lördag, mars 23, 2013

Lördag i bilder

Tog en promenad till Barnes & Noble på upper East Side. Här drack Lill-Skruttan en enorm kaffe och åt en ännu större kaka...! Och så lästes det böcker också förstås.


Efter bokaffärsbesöket handlade vi lite på Fairway. Såg då denna mix som jag annars endast sett på Ikea sam jag tror att Sockerbit har den. Vi köpte den inte eftersom jag tycker att pannkakssmet är så enkelt att jag alltid gör den själv. I morse till exempel hade vi pannkaksfrukost. Gräddade på smet som jag och Lill-Skruttan fixat. Från scratch såklart.


Efter Fairway skulle vi till den tyska lilla butiken ungefär ett kvarter bort. På vägen dit verkade något ha hänt. Vad vet vi inte riktigt men Lill-Skruttan tyckte det var lite spännande med brandbilarna.


Brandbilar är en ganska vanlig syn på gatorna här i NYC och det är inte särskilt konstigt att just Fire Truck är ett av de första orden de flesta barn lär sig här. 


Lite senare på eftermiddagen kom Lill-Skruttans kompis L över på besök. Jag hade lovat tjejerna (förra helgen) att de skulle få baka en chokladkaka och detta har de tydligen pratat om dagligen på dagis och frågat (läst tjatat...) om hela veckan så nu fick det bli av! "Äntligen!" tyckte de.


Det knäcktes ägg, mättes mjöl, socker och kakao. Det vispades och rördes...

Sedan kvalitetskollades smeten naturligtvis...

...ytterst noggrant...

...och som tur var fick den med beröm godkänt!

Resten av eftermiddagen och kvällen lekte tjejerna glatt. Och så fikade vi såklart på kakan också! Vi spelade också "Hedbanz" tillsammans vilket var himla kul. Lördagskvällen fortsatte sedan i ett skönt tempo med endast ett tempohöjande avbrott i form av kuddkrig i sängen. Men annars var det lite lugnare. Och nu blir det skön avslutning med "The Killing" (säsong 2) i soffan. Såhär långt tycker jag det varit en riktigt skön helg.

4 kommentarer:

olgakatt sa...

Allt kan säljas med mördande reklam. Kom och köp konserverad gröt! T o m kakmix är ju helt onödigt. Hur svårt är det att blanda ihop ägg, socker, mjöl, bakpulver och lite kakao, t ex. Det klarade tjejerna galant ju. Och desto roligare! Och inga Enummer....

Martina sa...

Ni verkar ha haft en supermysig lördag med en massa mys!
Hoppas söndagen blir minst lika mysig.
Kramar

Mrs Clapper sa...

Vad mysigt! Ser smaskigt ut att slicka bunken, det var inte igår... Högst koncentrerade tjejer :D

Saltistjejen sa...

olgakatt,
haha visst är det så. Detta är dessuotm mixernas heliga land...! ;-)


Martina,
ja det blev en riktigt fin lördag.
kram!


Mrs Clapper,
japp att slicka smeten är en favorit och nästan lika viktigt som själva bakandet här hahaha!
Kramar!