tisdag, mars 05, 2013

Snö på väg

Så är det ett nytt oväder på väg hitåt. Det ska dra in över östkusten någongång under morgondagen. Jag har dock beslutat att köra in till jobbet imorgonbitti. Förhoppningsvis ska inte ovädret komma förrän under dagen och jag har en videokonferens på förmiddagen som jag skulle vilja vara med på. Vi har även en "Departmental Lunch" imorgon som min chef tyckte att jag skulle närvara vid. Men självklart kommer jag att åka hem tidigare om det visar sig att ovädret kommer tidigare. Fast jag chansar ändå och kör in på morgonen. Så får det bli en tidig hemfärd. Hur tidig får vi se. Men förhoppningsvis hinner jag med konferensen och kanske lunchen. Självklart kommer jag ställa in pendlingen helt imorgon OM det visar sig att ovädret är snabbare och kommer hit tidigare.

I morse hade jag förresten en mardrömspendling till jobbet. En olycka på Pulaski Highway ställde till det. Mitt på ena bron hade det skett en krock. Bilköerna började redan strax efter Holland Tunnel. Det segade sig fram för att senare ta tvärstopp. Inte kul. För att ändå göra någon nytta där jag satt fast bakom ratten så kom jag på att jag ju kunde vara med på den telefonkonferens som jag annars skulle bli försenad till. Så jag ringde upp och kunde på så vis "jobba från bilen". Mycket bra!

Imorgonkväll har The Parent Association på dagiset ordnat en Happy Hour för alla familjer och det har vi tänkt gå på. De har även fått ett nytt inomhuslekrum iordninggjort som barnen ska kunna vistas i de dagar det är för kallt eller dåligt väder för att vara utomhus. Det ska vi få se imorgon och tydligen ska barnen kunna leka i det redan imorgonkväll.

Ikväll blir det dock tidig sänggång. Känner att mina ögonlock är tunga. Två tidiga morgnar i ryggen och en tidig morgon till framför mig innan pendlingsveckan är över. Det känns. I kroppen. Och i huvudet. Så lite te nu och så tänkte jag se färdigt ett avsnitt av Parenthood som jag började se häromkvällen men aldrig avslutade. Sedan blir det natti natti. Så får vi se vad morgondagen kommer visa upp för oväder.

8 kommentarer:

ExPIAtriate wife sa...

Vad trevligt med Departmental Lunch och visst ar det smart nar man kan gora endel av arbetet fran telefonen?
Har ocksa varit inne i en liten "dipp" med noll inspiration, det hor till antar jag utan nagon sarskild anledning.
Hoppas du slipper snoovader och pendlingskaos! Har slipper vi snon men det ar anda massor av olyckor och generellt kaso varje morgon nar man ska till jobbet.
Kram!

eastcoastmom sa...

Tycker du är otroligt stark som klarar av den där pendlingen varje dag!

Desiree sa...

Smart att kunna lösa det hela så att du kunde jobba från bilen. Hoppas att det löser sig på ett bra sätt med snöstormen så att du kan komma till jobbet och också komma hem utan större problem. Drive safe.
Kram!

olgakatt sa...

När vi kör bil brukar vi ha bilradion inställd så att trafikmeddelanden bryter annat. Ideligen rapporteras om tillbud och olyckor eller tappat gods, vilket ju är bra. Jag har någon gång hunnit ta en alternativ väg istället för att fastna i en stillastående kö.
Allt oftare stänger man av helt under bärgningsarbetet. Troligen för att folk inte kan ta det lugnt förbi en olycka utan ställer till det än värre och orsakar ytterligare fara och kaos. Förr ställdes bara en varningsskylt ut och så var det meningen att man skulle köra sakta förbi.
Jag kommer nu att tänka på olyckan i bergen i Yunnan där vår buss blev stående i många timmar för att folk trodde det gick att köra om köerna.
Smart att ringa och jobba från bilen när det ändå var stopp!
Hoppas det inte blir snö, trots allt! Här har man vårkänslor i strålande sol.

Saltistjejen sa...

ExPIAtriate wife,
ja det är bra att man kan jobba via telefonen ibland. :-) Och detta med dippar ibland är ju som du säger helt naturligt. Det går upp och det går ner.
Och ang trafiken har jag förstått att trafiken hos er är "hemsk"! Kaotisk är väl bara förnamnet? ;-)
Kram!


eastcoastmom,
gulliga du! Fast jag pendlar ju bara 3 dagar i veckan. -)
Kram!!


Desiree,
ja det kändes bra att jag kunde det. Då använde jag åtminstone tiden där jag satt.Snöstormen ja, nu är den på väg. Vi får se hur pass illa det blir. Jag lär köra hem rätt tidigt idag dock.
Kram!


olgakatt,
ja jag brukar också ha radion på men det hjälper inte alltid här. Trafiknyheterna är inte riktigt lika som hemma. Men visst, ibland kan man höra att ngt hänt så att man vet att man t ex bör ta Lincoln istället för Holland etc. Men som sagt, det fungerar inte alltid så.
Snön är på väg. Frågan är nog bara hur mycket och i vilken form. Troligen blir det blötsnö. Hu!

Annika sa...

Det vrålsnöar i DC nu. Fullkomligt vräker ner snö.
Blöt och tung.
Tristsnö mao.
HOPPAS ni slipper den.
OCH jag skulle nog kolla vädret noga idag om jag vore du.
Du är beundransvärd som står ut med din pendling.
Helt otrolig!
Läste igår att DC har värst pendling o trafik i landet.
Lustigt så olika det kan vara det man läser.
HAHA!!
HOPPAS att ni ska få slippa den hör blöta snöskiten.
Den är faktiskt inte rolig.
Vi har snödag här idag, big time, tom the federal gov håller stängt.
Kram!!

Steel City Anna sa...

Det där med bil verkar krångligt! I alla filmer är det alltid stora breda vägar utan trafikstopp nånstans :)

Saltistjejen sa...

Annika,
oj ja här har det inte börjat än. Gissar på att det kommr nu till kvällen. Jag hann iallafall hem i god tid och det var skönt.
Haha, kanske har DC värsta pendlingen i landet, men NYC har kanske flest antal pendlare som har minst en timme till jobbet??
Hoppas nu att du hållit dig varm idag!
Kram!


Steel City Anna,
ja det är det men mest om man som jag bor inne i en storstad där det inte riktigt finns utrymme för bilar. Bra motorvägar finns det dock runt omkring, men det är nästan alltid mycket trafik på dem i rusningstid.