand om dig mitt i all stress!
Kramar

Saltistjejen sa...

Desriee,
ja det är väldigt mycket som hände på jobbet. Visst går det i perioder också. Just nu har vi submission dead line inför en av de största internationella kongresserna i höst (i julas hade vi ju dead line för den andra som kommer vara i juni). Så för min del på publikation sidan är det mycket pg a detta nu fram tills lite efter påsk. MEN rent allmänt ÄR det ett otroligt högt tempo på jobbet eftersom vi är mitt i en launch. Intensivt och massor hela tiden. MEN det är otroligt roligt och spännande också att få vara med om!
Och ja, påsken är inte förrän nästa helg. Puh!
Kram!


Taina,
ja för dig är det nog ännu mer Taina eftersom du kär hemmarejset ensam så mycket då Jonas är borta på resor. Här förlitar jag mig ganska mycket på att M kan sköta mycket när jag inte orkar.
Skönt att ni har ledigt på långfredagen och vad roligt med besök då!! :-)
Jag tror nog vi får lite påk här vi med faktiskt. Man får helt enkelt TA sig lite tid. Jobba kan jag ju göra på nätterna hahaha eftersom jag har rätt flexibla arbetstimmar.
Kramar!!


Martina,
jo jag andas. Idag känns det dessutom lite bättre eftersom jag sovit rätt många timmar inatt. OCH jag får arbeta hemifrån. Slipper köra bil etc. Skönt!
Kram!

Saltistjejen sa...

Lisa,
Ja det ÄR verkligen otroligt spännande att få vara en del av detta! Så otroligt speciellt. Galet mycket ibland. Men häftigt! :-) Kul att du känner till det teoretiska för det gör ju knappt jag. haha! jag borde nog försöka läsa något om strategin bakom en launch )på alla plan: medical, market, market access, etc) Om du har ngt bra tips på literatur så tar jag gärna emot det! Det får inte vara på för "hög" nivå dock utan gärna en "for dummes" hahaha! ;-)
Kram!

Annika sa...

Idag jobbar du iaf hemifrån och imorrn.
Fattar att du har fullt upp med jobbet.
Påsken?
Så larvigt meningslös i detta land.
Jag har gett upp den sedan länge (återuppväcker den iår, men sen läggs den nog i malpåse igen).
Hoppas att du kan andas lite idag.
KRAMAR!!!!

Saltistjejen sa...

Annika,
japp jobb hemifrån idag vilket är jätteskönt. Fast det är ändå massor att göra. Så sysslolös är jag inte direkt. MEN det är skönt att slippa pendlingen ibland och att få lite "längre dagar" hemma.
Påsken ja. Vi har aldrig firat så mycket men sedan E varit stor nog har vi alltid en Easter Egg Hunt vilket hon älskar. Såklart. :-)
Kul att du får fira påsken lite i år då din syster kommer på besök med sin familj!
Kram!!