lördag, mars 16, 2013

Lördag med snö, Fia och lek

Lördagen började med att Lill-Skruttan låg och pratade med mig i sängen. Fast själv halvsov jag så jag gav säkert lite lustiga svar. Till slut gick vi upp ändå. Då var klockan nästan 8. Ute snöade det. Små flingor som singlade ner. Jag som vill ha vår!!!! Som tur var smälte snöflingorna så fort de nått marken. Så barmarken var aldrig riktigt hotad. Vi bestämde oss för att köra och handla på Costco efter frukosten. Storhandling blev det.

Efter lunch spelade M och Lill-Skruttan Fia med Knuff! På iPaden. Vi har letat efter ett "riktigt" Fiaspel här men det verkar inte som om den gamla godingen finns i så många affärer. Det verkar inte vara så populärt som andra klassiker t ex Monopol. Så det var strålande när M hittade Fiat som iPadspel. Vi har spelat flera omgångar och Lill-Skruttan gillar det verkligen. Själva tycker M och jag att det är riktigt kul i sin enkelhet. Om det är nostalgi som ligger bakom vet jag inte, men vi tycker iallafall att det är ett väldigt bra familjespel.

Så här ser det ut på iPaden.

Gissa vem som vann?!?!?!

På eftermiddagen blev det en sväng till vårt ena Playroom. Där träffade vi Lill-Skruttans kompis L. Tjejerna lekte som bara den. Jag säger bara det att det är otroligt skönt att ha Playrooms i huset när vädret är såhär. De sprang omkring tills de båda var helt genomsvettiga. Sedan blev vi hembjudna till L och där fortsatte de leka om än i något lugnare form. Det känns väldigt lyxigt att nu ha L på så nära håll och inte på andra sidan East River som förut.

Imorgon söndag hoppas jag på lite bättre väder (åtminstone utan snö i luften)  och att kanske kunna gå på den här utställningen. Det är nämligen sista dagen så ska vi se den måste det bli imorgon.


8 kommentarer:

olgakatt sa...

Jag vill följa med på utställningen, ska bara......

Saltistjejen sa...

olgakatt,
:-)

Desiree sa...

Verkar inte som det går någon som helst nöd på tjejerna även om det inte är bra väder. De kan roa sig gott ändå genom lek. Hoppas att ni kom iväg på utställningen och att även vädret blev bättre.

Så gulligt att lilla E älskar sin R så mycket.
Kram!

Anne-Marie sa...

Jag var tvungen att slå upp vad Fia-spelet heter på engelska. De här verkar sälja spelet: http://www.tintoyarcade.com/products/Ludo-Classic-Board-Game-UK-1920.html?gclid=CNypyLy2hLYCFWORPAod_D8ASg. Spelade Fia en hel del som liten. Minns knappt hur man gör nu men minns att jag tyckte det var roligt då. Kram!

Lotta i USA sa...

Ja alltså, snö!! Den kom hit också, på eftermiddagen. Inte alls vad jag kände för!

Vad mysig det låter att börja med spel och utställning! Vi åkte till NYBG idag...jättehärligt!

KRAM!!

Lotta

Saltistjejen sa...

Desiree,
nej det är super med vårt Playroom. Att ses hemma hos varandra går ju också bra, men det är skönt att ha ett rum med lite mer plats också. Där de kan springa omkring.
Och ja, E älskar verkligen R mycket. De två har ett särskilt band till varandra helt klart.
Kram!


Anne-Marie,
haha h'r tror jag de kallar det "Sorry!" också, men på M's iPad kallas det Ludo.
Kul är det fast jag ahde också nästan glömt hur man spelade haha!
Kram!


Lotta,
japp snö i massor. Men som tur var smälte den så fort den nådde marken. Alltid något.
Och ja det var en superutställning!! Ska skriva er om den senare.
Låter som ni haft en härlig söndag ni med!
Kramar!!

finelinan sa...

Fia är skoj! Vi har kvar ett sedan jag var liten, och Gibson älskar att spela det. Fast han älskar de flesta spel, och behöver snart ett helt rum till alla sina brädspel...

Saltistjejen sa...

finelinan,
jamen visst är Fia skoj! :-) Kul att Gibson gillar spel så mycket. Jag tycker det är superkul att E gillar att spela spel eftersom jag själv tycker det är så roligt. Tänker att när hon blir lite äldre kommer man kunna spela lite "roligare och vuxnare" spel tillsammans. :-) Skoj Skoj!
Kram!