fredag, mars 08, 2013

Dagen Q

Idag är det den Internationella Kvinnodagen. En dag som har lite drygt 100 år på nacken. Hundra år. Det är ganska många det. Och mycket har hänt i världen för oss Dubbel-X. Men mycket kvarstår också. Det kan ibland vara lätt att glömma bort när man är svensk.


En sak jag tycker är extra roligt med mitt nya jobb är att det faktiskt är min allra första arbetsplats där jag sett en majoritet av kvinnor på högre poster. Visst, i allra högsta toppen i företaget är det bara slipsar. MEN man behöver inte gå så långt ner i hierarkin för att hitta flera kvinnor. Kompetenta. Intelligenta. Starka. Men utan att vara fullkomliga karriärshäxor (så som den fördomsfulla och stereotypa bilden ofta ser ut). Själv har jag en fantastisk chef. Kvinna. Ung. Och ytterligare en fantastisk Överchef. Kvinna. Något äldre. Hon är bossen över hela vårt team. Som för övrigt består enbart av kvinnor faktiskt. Och ja, i hela vårt "Medical Team" är det också övervägande kvinnor. Även här är Överchefen en kvinna. När jag började var det en man i vårt team och de brukade skämta om att vi var "E and the Lixi Chicks". Sedan drygt tre veckor har E dock fått ytterligare en manlig kollega i teamet. Men visst känns det bra och inspirerande att se så många kvinnliga förebilder omkring en då man arbetar. Det gör skillnad.


*) Bilden är lånad från http://www.funny-games.biz/pictures/2096-new-statue-of-liberty.html

8 kommentarer:

Annika sa...

Heja kvinnorna idag!
OCH alla dagar!!
Fint att du har så många chefer som är kvinnor, och bra chefer!!
heja!
Har för mig att USA har väldigt många kvinnliga chefer på höga poster, men jag kan ha fel där. Tror att jag läste det ngn ggn.
Ha en fin 8 mars, min bästaste Saltis!!!

Annika sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Saltistjejen sa...

Annika,
ja heja heja oss!! Jag tycker verkligen det är himla roligt att se så många BRA och kompetenta kvinnor på min arbetsplats! Kvinnor som samtidigt som de är superduktiga också är hjälpsamma och härliga personer! Inga ragatr eller "bitches" som man annars ofta kan få en bild av att karriärskvinnor är. Visst, de är TUFFA och de har åsikter och tar inte alltid emot skit. Men det tycker inte jag är detsamma som att vara en "bitch". ;-)
Hoppas ni har en fin dag idag. Här snöar det än.
Kraaam!!!!

Emma sa...

Roligt med många starka kvinnor på höga poster. Och viktigt!

Ha en härlig kvinnodag och pussa din blivande lilla kvinna från mig!

Trillingnöten sa...

Vad härligt att ha sån inspiration på sin arbetsplats! Det är viktigt att kvinnor, unga som gamla, får se att det går, INGET är omöjligt! Och ska inte vara omöjligt heller. Vi ligger fortfarande år borta från jämställdhet, men det kommer!

Saltistjejen sa...

Emma,
tack detsamma! Och krama och pussa din lilla Q också!
:-)


Trillingnöten,
visst är det mycket som fortfarande kan och ska göras i världen på kvinnofronten.
Kram!

Liz sa...

Sa inspirerande att du har sa manga kvinnliga chefer! Det ar ju ofta som sagt en slipsdominerande varld "pa toppen" men vissa branscher har val fler eller farre kvinnor.

Hade helt missat att det var den dagen idag, och som du sager, visst det ar manga ar, men anda finns det sa mycket kvar att gora..

Ha en jattefin och forhoppningsvis lugn helg dar du kan vila huvudet lite!

Stor kram!

Saltistjejen sa...

Liz,
ja det är det faktiskt! Jag tycker framförallt att det känns bra att se att många kvinnor här kan få chansen att avancera och att detta inte behöver innebära att de på något vis blir "bitchiga" karriärskvinnor.
Hoppas du får en fin helg du med!
Kram!