söndag, mars 10, 2013

Tidig vårsöndag i bilder

Idag söndag fortsatte det sköna vårvädret. Sol och runt 11-12 grader som igår ungefär. Så ljuvligt! Här nedan är bilder från vår dag.

Vi tog det lugnt i morse. Bakade scones till frukost och myste. Men sedan ville vi ut i vårsolen. Skickade ett "mass-sms" till vännerna som bor i vårt samt grannhuset för att se om några ville hänga med. En familj var redan i St Catherine's Park och flera andra ville följa med dit.


Lill-Skruttans kompis O kom "själv" eftersom hennes mamma var tvungen att plugga och hennes pappa var hemma med minstingen som inte kunde komma ut. Men vi var tre familjer så det gick hur bra som helst för oss att ha med O också. Detta är en av de saker som är så fantastiskt skönt med hur vi bor. Vår "community". Att man så lätt kan få hjälp när man behöver. Vi som har långt till far- och morföräldrar, syskon eller andra familjemedlemmar som kan ställa upp och rycka in. För oss är det otroligt värdefullt att veta att hjälp och stöd finns att få på så nära håll och ofta med kort varsel. "It takes a village..." eller var det inte det hon sa Hillary Clinton.


Lill-Skruttan fick testa på lite lacrosse också tillsammans med hennes ena kompis pappa. Hon tyckte det var väldigt roligt och var faktiskt riktigt duktig. Enda sedan hon var runt ett halvår har hon älskat bollar i olika former så vi funderar på att se ifall en av hennes after-school-activities nästa höst skulle kunna bli någon form av bollsport. 


Vädret var verkligen helt underbart skönt så det var en riktigt fin stund i Parken.


Efter att ha tillbringat tid i St Catherine's promenerade vi till Whole Foods för att handla lite mat. Sedan gick vi hem och Lill-Skruttan ritade den här fina teckningen av två clowner som står bredvid sitt cirkustält.


Senare på kvällen komLill-Skruttans kompis L över till oss. Hennes familj har alldeles nyss flyttat till grannhuset från Roosevelt Island. Att numera ha henne på gångavstånd är toppen! Det lär nog bli fler träffar nu sedan man inte behöver ta linbanan för att ses.


Tjejerna hade hur roligt som helst. Först ritade de och sedan spelade de Kinect. Elmo's World och efter det lite olika småspel. De hoppade, viftade, stampade och dansade så de blev alldeles svettiga. Jag älskar verkligen att TV-spel numera inte alls behöver betyda stillasittande barn utan snarare tvärtom.

Kvällen har i övrigt varit ganska lugn. Helgen har varit en sådan där riktigt bra helg med lagom mycket aktiviteter utan att den känts stressig. Det är alltid skönt med sådana dagar innan det är dags för en ny jobbvecka. Nu förbereder jag mig mentalt på att jag kommer att få köra bil i mörker igen imorgonbitti. Men det ska nog gå bra.


10 kommentarer:

eastcoastmom sa...

Ja det är verkligen viktigt att ha vänner omkring sig som man kan lita på, som kan hugga in om det behövs - tycker amerikaner är så bra på det, och utlänningar/expats!

Miss Marie sa...

Underbart att ha grannar som man kan få hjälp av och som man kan hjälpa själva! Perfekt! Vilken härlig helg!

Desiree sa...

Härligt att ni har fått vår. Snabba skift mellan snö och vår. Tjejerna ser ut att ha haft hur kul som helst under dagen. Ha en bra start på denna vecka.
Kram!

Saltistjejen sa...

Eastcoastmom,
Ja det känns otroligt viktigt med ett bra ich fungerande nätverk när man bor och lever såhär.
Och jag tror det underlättar att så många omkring oss är i Anna situation. Man hjälper varandra.
Kram!


Saltistjejen sa...

Miss Marie,
Ja det är värt hur mycket som helst!
Kram!

Saltistjejen sa...

Desiree,
Visst skiftar det snabbt mellan olika väder här. Särskilt temperaturskiftena kan fortfarande förvåna mig.
Och ja tjejerna hade jätteroligt igår.
Kram o ha en fin vecka!!

Annika sa...

Mkt bra helg ni har haft.
OCH vad härligt med all gemenskap ni har i ert hus.
DET är verkligen guld värt!
OCh visst var det Hillary C som sa just det där med att IT takes a village...
Så sant.
Hoppas måndagen är bra.
Kram!!

Emma sa...

Det är ju helt underbart att ha så många barnfamiljer/kompisar nära. Otroligt viktigt och just vad vi saknar. Vi har just börjar finurla ihop oss med några svenskspråkiga familjer om en barnvaktscirkel - några timmar i veckan tar ett föräldrapar alla barn och hittar på något -oftast hemma, eller bara går till lekparken med dem och går hem och äter sedan. Och så får de andra föräldraparen egentid. Barnen får leka regelbundet med samma kompisar och sedan kan man ringa varandra om ngn nödsituation uppstår. Men vi bor inte alls grannar så det är inte lika smidigt.Dock har vi en grannfamilj som om det VERKLIGEN krisar skulle ställa upp.

Martina sa...

Ännu en härligt varig dag!
Ah vad duktig hon är pa att rita Lill-Skruttan!
Och jag haller verkligen med om att det är bra med dagens TV-spel där man rör pa sig sa mycket. Vi har Wii med manga olika spel där man blir riktigt svettig om man vill.
Hoppas det gick bra med körningen och att din vecka börjat bra!
Kramar

Saltistjejen sa...

Annika,
ja det var en riktigt skön helg. Vårigt och skönt!
Gemenskapen med de andra barnfamiljerna vi lärt känna via dagis är fantastiskt skön att ha som trygghet. Jag är väldigt glad över den.
Kram!!


Emma,
ja det är så himla bra! Skönt att ha vänner här som man vet kan ställa upp. Och det blir ett ganska "tätt" gäng också med barnen som är kompisar och leker jättefint ihop.
Era planer låter ju super också! Att ha en sådan regelbundenhet är ju guld!
Kram!


Martina,
ja det var så skönt med lite högre temperaturer och sol nu i helgen! Särskilt efter snöslasket som föll i dagarna tre innan.
Visst är TV-spel där man måste röra sig toppen!! Och ja, Lill-Skruttan älskar att rita och jag tycker det syns. Men så är jag inte helt objektiv kanske. ;-)
Kram!