lördag, mars 09, 2013

Vårkänslor i New York

En alldeles underbar lördag med vårkänslor fick vi idag. Började dagen ganska tidigt. M skulle till jobbet en sväng och jag hade också lite att fixa. Pratade sedan en stund med Svägerskan innan vi gick ut i solskenet. Underbart vårväder! Solen sken och temperaturen steg till 11 grader. Vi njöt av en riktigt fin promenad i staden. Den första i år då man verkligen känt att våren ändå är på gång. Det är fantastiskt skönt när man känner att det vänder.

Vårtecken i gathörnen

Älskar denna blomma "på kvist" men vet inte säkert vad det är. Någon sorts ginst? Eller annat?

Vi gick in i en bokaffär på vägen. Såg lite skandinaviskt.

Och sedan denna tjocka och tunga "kartbok" för alla er som vill studera geografin i Game of Thrones lite närmare.

Stannade till vid vårt nya kaffeställe Oren's på vägen. Köpte espressobönor samt varsin kaffe.

Håller helt med. I love NY!

Fika på parkbänk i vårsolen i Central Park. Svårslaget såhär i början av mars...

Vårkänslor!

Central Park Petting Zoo

Två sköldpaddor

En till!


Mina älsklingar


Bus!

När vi kom hem fick vissa lyckostar massage....

"Jag har lärt mig massage alldeles själv mamma!" fick jag veta när jag frågade hur hon lärt sig att massera.


Efter denna behandling somnade pappan och sov en bra stund medan jag och SPA-massage-damen gick och läste böcker och sedan såg vi en Tinkerbellfilm eftersom mamman också var väldigt trött.

Inatt ska vi som sagt ställa fram klockan en timme. Så imorgon lär vi känna att vi får en ljusare kväll. Skönt Skönt tycker jag. Även om tomrummet efter den där förlorade timmen alltid svider lite. Men det är det som sagt värt. Tycker jag. Och nu blir det te och lugn lördagskväll här hemma. Förhoppningsvis fortsätter det fina vårvädret imorgon.


11 kommentarer:

Liz sa...

Vilka underbara tulpaner. Har finns dom ju, men pa nagot satt kanns det inte lika "varigt" att handla dom har nar det ar sa varmt ute.. Alskar dock nar dom ar sa krispiga..

Vad mysigt att ni kom ivag pa promenad hela familjen! Harligt ocksa att ni har sa pass nara till CP och kan halsa pa deras Zoo, utan en alldeles for stor planering och att det inte behover bli en heldagsaktivitet av det hela.

Hoppas att "Spa-Massage-Damen" hade lite kraft kvar i handerna till att ge sin mamma lite TLC framfor Tinkerbell filmen. Vi sag faktiskt ocksa Tinkerbell idag, den nyaste tror jag det var, med snoalvan..den hade jag inte sett tidigare.

Hoppas det inte blir for patagligt att forlora en timma imorgon bitti. Har i AZ behover vi inte bekymra oss, har staller dom inte om klockan alls -varken pa host eller var. Dom har val nog med soltimmar anda..:)
Kramar!

Coolaannna sa...

Jag är så glad över att du delar med dig om ert NY-liv. Jag slutar aldrig att förundras över denna stad. Klimatet är så lagom av allt och inte som här där man väntar ihjäl sig efter våren och så kommer bakslag efter bakslag! Idag har vi ett soligt Kinna men en isande vind!

Er picknick ser såå mysigt ut!

HA en fin söndag!

Kram ANna

Miss Marie sa...

Härligt med vår i NY! :)

Steel City Anna sa...

Gullig dotter :) Här har våren stannat av och det snöade inatt! Men snart så.

Saltistjejen sa...

Liz,
ja tulpaner är en av mina favoritblommor. Tyvärr köper vii stort sett aldrig hem blommor längre p g a katterna. Det är det enda tråkiga med att ha dem. Men de äter upp alla blommor och välter vaser etc....
Att ha Central Park på gångavstånd och då tillgång till Zoo:t är toppen! Haha SPA-masssage damen sa till mamman att hon minsann BARA skulle ge pappan massage denna dagen för hon hade gett mig så många kramar innan och då var det rättvist att pappa fick massage. ;-)
Ang omställning av tiden så är det väl ett par delstater här som inte gör det. AZ och Hawaii va? Kanske ngn eller ett par till?
Kram!


Coolaanna,
tack vad söt du är!! :-)
Och ja staden är verkligen underbar på så många vis!
Hoppas ni får vår snart ni också!
Kramar!


Miss marie,
:-)
Ja, det är härligt med våren oavsett var man bor tror jag.
Kram!!


Steel City Anna,
tack! Ja hon är supergo. Oftast. ;-)
Och hoppas ni får våren tillbaks snart ni med. Av de bilder jag sett på din blogg ligger ni ju rätt långt före oss vad gäller temperaturer och blomning.

Martina sa...

Härlig vardag! Visst blir man gladare och piggare av ljus och värme!

Jasa ni ställer om klockan redan nu. Vi gör det ju inte förrens i slutet av mars. Jag tycker att det är lite märkligt att inte alla stater i USA ställer om klockan. Lite komplicerat.
Kramar

finelinan sa...

Åh, så härligt med vår!

I onsdags var det riktig vår här med! Så varmt att jag kunde gå ute i bara en tunn fleecejacka. Och solen sken! Vi var ute i trädgården ett par timamr påeftermiddagen trots att vi inte har någon sol just där. Irriterar mig dock på att jag just denna dag, den enda riktigt härliga dagen, inte kunde gå vare sig TILL eller FRÅN dagis eftersom jag hade annat att hinna med. Grr... Och nu är det istider med snö och minusgrader och blåst igen...

Anne-Marie sa...

Ni har tulpaner! Blir så sugen när jag ser alla fina tulpaner på olika bloggar. Här finns inga att köpa tyvärr.
Härligt med vår i NYC.
Kul med E och hennes massage. :)
Idag blir det ljus på kvällen.
Kram!!

Saltistjejen sa...

Martina,
ja det har varit en helg i vårens tecken här vilket varit otroligt skönt! Och ja vi ställer om klockan nu. Lite segt att förlora en timme och morgnarna blir mörka igen ett tag men jag tycker ändå det är så skönt med de ljusare kvällarna!
Kram!


finelinan,
ja det var underbart med lite högre temperaturer och sol i helgen! Särskolt som onsdag-fredag var riktigt grå med snöslask.
Hoppas ni får tillbaka vårsolen strax!


Anne-Marie,
tulpaner är verkligen underbara och riktiga vårblommor för mig. Att se alla färger i de här blomstånden ger sådan energi.
Kram!

Annika sa...

Älskar tulpaner.
Köper dem varje fredag, ett par buketter.
Love it!
HAHA, den där kartboken från Games of Thrones köpte jag till Peter i julklapp, uppskattad gåva :-)
Japp, vår är det nu. Härligt.
Kram!

Saltistjejen sa...

Annika,
ja jag älskar också tulpnaer. Förr köpte jag nya nästan varje veka under våren, men nu sedan vi flyttade hit och skaffade Lipton och Tazo går det inte så bra. De äter blommorna och välter vaserna haha!
KUL att du köpt just den boken till Peter!!
:-)
Kram!