torsdag, mars 21, 2013

Vilken skillnad!

Vaknade av mig själv i morse innan klockan ringde. Det är den bästa morgonkänslan. Att känna att man är hyfsat utvilad. Så jag gick upp, kollade mina jobbmail. Svarade på en del och funderade över hur jag skulle lägga upp dagens arbete medan jag drack mitt te. Sedan kollade jag såklart bloggen. Av ren nyfikenhet gick jag även bakåt i bloggen. Närmare bestämt till den 21:a mars förra året. Ett år sedan. På pricken. 365 dagar. Och mitt liv ser helt annorlunda ut nu. Iallafall i stora drag. Då: närmare 17 grader, blommande påskliljor, vår i luften. Och jag själv utan arbete med "all tid i världen att verkligen njuta av den". Nu: idag är man glad om temperaturen ens vill krypa över nollstrecket nu på morgonen. Och jag har sedan ett drygt halvår ett jobb som slukar både tid och energi. MEN som också ger mig så otroligt mycket!

Jag är helt klart en gladare och mer harmonisk person idag än för ett år sedan. Trots att vardagsstressen väger sju ton mer nu än då. Och att jag numera ofta måste lägga mig redan vid 21-tiden. Tillsammans med min 4-åriga dotter. Helt enkelt för att det känns som ett grustag under mina ögonlock och för att min hjärna mer eller mindre somnat in. Helt på eget bevåg. Så som igår. Och visst kan jag drömma om ledighet. Om svenska långa semestrar. Resor. Eller bara lata dagar. Men bara någongång ibland. För faktum är att jag inte saknar det så jättemycket ändå. Jag trivs väldigt bra med min vardag. Och jag är så otroligt glad över mitt jobb! Visserligen en enormt hektisk tid med vår launch, men också oerhört spännande! Det står inte still om man säger så...

Fast just nu ser jag nog ändå fram en del emot när vi passerat vår deadline i början av april. Då det lugnar ner sig något igen. Och kanske kanske kanske har våren hunnit hitta hit då. Vem vet? Det hade ju varit härligare än härligast.7 kommentarer:

Miss Marie sa...

Så härligt att du kommit till en punkt i livet där du trivs med ditt liv, både det privata och professionella livet! Underbart!

bettankax sa...

Tittar inom och läst ikapp. Tack för du satte ord på vad jag är drabbad av. Cementhjärna!! Högt tempo på jobbet och mycket som skulle varit fixat igår.
Här blåser och snöar det:( Känner så igen din längtan efter VÅREN:)
KRAMAR!!

Saltistjejen sa...

Miss Marie,
Ja det är det faktiskt. Man vet ju aldrig bad som kan hända i framtiden men just nu känns livet väldigt bra faktiskt.
Kram!


Bettankax,
Hahaha!! Dör ser man. Cementhjärna är alltså ett ganska vanligt fenomen? Hoppas du snart blir av med din och att du kan njuta av påsken!
Kramer!

Desiree sa...

Det märks att du trivs med livet och jag är jätteglad att du fick just ett sådant jobb som du önskat dig för det verkar passa dig bra även om det är hektiskt emellanåt. Hoppas också på att våren kommer snart.
Kram!

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja det är en härlig känsla att känna att man har en bra balans i livet. Även om dagarna just nu känns lite väl överhopade med jobb.... Men jag vet ju att det kommer bli lite lugnare igen efter vår dead line.
Kram!

Annika sa...

Jättehärligt att du TRIVS så bra med tillvaron.
Det blev verkligen en lyckoträff med nya jobbet.
Ja, vad KALLT det är, det är minus 2 i Reston då jag skriver detta.
Kollade i min dagbok fr i fjol. DET var 28 grader för ett år sen, och jag var SVIMFÄRDIG efter min PW:
Ah, well, ngn risk för värmeslag är det ICKE iår.
KRAMAR!!!

Saltistjejen sa...

Annika,
ja jobbet är kanon även om jag just nu IDAG känner att det är på gränsen till för mycket.... Men jag vet att det är en liten tid just nu och att det lugnar ner sig efter påsk. Så det är bara att bita i.
Och ja kylan den verkar inte vilja släppa greppet. Alls. Usch! Är trött på den nu. 28 grader!! WOW! DET var varmt! Här var det nog bara runt 20 om mitt minne stämmer. Enligt bloggen bakåt så låg det ju däromkring.
Kram!!!