måndag, mars 18, 2013

I väntan på våren

Ute yr snön. Ritar virvlar i luften. Små små flingor. Tillräckligt kalla för att fara som vitt skum mellan husen. Men inte tillräckligt kalla för att bygga något täcke på marken. Utan smälter då de landar. Istället för ett vitt fluffigt täcke bildar de en slaskig sörja. Man frågar sig när det ska vända? Just nu känns det som den vanligaste frågan både här och i Europa. På bloggar och på Facebook. Så i väntan på den där våren som visst gått helt vilse tröstar jag mig med den här fina teckningen som Lill-Skruttan kom hem med från dagis idag. "Det är du mamma, pappa och jag själv som plockar blommor. För det är VÅR!" Jag är alltså inte ensam att längta efter våren här hemma heller. Fast i vårt "Hemlighetstält" avslöjade hon idag två saker. Den ena var att hon längtade efter sol och värme så vi kunde åka till stranden. Den önskningen kunde jag förstå till hundra procent och även hålla med om. Men den andra. Den var att det skulle bli mer snö och kyla så vi kunde åka pulka och skridskor. Och den kände jag inte riktigt någon entusiasm över. Inte just nu iallafall. Även om jag älskar snö och pulka och skidor och skridskor. Men då ska det inte vara mars. Så nu får jag värma mig med den här teckningen så länge. Och hoppas att våren hittar hit snart.

10 kommentarer:

eastcoastmom sa...

Helt underbar teckning! Rama in!!!

Millan sa...

Sa fin! och ja den ser verkligen ut som var. Underbart! Alltsa den har vintern har varit valdigt utdragen och kall. Aven har ... Den har veckan fyller en kompis ar och da brukar vi alltid kunna sitta ute och fika i bara t-shirten. Varjackorna pa och vinterjackorna upp pa vinden sedan borjan av mars brukar det bara. Men inte i ar... fy sjutton. Minusgrader varje morgon.

Jag hoppas innerligt att varen ar har nar vi kommer tillbaks fran Singpore om nagra veckor.
Kram!

Sahra sa...

Så trött på vädret. Skottade snö imorse. Hela mitt inre skriker NEJ! Ge mig vår!

Anonym sa...

Håller med!!!! NOG nu med snö! Å andra sidan inget att hetsa upp sig över eftersom vi inte kan påverka det alls. Alltså bara gå omkring och vara irriterad över saker som skadar oss själva :-)

KRAM

Saltistjejen sa...

eastcoastmom,
TACK!! ja jag tycker väldigt mycket om den! :-)


Millan,
Våren är verkligen såååå SEN! Helt otroligt! Förra året hade vi runt 20 grader såhär års. Nu minusgrader och snö Buhuuu!
Skönt att ni ändå ska till varmare breddgrader snart. När ni är tillbaka har det säkert vänt!
Kramar!


Sahra,
du jag förstår dig helt och fullt.Tror vi alla är trötta på snö och kyla nu!


paettannatsatt,
ja du jag VET ju det. Attman inte borde klaga över vädret för det är ändå lönlöst. ;-) Men men, nu måste jag göra det då och då. Och NU är det verkligen inte kul! Jag vill ha vår och värme!! :-)
Kram!!

Annika sa...

Vad duktigt hon är på att rita, Saltis.
Hon gör det så levande. Det är liv i hennes teckningar.
Rama in den!!! Så jättefin.
Nej. våren är sen. Men nu skymtar solen efter lång tids molnighet.
Jag tror på våren, den kommer.
:-)
Kramar!!

Martina sa...

Alltsa Ella teckningar är ju sa himla fina! Och alltid finns det en tanke och en story bakom.
Ska bli kul att följa och se hur de ser ut om nagra ar till!
Kramar

Liz sa...

Sa fin teckning och sa underbara tankar hon delade med sig i ert hemlighetstalt (later helt underbart, mina barn alskar ocksa sant..)

Man kan ju forsta hennes tankar, antingen eller liksom. Varmen, solen, stranden...ELLER ordentligt med sno sa man kan aka pulka. Inte detta graa, kalla, blasiga "mellanting" dar man bara vantar..

Hoppas verkligen att paskharen kommer med ordentlig var!

Stor kram!

Mrs F sa...

Hej!

Vilken fin teckning! Här längtas det oxå efter vår ;-)

Jag vet inte om du hunnit se men jag mejlade dig på din saltistjejen-mejl för ett tag sedan med en fråga. Har du möjligen något tips där?

Tack på förhand, o tack för en fin blogg!

Mvh
Sandra

Saltistjejen sa...

Annika,
TACK!! Ja jag älskar också hennes teckningar! och 'ven vi fick sol och jättevackert väder senare under dagen. När jag körde hem kändes det nästan lite vårligt ute. .-)
Kram!


Martina,
vad ROLIGT att du tycker det! Tack! Jag tycker också det är så härligt att hon alltid har en hel berättelse bakom teckningarna. :-)
Kram!


Liz,
ja det är härligt att kunna ta del av hennes tankar tycker jag! Och jag tycker så mycket om hennes teckningar och målningar också. Man ser hur fort de utvecklar både sin teknik och sina berättelser. :-)
Och visst hoppas vi på mer vår snart! Påsken är tidig i år så vi får väl se, men hoppas gör jag.
Kram!


Mrs F,
Tack! Oj jag har inte kollat den på et tag, men ska göra det nu! Ledsen!
Vad roligt att du gillar min blogg också!
Kram!!!